03-29-2010, 15:03 | #1 |
Süt
Filmin Yönetmeni : Semih Kaplanoğlu Oyuncular : Melih Selçuk , Başak Köklükaya Vizyon Tarihi : 2 Ocak 2009 Süt filmi Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf üçlemesinin ikinci filmi ve bir gençin ergenlikten yetişkin bir insana dönüşümünü ve son zamanlarda moda olan mahalle baskısının değişik bir versiyonunu bize sunuyor. Yusuf liseyi yeni bitirmiş ve kendince şiirler yazan bir gençtir. Annesi ile yaşayan Yusuf, yıllar önce babasını kaybetmiştir ve tek geçim kaynakları süttür. Annesinin biri ile aşk yaşadığını öğrenmesi, dahası askerlik muayenesinden çürük raporu alması ile mahalle içinde kendini ezik hissetmeye başlayan Yusuf için artık önünde gençliğin sonu ve yetişkinliğin başlangıcı durmaktadır. Ünlü Yönetmen Semih Kaplanoğlu ve mütavazi bir kadrosu ile Süt filmi yine izleyiciyi oldukça etkileyecek gibi görünüyor.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-29-2010, 16:13 | #2 |
Elif şafak'ın Süt isimli kitabı ile bir bağlantısı yok değilmi bu filmin.
|
|
03-31-2010, 18:35 | #3 |
Elif Şafak'ın Süt isimli kitabını okumadım ama bu filmi izledim. Semih Kaplanoğlu ve seri halindeki bu filmleri hakkında rastladığım her yazıyı da okudum. Ama böyle bir bilgiye rastlamadım.
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
semih kaplanoğlu, süt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|