![]() |
#1 |
![]() 1960'lı yıllardan günümüze kadar Demirel'in bu ülkeyi hangi sözlerle yönettiği derlendi.
İşte Demirel in laf ebelikleri, 'Ege bir Türk gölü değildir, Ege bir Yunan gölü de değildir. Ege bir göl değildir' 60’lı yılların ortalarında Demirel, İngiltere’yi ziyaret eder. Ziyaret dönüşü, gazetecilerin ‘Efendim İngiliz bakanın elini neden sıktınız? Sorusuna Demirel’in cevabı, ‘Neresini sıkacaktım kardeşim’ olmuştur. Demokrasilerde çare tükenmez... Bana, ‘Milliyetçiler adam öldürüyor’ dedirtemezsiniz. Duygu Asena’nın ilk popüler olduğu zaman kendisine düşünceleri sorulduğunda Demirel, ‘Bunun icabı vardır veya yoktur. Bu ayrı bir mesele. İcabı yoksa fuzuli bir şey yapılmış olmaz yine de. İcabı varsa feminizm fevkalade bir şeydir' demişti. 1 Şubat 1978, AP Genel Başkanı ve ana muhalefet partisi lideri Demirel, ‘Hükümetin başını, kontrgerillanın ne olduğunu ve nereye bağlı olduğunu açıklamaya davet ediyorum’ diye seslenmişti. Türbanlılar Arabistan’da okusun 24 Şubat 1993, Başbakan olduğu dönemdeki ifadesi: Kontrgerilla tartışması kadar Türkiye’de havanda su dövülen bir konu yoktur. Deniyor ki, araştıralım. O zaman her şeyi araştıralım. Yarın güneş doğacak mı diye araştıralım.’ 24 Kasım 1990, ana muhalefet lideri iken: ‘Hukuk devletinde bu tür örgütlere yer yoktur. Parlamentonun bu toplumsal tehlikeye, hukuk dışılığa ve devlet içindeki bu gizli örgütlenmeye karşı çıkması bir görev haline gelmiştir.’ 22 Temmuzdan önce Devlet seçim sonuçlarına göre gereken tedbirleri alır. Hákim kılınacak olan şeyler, İslam’ın getirdiği ana kaidelerdir, sünneti seniyyedir İmam hatipler, imam yetiştirsin diye açılmadı. Dinini bilen doktorlar, avukatlar, mühendisler olsun diye açıldı" diyen toplum mühendisi kim? Müslüman bir ülkede, dinini bilen insanlardan niye korkuluyor ki?.. Türkiye, laikliği dinsizlik olarak anlamış Mizah bir yumruktur, ne zaman kime vuracağı belli olmaz. Samanyoluhaber...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|