AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri Teknoloji, Bilimsel araştırmalar ve projeler buraya.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-20-2012, 21:48   #1
Kullanıcı Adı
Atlantis
Cool Suya düşen telefonunuzu nasıl kurtarırsınız?
Suya düşen telefonunuzu nasıl kurtarırsınız?



Herkesin başına bir şekilde gelmiştir. Ve maalesef gelmeye de devam edecek.... Aylık gelirinizin çok üstünde olan bir akıllı telefonu 2 yıl kontratlı olarak aldınız. SIM kartınızı takıp, işinize yarayacak uygulamaları indirip, kullanmaya başladınız. Daha ilk taksidini ödediniz ve birlikte yemek yediğiniz sakar bir arkadaşınız, "Ne güzel bir telefon" derken, üzerine bir sürahi suyu boca etti. Ya da özellikle ABD'lilerin çok sık başına geldiği gibi klozete (!) düşürdünüz. Kullanıcı hatası sözkonusu olduğu için garanti kapsamına da giremeyeceğini bildiğiniz böylesi bir durumda hala cihazını kurtarma şansının elinizde olabileceğini unutmayın. Ama öncelikle paniğe kapılmayın ki şu aşağıdaki adımları sırayla uygulama şansınız olsun.



5 ADIMDA TELEFON KURTARMA



1 - Elektriğini Kesin: Sanıldığının aksine aslında çoğu sıvı materyal tek başına elektronik cihazlara zarar vermez. Asıl zarar veren elektrikle birlikte oluşan ve cihazın donanımsal parçalarının işlevsiz bırakan kısa devredir. Bunun önüne geçebilmek için suyla temas eden telefonun hemen kapatılıp, elektrik/enerji kaynağını kesmek amacıyla bataryasının çıkarılması gerekir.



2 – Parçalarını Çıkarın: Cihaz kapatılıp, elektrik kaynağı kesildikten sonra telefonun ayrılabilir parçalarını tek tek çıkarın. Arka kapak, SD kart, SIM kart, kulaklık... gibi parçaların, hızlı bir şekilde telefondan ayrılması, cihazın mümkün olduğunca çok noktasının hava alması ve suyun tahliye edilmesi açısından önem taşır.



3 - Islaklığı Giderin: Bataryası ve çıkarılabilir parçaları ayrlmış olan akıllı telefonun yüzeyinde bulunan sıvının yokedilmesini kapsayan üçüncü aşamada, dar bir ucu olan güçlü bir şarjlı el süpürgesi kullanın. Telefonunuzun ayırdığınız bölümleri dahil tüm parçalarındaki nemi, en az 5 dakika elektrikli süpürge ile çekin.



4 – İyice Kurulayın: Kurulama aşamasında yurtdışında yaygın olarak kullanılan metod, yukarıdaki ilk 3 aşamadan geçmiş olan telefonu kahvaltı gevreğinde bekletmek. Türkiye koşullarına daha uygun metod ise akıllı cihazınızı "pirince yatırmak". Su ile temas eden telefon, nemini çekmesi için 48 saat pirinç içinde bekletilmeli.



5 – Nemi Kontrol Edip, Bataryayı Geri Takın: Telefon, kahvaltı gevreği veya pirinç içinde 48 saat bekletildikten sonra, hala nem kalıntısı kaldıysa, bir süre daha aynı şekilde bekletilmeli. Ekranda bir nem kalıntısı olup olmadığı kontrol edildikten sonra telefonun bataryası tekrar takılmalı.

Bu aşamayla birlikte kullanıcı olarak telefonunuzu kurtarabilmek için yapabileceğiniz herşeyi yaptınız. Artık telefonunuzu açıp, gerçeklerle yüzleşme vakti!

 

Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-20-2018, 14:05   #2
Kullanıcı Adı
tayyipreyis
Standart
Pirinç işine inanmayanlar var ama nemini almak için bir makineniz yok ise koyacaksınız paşa paşa
tayyipreyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2018, 14:59   #3
Kullanıcı Adı
tayyipreyis
Standart
Yeni telefon alarak kurtarmakta bir çözüm yolu :P
tayyipreyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım