![]() |
#1 |
![]() Forumun komlpo bölümü varmıydı yokmuydu bilemiyorum Tartışma bölümünü gördüm açtım ..
Tarih Öğretmenlerinin yetiştirilmesine çok dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum özellikle misyoner güclerin Tarih Öğretmenliği bölümüne kendi misyonerlik faliyetlerini yürütücek öğrenciler yerleştirdiğini düşünmekteyim Türk Halkının İslama ve Osmanlıya olan sevgisini bu yolla yoketmeye çalıştıklarını düşünüyorum böyle düşünmeme sebep ise Muhteşem Yüzyıl fan sayfasında Tarih Öğretmeni geçinenlerin çoğunun geçmişte Genelkurmay ve MİT'den misyonerlik raporu olan ÇYDD izleri taşımasıydı Milli eğitim bakanlığı öğretmenlerini iyice araştırmalı okuduğu kurslara aldığı burslara vsvs iyice araştırmalı diye düşünüyorum sizler ne diyorsunuz bu hususta ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir husus ayrıca bizim okulda izleri var bu tip hocaların ...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bir tarih öğretmenini tanıdım onun anlattıklarıdan midem bulandı eğer tarihi bilmeseydim tarihten ve ecdadımdam nefret ederdim.
ama çok şükür biliyordum ve böyle bir yanlışa düşmedim şimdi de ona cevab vermediğim için kendime sinirleniyorum. bence öğretmen değil tarihçi yetiştirmek lazım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Öğretmenler bir yana kitapların güzelleştiğini söyleyebilirim.
Özellikle İnkilap Tarihi dersinde bizzat Atatürkçü arkadaşlarımın bile bazı ders konularında "a bu böyle miydi" gibi tepkilerine şahit oluyorum. Gerçekten kafada soru işareti bırakan bir öğretim sistemine geçiyoruz.bu yeni nesil tarih öğreticiliği açısından umut verici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() zaten ilahiyat ve tarih bölümü kilit bölümler...
12 eylül darbecileri bile bir sürü adam yerleştirmişlerdir bu bölümlere... zaten müfredat,ders kitabı dede korkut hikayeleri gibi... çok zor bu sistemle gerçek tarihi öğrenmek... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Katılıyorum. Buna dikkat edilirse çok iyi olur. Fakat açıkcası üzülerek söylüyorum bunu, en azından şuanlık bu konuya dikkat edileceğini pek sanmıyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Sizler Osmanlıyı İyi birşeymi sanıyorsunuz Müslüman olan Devlet Kalkıpta Müslüman Olan Ortadoğuyu ve kuzey afrikayı almak için sefere çıkmaz. Tüm gücünü Avrupaya verseydiya Osmanlı. Bi sarayı var görünen tarafı birde Halka inin bakalım. Adalet zaten yok 2-3 Soylu zengin İstanbulda İşi götürüyor. Bunları Bilmek için Diziyi izlemek şart değil. 2-3 Tane adam kalkmış devlet kurmuş millete sormadan sonra yanına asker filan tamam al sana kendi imparatorlugun. Osman degıl Mehmet kursaydı Mehmetli olacaktı Lemi
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() köy ensitüsü teneke kafalar asla ve katta yola gelmez, imana gelmez...
bunlar sabunluk dinazorlar olarak sonlarının gelmesini beklemekde pek sıkıcı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bizim lisede vardı Eflatun hocamız....
kulakları çınlasın... ne güzel bir öğretmendi...Tarihi bize ne çok sevdirmişti... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|