![]() |
#1 |
![]() Koşaner'in istifa edeceğini haftalar öncesinden yazan Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'dan önemli bir uyarı daha geldi. Işık Koşaner'in istifa edeceğini haftalar öncesinden yazan Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'dan önemli bir uyarı geldi. Bayrama kadar geçecek sürece dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Uslu, özellikle bayram öncesi gerçekleştirilecek terör eylemleriyle AKP'nin bitirilmesi planının devreye sokulabileceğini belirtti. Tedbirlerin arttırılması gerektiğini hatırlatan Uslu, hem ulusalcıların "Komutanları istifa ettirdiniz PKK daha fazla öldürüyor" argümanına su taşımak hem de AK Parti'nin sertleşmesini sağlamak için terör örgütününRamazanayını fırsat olarak göreceğini ifade etti ve "Duyarlı olmak zorundayız" dedi. İşte Emre Uslu'nun çarpıcı analizi: Buranın altını kalın harflerle çizmek isterim. Şu anda hem PKK içindeki Ankaralılar Grubu hem de Ankara'daki derin biraderler ellerini ovuşturmuş bir güvenlik zaafı beklentisi içindeler. Önümüzdeki bir iki ay bu nedenle çok kritik. Özellikle bayram öncesi yaşanabilecek terör eylemleri tam da Bayık ve ekibinin beklediği AK Parti'yi bitirme planının devreye sokulabileceği dönemler. Ramazan boyunca ve Bayram süresince oluşacak terör eylemine karşı alabildiğine duyarlı olmak zorundayız. Şu günler birilerinin planları için elverişli zamanlar. Yine 10 civarında veya daha fazla şehidin verilmemesi için azami dikkatli olmak gerekiyor. Bayık ekibi kendi stratejilerini uygulamak için komutanları istifa etmiş bir orduya saldırmak için fırsat arayışında desem yanlış olmaz. Böylece hem ulusalcıların "Komutanları istifa ettirdiniz PKK daha fazla öldürüyor" argümanına su taşımak hem de AK Parti'nin sertleşerek bölgeyi yeniden güvenlik ablukasına alması için bulunmaz bir fırsat şu zaman PKK için. EğerAK Partibölgeyi güvenlik ablukasına alırsa hem Bayık'ın istediği Öcalan'la görüşmeler ertelenecek hem de tıpkı DYP ve ANAP'ın olduğu gibi AK Parti'nin de bölgede sonunun başlangıcı olacaktır. Bu nedenle özellikle Necdet Özel ekibini kurup kuruma hakim olana kadar geçecek süreci hassas buluyorum. Samanyoluhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Partiyi bitirmek isteyen bazı servisler de terör örgütünün üzerine bırakacak şekilde bazı operasyonlar yapabilirler ama şu da var ki bu parti uzaydan gelmedi, millet onu gönlünden çıkardı ve masa başı oyunlarıyla bitirilmesine izin vermez inşaALLAH.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bende öyle düşünüyorum...
Son 4 yıldır pkknın en çok ses getiren eylemlerinin tarihlerine bakın... Sonra gazete arşivlerine bakın... Sonrada aynı gazeteyi geri tarihe doğru inceleyin... Göreceksinizki ya kürt sorununun çözümüyle ilgili önemli bir adım var,ya ergenekon sürecinde şok bir gelişme var yada israilin hoşuna gitmeyen bir politika var... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Çok mantıklı. Bir de şu var: O tip uyanıklıklarla, ayak oyunlarıyla dandik hükümetler düşürülür. Neler geldi, geçti bu ülkede.
Ama artık sanal hükümet anlayışı yok. Başbakanı nezle olunca sarsılan ülke yok. Birbirlerine kitapçı fırlatanlar yüzünden sıkıntı yok. Artık devlet var. Devlet'in başına Devlet geçmedi ama Millet geçti ve biz bu durumdan çok memnunuz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Eylemler 3.kez tek başına iktidar seçilmiş bir AK Parti'yi bitirmez . Dünya'nın hiçbir yerinde örneği yoktur.AK Parti'ye verilen oylar şehitler olmuyor diye değil , pkk eylem yapmıyor diyede değil .AK Parti'nin oyları o kadar bilinçli oylardır ki partizanlık yoktur.AK Parti , Türkiye Cumhuriyetinin 3 kez iktidar seçilmiş en demokrat partisidir.AK Parti Hizmet Partisidir.Türkiyeyi terör örgütlerine karşı en iyi savunma yöntemlerini geliştiren AK Parti'dir.Yani bu demek oluyor ki emre baransu bu sefer tahminlerinde yanılacaktır ve böyle umuyorum.Eylemler konusunda katılıyorum evet eylemler olabilir ama sonuçlarına kesinlikle katılmıyorum.AK Parti hain PKK'nın eylemiyle yıkılmayacaktır.AK Parti sadece Türkiye'deki insanlar tarafından değil , Dünya'daki müslüman onlarca ülke tarafından desteklenmektedir.AK Parti'yi ancak halk yıkabilir , tabi önce %50 lik halkı yıkacak kimse olmalıdır.Kimse canını sıkmasın rahat olsun .Huzur ve güven kaynağımız %50 Türkiye Cumhuriyetinin Yarısı aynı görüşte.Ayağımızı yere vursak hepimiz PKK'nın eyleminden daha etkili olacaktır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bir de şu var: Tabii ki bir tane bile askerimizi kaybetmeyelim ve en iyi şekilde mücadele edelim ama eylemlere de dikkat edelim.
Eylemler bazılarınca hükümetin başarısızlığı gibi değerlendiriliyor ama bence tam tersi. Yani hükümetin başarısından dolayı o eylemlerin yapıldığını düşünüyorum. Yıldırmak, yıpratmak ve yormak için... Genelde işler kötüyken problemler olur ama bazen de işler iyiyken, gidişatı değiştirmek için problemler yapılır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bence o mahalli seçimlerde oy oranı pek düşmedi. 2007'de Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Bildirisi ve Cumhuriyet Mitingleri dolayısıyla halkta oluşan tepkiden oylar fırladı. %47'nin 2007'deki gerçek oy olduğunu zannetmiyorum. O zamanlar %40 gibi olan parti 47'ye çıkıp, 40'a indi ve istikrarlı gidişle %50'yi zorladı. Yani 50'ye 47'den değil, 40'tan çıkıldığını düşünüyorum. Hatta belki 38'den çünkü genellikle yerel seçimlerde genel seçimlerin galibi hizmette aksama olmamasını isteyen vatandaşın şuuraltı tercihiyle daha çok oy alır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Sadece Pkk'nın saldırıları yönünden bakmamak lazım.Şu durumda TSK'nın yapacağı başarılı bir sınır ötesi operasyonun gücümüzü kaybetmedik mesajı verilebilir.Tabi bunlar üç kişinin içi ferahlasın diye yapıalcak şeyler değil.Ben bu sorunun Ak Parti tarafından çözüleceğine kalpten inanıyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() e şimdiki %50 ne olacak
chpde 6 puan artırdı oyunu ? |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |