AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-22-2011, 23:43   #1
Kullanıcı Adı
Sevban
Standart Suriye Türkmenlerine Esad zulmü

Suriye'den dışarıya sızan bilgilere göre, Suriye Türkmenleri bugün, Türkiye aleyhtarı gösteri yapmaya zorlanıyor.

Suriye istihbarat güçlerinin Türkmen köy muhtarlarına, bütün Türkmenleri önce Lazkiye'ye 30 km. mesafedeki Gebelli Köyü'nde toplayıp sonra Laskiye şehir merkezine götürmeleri ve burada Türkiye'nin tavrını proteste etmeleri yönünde emir verdiği söyleniyor. Türkmenlerin bu çağrıya uyacağı çünkü işkence tehdidi altında oldukları da gelen bilgiler arasında.

Türkiye aleyhtarı gösteri için, Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı Lazkiye şehrinin seçilmesiyle ilgili de bazı tahminler yürütülüyor. Buna göre; şehirde muhalif gösterilerin bir Türkmen mahallesinde yapılmış olmasının etkisi büyük. Türkmen ve Arap muhaliflerin doktorlar ve mühendisler öncülüğünde toplandığı o gösterilerde yaklaşık 60 Türkmen'in tutuklandığı ve birçoğunun Türkiye casusu olarak suçlandığı söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Humus şehir merkezinde toplanan Türkmen ve Arap kadınların öldürüldüğü ve Şam'da Hacer Esved mahallesinde yaşayan Golan Türkmenleri'nin gösterisinin silahla bastırıldığı, birçok kişinin öldüğü de yeni ulaşan bilgiler arasında.

Türkiye'ye gelen mülteciler arasında Türkmenler yok

Suriye'de Türkiye kaynaklarına göre bir buçuk milyon Türkmen yaşıyor. Şam, Humus, Hama, Lazkiye ve Halep'te yaşayan Türkmenler'in en yoğun yaşadığı bölge ise Türkiye sınırındaki köyler ve kasabalar. Suriye Türkmenleri, Suriye'den gelen ilk mültecilerin Türkmenler olduğu bilgisini de yalanlıyor. 'Gemiyi ilk terk eden Türkmenlerdir' gibi bir imaj oluşturulmaya çalışıldığı bilgisini veren Türkmen kaynaklara göre, Suriye'ye sığınanlar arasında henüz Türkmenler bulunmuyor.

Ülkü Özel Akagündüz
ZAMAN

Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-23-2011, 00:09   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Acil müdahale edelim artık Türkiye bu kadarmı aciz ?
Alt 06-23-2011, 00:43   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Müslüman kardeşlerimi,Soydaşlarımı ve bütün mazlumları rabbim bu zalimlerin şerrinden korusun...
Alt 06-23-2011, 00:50   #4
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
Suriyede ilk olaylar başladıgında millet "beşar esad eğitim görmüş adamdır;libyadaki,mısırdaki olaylar yaşanmaz,esad şöyle yapar böyle yapar" diyorlardı.Hayvan herif kaddafinin,mübarekin ağa babası çıktı.Rabbim suriyedeki kardeşlerimizi bu ağzından salya akan köpek gibi sağa sola saldıran insanlardan kurtarsın.Gidişleride şu anda halka yaptıkları zulüm gibi acı olsun.
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2011, 00:55   #5
Kullanıcı Adı
Sevban
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslüman kardeşlerimi,Soydaşlarımı ve bütün mazlumları rabbim bu zalimlerin şerrinden korusun...
Amin, bütün kalbimle Amin...

Bu zalimler de ne vicdan var ne merhamet ne acıma hissi...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2011, 00:56   #6
Kullanıcı Adı
*KORSAN*
O kadar zavallısınız ki arkadaşlar daha dün başbakanınız

esad benim kardeşim dediği için seviniyordunuz şimdi

Türkiye aciz mi niye müdahale etmiyor diyorsunuz..
*KORSAN* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2011, 01:10   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
*KORSAN* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O kadar zavallısınız ki arkadaşlar daha dün başbakanınız

esad benim kardeşim dediği için seviniyordunuz şimdi

Türkiye aciz mi niye müdahale etmiyor diyorsunuz..

sen önce edebini takın adamın asabını bozma...
o söylediğin vakitlerde sokaklarda bir tane suriyeli yoktu sokaklar karışmamıştı...
her gün ekranda suriye vatandaşlarının öldürülmesini izlemiyorduk...
ayrıca ben esad başbakanımıza kardeşim dedi diye hatırlıyorum...
Alt 06-23-2011, 01:20   #8
Kullanıcı Adı
*KORSAN*
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen önce edebini takın adamın asabını bozma...
o söylediğin vakitlerde sokaklarda bir tane suriyeli yoktu sokaklar karışmamıştı...
her gün ekranda suriye vatandaşlarının öldürülmesini izlemiyorduk...
ayrıca ben esad başbakanımıza kardeşim dedi diye hatırlıyorum...

Asabına ayar çekebilirim bu konularda uzmanlık aldım efendi!

Edeb dediğin hadiseye yetişemedim.Senin edebsizlik dediğin birçok konuda kendimi aşabilmiş biriyimdir.

Ağzındaki papucumu çıkar da yürüyebileyim..
*KORSAN* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2011, 01:26   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
*KORSAN* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asabına ayar çekebilirim bu konularda uzmanlık aldım efendi!

Edeb dediğin hadiseye yetişemedim.Senin edebsizlik dediğin birçok konuda kendimi aşabilmiş biriyimdir.

Ağzındaki papucumu çıkar da yürüyebileyim..
baya bi aşağılık kompleksi oluşmuş sende belli...
kendini övmene yada kendinden bahsetmene gerek yok emin ol umrumda değilne tür bi pislik olduğun...
kimseye hakaret etme hakkın yok ha edersen misliyle geri döner ama o zamanda genel çakallığınızdır müslümanlar,akpartililer hoş görüsüzdür benim müslüman olmamam yüzünden üstüme geldiler bana saldırdılar diye atar tutarsın ortada...

son olarak kıçındaki pabucumu çıkarmana gerek yok...zaten daha ayağıma geçirmem sende kalsın...
Alt 06-23-2011, 03:32   #10
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
eeee babasının oğlu hamada binlerce kişiyi katleden bir insanın çocuğundan ne beklenir.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)