AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-13-2010, 18:26   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Taban, BDP'yi 'Evet' Demeye Zorluyor
Taban, BDP'yi 'evet' demeye zorluyor

BDP'nin, referandumu boykot konusunda çelişkili söylemlerde bulunması, tabanın baskısına bağlanıyor.

Kürt siyasetinin önemli isimleri, parti tabanının sandığa gitme yönünde eğilim göstermesi nedeniyle BDP yönetiminin zor durumda kaldığını belirtiyorlar; BDP'nin referanduma kadar tavrını önemli ölçüde yumuşatacağı düşüncesindeler. Boykotun hiçbir izahının olmadığını dile getiren HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, "BDP sıkıntı yaşıyor. Yapılan değişiklikleri yeterli bulmasalar da Kürtlerin sandıkta 'evet' diyeceğini biliyorlar. Bunun için bir çıkış yolu arıyorlar." tespitini yapıyor. Kapatılan HEP'in kurucularından İbrahim Aksoy da, BDP yöneticilerinin, halkın partinin aldığı karara uymayacağını gözlemlediğini ifade ediyor. Boykot kararının sürmesi halinde bile Kürtlerin büyük bir çoğunluğunun 'evet' oyu kullanacağını öne süren Aksoy, pakette Kürtlere zarar verecek herhangi bir maddenin olmadığına vurgu yapıyor. Değişim ve Demokrasi Partisi (DDP) kurucularından Fehmi Demir de BDP'ye, "Seçmen boykot kararına en başından beri sıcak bakmadı. Bundan vazgeçmeniz sizin faydanıza." diye sesleniyor. Kürt yazar Ümit Fırat da, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün bile boykota gönülsüz destek verdiğini savunarak, "Seçim otobüslerinin üstüne çıkarak, boykota destek istemesine rağmen, yüreğinden, vicdanından geçen şeyin boykot ya da anayasa değişikliğinin geçmemesi olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullanıyor.

Zaman 13.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-13-2010, 18:35   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
BDP'nin neden hayır dediğini tabanına anlatması çok zor.. askeri bir anayasanın yapılacak referandum ile sivilleşeceğini bile bile sandığa gitmiyoruz tutumunun izahı yoktur...ve halk bunu görecektir inşallah










Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2010, 23:36   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Kürt halkı ilke sahibidir. Geçmişde kendilerine yapılan yalnış müdahaleleri hesabını bizler gibi onlarda referandum oylamasında alacaktır. Bir çok yaptırıma rağmen bu dırağşan duruşu sergileyecek millettir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2010, 23:51   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
bdp zaten mecliste parti kapatmayla alakali maddenin oylamasina katilmayip fiilen kendini bitirmistir..
artik bizi demokratik sistemde istemiyorlar tezini kimseye kabul ettiremeyecekleri gibi referandum sürecindeki tavirlarida onlarin istediginin özgürlük, demokratiklesme degil aksine populizm oldugu ortaya cikiyor!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2010, 23:58   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bdp zaten mecliste parti kapatmayla alakali maddenin oylamasina katilmayip fiilen kendini bitirmistir..
artik bizi demokratik sistemde istemiyorlar tezini kimseye kabul ettiremeyecekleri gibi referandum sürecindeki tavirlarida onlarin istediginin özgürlük, demokratiklesme degil aksine populizm oldugu ortaya cikiyor!

Çok ilginc bu duruş pkk nın sözçülüğünü yapmaktanmı kaynaklanıyor yoksa iktidarımızı samimi bulmamalarındanmı , kendilerine karşı ne zaman muhattablığımız mesafe aldı ondan sonra bdp nin ilkesi devletçi ve statükocuları mutlu eden duruşa geçiş yaptılar.

Kürt milliyetciliğini azdırarak mevcut varlıklarını sürdürmek istemeleri doğuda onlardan daha çok Ak partiye olan teveccühlerin artması ile bağlantısı olabilirmi . Ne olursa olsun referandum daki yalnış duruşları bu partiye hüsran yaşatacaktır. Kürt halkı boykot yerine evet ile haykırışlarını hissetirecektir.

Abi uykum geldi cümlelerim devrik olabilir kusura bakma.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-14-2010, 00:04   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
zaten pkk ve bdp nin referanduma evet dememe nedenlerinden en önemlisi bu sürecin ak partiyi güclü kilacagi korkusudur..
cünkü biliyorki demokratiklesme, özgürlesme adina atilan her adim en basta o bölgedeki sorunlarin azalmasina yarayacakdir ve bu nedenle kandan beslenen bdp, mhp gibi populist partilerin isine gelmeyen bir durum ortaya cikiyor..
bdp resmen kendi söylemleriyle celisiyor, akli sira bir güc gösterisi yapmaya calisiyor ama o bölgenin halki sandik basina gidip, oyunun rengini beyaz edince bu güc gösterisi onlara pahalliya patlayacak..
bakiniz son günlerde bdp iyice köseye sikisti, iclerinde acaba destek versek mi diyenlerin sesi yükselmeye basladi cünkü insanlara yeni haklar getiren, özgürlüklerin alanini genisleten bu degisiklikleri boykot etmeyi bazi bdp liler icine sindiremiyor ve pkk ya ragmen ses yükseltiyorlar..
aslinda bdp de statükonun kürt ayagidir ve statükonun beli kirildigi zaman bundan insallah bdp ve kanli destekcisi pkk da nasibini alacakdir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-14-2010, 12:00   #7
Kullanıcı Adı
huseyingoktaş
Standart
BDP terörle arasında mesafe koyamıyor bu sebeple onların evet demesi zarar verir. Bırakın boykot etsinler, sandığa gidecek kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun bdpye rağmen evet diyeceğini düşünüyorum.
huseyingoktaş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım