AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-26-2012, 21:29   #1
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Standart Suriye'de Referandum
Yeni Anayasa Taslağı Halk Oylamasına Sunuluyor

İLLER – Yeni anayasa taslağının halkın oyuna sunulduğu referandum illerde, sınır kapılarında, havaalanlarında ve badiyelerde kurulan özel merkezlerde bugün sabah saat 7:00’da başladı.
18 yaşına girmiş ceza kanunu ya da başka kanunlar çerçevesinde oy hakkını kullanılmasında bir engeli bulunmayan kadın-erkek bütün Suriyeli vatandaşlar referanduma katılıyorlar.
Referandum için kurulan merkezlerin sayısı 13835 olarak belirlendikten sonra kimi valiliklerin merkezlerin arttırılması yönündeki taleplerine binaen bu sayı 14185’e çıkarıldı. Ayrıca badiyelerde yaşamını sürdüren ve sabit referandum merkezlerine gelme imkânı bulunmayan bedevilerin de oy kullanmalarını kolaylaştırmak amacıyla gezici referandum araçları devreye girdi.

Vatandaşlar kimlik kartları ya da kimlik kartı yerine geçen pasaport, ehliyet ve öğrenci kimliği gibi belgeleriyle birlikte referandum merkezlerine giderek oylarını kullanabiliyorlar.
Vatandaşların oy kullanmalarını kolaylaştırmak amacıyla bütün merkezlere adım adım nasıl oy kullanılacağını anlatan tablolar asıldı.
Referandumun akşam saat 7:00’a kadar süreceği açıklanırken herhangi bir referandum merkezinde belirlenen saatten sonra da vatandaşların kitlesel bir şekilde oy kullanmaya devam ettiklerinin gözlemlenmesi halinde merkez başkanının referandum süresini 10:00’a kadar uzatma yetkisi bulunduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Muhammed el-Şear yeni anayasa taslağı referandumunun normal bir şekilde seyrinde gittiğini belirterek kimi bölgeler hariç bütün illerde büyük bir katılım sağlandığını açıkladı.
Ayrıca topraklarında yaşadıkları vatanın geleceğini belirmek için referandum sandıklarına gelen seçmenler yaptıkları açıklamalarda yeni anayasa taslağı referandumuna, uygulanmakta olan reform programını desteklemeleri çerçevesinde katıldıklarını belirterek yeni anayasa taslağının yeni bir Suriye’nin geleceğinin temelini oluşturduğunu dile getirdiler.
Anayasa taslağının siyasi çoğulculuk ve sosyal adaletin sağlanmasına hizmet edecek maddeler bulunduğunu ifade eden seçmenler anayasa taslağını yenilemiş bir atmosfere ulaşılmasında ciddi ve somut bir adım olarak nitelendirdiler.
Ülkenin genelinde referanduma büyük bir ilgi göstererek oylarını kullanmak için referandum merkezlerine akın eden seçmenler yeni anayasa taslağına güvendiklerini belirterek anayasa taslağının vatının inşası ve gelişimine hizmet ettiğini aktardılar.
Referanduma katılmanın vatanın geleceğinin belirlenmesine katkıda bulunmak anlamına geldiğini dile getiren seçmenler bütün halkın el birliği ile demokratik ve bağımsız yeni bir Suriye yaratacağını kaydettiler.
Yeni anayasa taslağının halkın bütün taleplerini karşılamaya yönelik maddeler içerdiğine dikkat çeken seçmenler bu anayasa taslağıyla vatandaşların ekonomik ve siyasi yaşama katılacakları yeni bir aşamaya girileceğini belirttiler.

Kaynak: http://www.sana.sy/tur/362/2012/02/26/402724.htm

 

Ebul Esved isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-26-2012, 21:52   #2
Kullanıcı Adı
werret
Standart

26 Şubat 2012, İdib, İdlib'liler Beşşar'ın idam edilmesi yönünde oy kullanıyorlar...


YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



26 Şubat 2012, Humus, el-Kusayr'da referandum...

Beşşar'ı nasıl idam edelim? Asalım mı ? Keselim mi ?


YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



26 Şubat 2012, Dera, Buşr'al Şam beldesi...

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



26 Şubat 2012, Şam, İnsanlar üçkağıtçı , katil Beşşar'ın hileli referandumunu boykot ediyor...

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



26 Şubat 2012, Şam, Deraya, Genel gerev ve Beşşar'ın referandumunu boykot...

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



26 Şubat 2012, Humus, el Hule, ''Beşşar sen bir korkaksın!''

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-26-2012, 22:31   #3
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Standart
Önümüzdeki Günler Suriye'ye Siyasi Bir Süreç Taşıyor

ŞAM – AB’nin Ortadoğu eski Aracısı Alastair Crooke; Suriye'de önümüzdeki günlerin beraberinde yeni anayasanın uygulanmasının yanında tüm tarafların içine gireceği yeni bir siyasi süreç getireceğini ifade etti.
Yaptığı televizyon açıklamasında Crooke; Suriye'deki tüm tarafların önümüzdeki günler içinde çıkarlarını kollamaya çalışacaklarını ve siyasi sürecin içine gireceklerini söyledi.
Suriye'deki durumların gerçekçi ve dürüst bir şekilde analiz edilmesi halinde, Suriyelilerin büyük çoğunluğunun mevcut yönetimin liderliğinde reformların uygulanmasından yana olduklarının kesin bir şekilde ortaya çıkacağına dikkat çekerek, dolayısıyla krizin siyasi yollarla çözülmesinin mümkün kalacağını belirtti.
Rusya ve Çin’in uluslararası güvenlik konseyinde Suriye'ye yönelik karara karşı veto kullanmalarının siyasi çözümün sağlanması doğrultusunda çalışmaları sürdürme olanağı yarattığına dikkat çeken Crooke; Rusya'nın Suriye'deki halk güçlerinin dağılımını çok iyi bildiğini söyledi.
Crooke; bu güçlerin büyük çoğunluğunun mevcut yönetimi korumakla birlikte liderliğinde reformları uygulama ve devlet kurumlarını da korumayı istediklerine işaret etti.

http://www.sana.sy/tur/237/2012/02/26/402792.htm
Ebul Esved isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2012, 01:16   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Müslümanların mağduriyetine dair gösterilenlere saygı, edep çerçevesinde izlyoruz ve üzülüyoruz lakin propagandaya dair daha akil olmak lazım Abd ve Rusya'ya bağlı bir durum olma özelliğine devam ettiği sürece dikkatli olmanızı naçizane öğütlerim...! Abd ile Rusya anlaştı gibi gorünmekte !!! Allah c.c. sabredenlerle beraberdir...!

Suriye duvarın en altındaki tuğla gibi, pek çok denge bu ülkeye bağlı.




http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=245634
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2012, 01:45   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
ulan hiç güleceğim yoktu ya
şu durumda referandum ha
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2012, 16:06   #6
Kullanıcı Adı
werret
Standart

Katliamın gölgesinde referandum

Aylardır katliamların durmadığı Suriye'de halk, Baas rejiminin ülkedeki tekelini bitireceği iddia edilen yeni anayasa için dün sandık başına gitti. Referandumun kandırmaca olduğunu düşünen muhalifler boykot çağrısı yaptı. Oylanan yeni anayasaya göre hiçbir yetkisine dokunulmayan Beşşar Esed, 2028 yılına kadar iktidarda kalabilecek.

Ayaklanmaların başladığı geçtiğimiz mart ayından bu yana binlerce insanın katledildiği, son iki günde 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de dün referandum yapıldı. Halk yeni anayasa için sandık başına gitti. Beşşar Esed'in 2028 yılına kadar iktidarda kalmasını sağlayacak referandumla iktidardaki Baas Partisi'nin tekeline son verileceği ve ülkede ilk çok partili demokratik seçimlerin yolunun açılacağı ileri sürülüyor. Başta Humus olmak üzere pek çok kentte çatışmaların devam ettiği bir ortamda ve muhalefetin boykot çağrıları altında yapılan referanduma katılımın çok düşük olması bekleniyor. Ancak rejimin, halk desteğini yüksek göstermek amacıyla katılım oranını olduğundan fazla açıklayacağı iddia ediliyor.

Suriyeli muhalifler 98 kişinin hayatını kaybettiği önceki günkü çatışmalardan sonra dün de en az 31 kişinin öldüğünü duyurdu. Çatışmalar yoğun olarak muhalefetin kalesi durumuna gelen Humus'ta yaşanıyor. Dört haftadır Esed rejiminin tank, top ve ağır silahlarının hedefi olan Humus'ta Kızılhaç'ın geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırı sonucu ölen ve yaralanan Batılı gazetecileri alma girişimleri de sonuçsuz kaldı. Humus ve ülkenin kuzeyindeki pek çok kentte insanların sokaklara dahi çıkamadığını ifade eden muhalifler, bu şartlarda yapılan referandumun tamamen kozmetik olduğunun altını çiziyor.

Daha önce Esed'in tayin ettiği 29 kişilik bir heyet tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı Esed'in hiçbir yetkisine dokunmuyor ve iki dönem arka arkaya 7'şer yıllık yeniden seçilme hakkı tanıyor. Esed'in görev süresi 2014 yılında sona eriyor. Yeni anayasa taslağına göre Esed, 2028 yılına kadar iktidarda kalabilecek. Esed rejiminin BM Güvenlik Konseyi'ndeki hâmisi durumunda bulunan iki ülke Çin ve Rusya referanduma destek verirken, Beyaz Saray Sözcüsü JayCarney referandumu 'çok komik' sözleriyle değerlendirdi. Esed daha önce de olağanüstü hal yasasını kaldırdığını duyurmuş ancak sivillere yönelik saldırılar daha da artmıştı. Uluslararası insan hakları örgütleri ve BM kaynakları, 11 aydır devam eden yönetim karşıtı gösterilerde en az 8 bin kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını ve on binlerce kişinin de evsiz kaldığını belirtiyor.

Cumali Önal - Kahire

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...nde-referandum
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2012, 16:10   #7
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Kenan izindeyiz misali.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2012, 23:41   #8
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Standart
Yeni Anayasa Referandum Sonuçları İlan Edildi

ŞAM – İçişleri Bakanlığı 26-02-2012 tarihinde Suriye Arap Cumhuriyeti yeni anayasa taslağına yapılan referandumun sonuçlarını ilan ederek, yeni anayasanın %89.4 oranla kabul edildiğini açıkladı.

Bakan Şear; referandumda yeni anayasaya evet diyenler %89.4, hayır diyenler ise %9 olduğunu ifade ederken %1.6 oyun geçersiz sayıldığını açıkladı.

Silahlı terör gruplarının bir kısım bölgelerde vatandaşların arasında saçtıkları terör ve korkuyla birlikte, referanduma katılmamaları için vatandaşlara silahlı tehditlerde bulunmalarına rağmen katılımın yoğun olduğunu söyleyen Bakan Şear; bir kısım medya kanallarının da demokratik bir eylem sayılan ve evet yada hayır oyuyla her vatandaşın katılmasının ulusal bir sorumluk teşkil ettiği referanduma karşı provokasyon yaptıklarına dikkat çekti.

Bakan Şear, söz konusu medya kanallarının vatandaşların referanduma katılımlarını engellemek amacıyla referanduma karşı hırçın bir hamle yürüttüklerini ve gerçekleri çarpıttıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı, referandumun 26-02-2012 Pazar sabahı saat 07:00’da başladığını ve 12 saat boyunca sürmesinin ardından 19:00’da sona erdiğini açıklarken, bir kısım bölgelerdeki merkezlerde yoğun katılımın olması nedeniyle oy kullanma işlemlerinin saat 22:00’a uzatıldığını söyledi.
Vatandaşların tam bir özgürlük, demokrasi ve güven içinde referanduma katılma haklarını temin etmek için gereken tüm icraatları sağladığını ifade eden Şear; referandum sürecinin en iyi şekilde icra edilmesi için ciddi bir özen gösterdiğini kaydetti.


Şear: Devlet Her Türlü Silahlı Görünüme Son Vermede Çok Ciddi
Silahlı terör gruplarının bir kısım bölgelerde vatandaşların referanduma katılmalarını engellediklerine dikkat çeken Şear; fakat genel olarak referandum sürecini etkilemediğini belirtti.

Şear; yargı organlarının referandumu gözetleme ve denetlemede büyük bir rol oynadığını söylerken, adalet bakanı yardımcısının yüksek komisyonda yer aldığını, merkez komitelerde de yargıçların bulunduğuna dikkat çekti.
Farklı ülkelerdeki Suriye büyükelçiliklerinde referandum sandıklarının konulmasını engelleyen nedenin bir kısım Arap ve batılı ülkelerin havayolları şirketlerine uyguladıkları yaptırımlar olduğuna işaret eden Şear; bunun referanduma ilişkin belge ve dokümanların ulaşımını engellediğini söyledi. Şear, bunun yerine komşu ülkelere açılan sınır kapılarında referandum merkezlerinin açıldığını ve bu merkezlerin yoğun katılıma tanık olduklarını ekledi.

Şear; yeni anayasadaki tüm maddelerden yeni kanunların türeyeceğini ve bu kanunların uygulanacağını açıklayarak, düzeltilmesi gereken noktaların da düzeltileceğini ekledi.
İçişleri Bakanı Şear devletin; güvenlik durumuna çözüm bulma, silahlı tüm görüntülere son verme, ulusal güvenlik ve istikrarı sağlama operasyonlarında gayet ciddi olduğunun altını çizdi.
Ebul Esved isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-28-2012, 12:32   #9
Kullanıcı Adı
werret
Standart
http://www.haber7.com/haber/20120227...-olduruldu.php

Alıntı:
pazar günü suriyede yaşayan bir arkadaşla skype kanalıyla görüştüm.Beşşar zalimin refarandumu nasıl geçiyor diye sordum.Askerler kapıya dayanıyor ellerinde kaleşnikoflar başımıza dayıyorlar haydi erkeksen gitme .Gittik ve sadece kimliğimizi verdik oyu zaten onlar kullanıyorlar. Allah yar ve yardımcınız olsun dedim.Yaşasın Türkiye Yaşasın demokrasi Yaşasın Recep Tayyip ERDOĞAN.ALLAH kardeşlerimize yardım etsin.Suriye de müslümanlara yapılan katliamlara destek çıkanları Rabbim perişan eylesin.Ölen kardeşlerimizi Rabbim Şehadet mertebesiyle taltif etsin.İslam ve Müslüman Topraklarını her türlü bela fesat ve musibetlerden korusun.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-29-2012, 01:10   #10
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Standart
Yeni Anayasanın Yürürlüğe Girme Kararnamesi Onaylandı

ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad bugün, 26 Şubat Pazar günü halkın referandumuna sunulmasıyla onaylanan yeni anayasanın resmi gazetelerde yayınlanarak 27-02-2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesini öngören 2012/94 sayılı kararnameyi onayladı.
Hatırlanacağı gibi İçişleri Bakanı 27-02-2012 tarihinde 26 sayılı bakanlık karıyla referandum sonuçlarını ilan etmişti.
Ebul Esved isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi