![]() |
#1 |
![]() Biz her şeye, esirgeyen ve bağışlayan, çokça esirgeyen ve çokça bağışlayan, hep esirgeyen ve hep bağışlayan Rabbin adıyla başlayan adamlarız Anna.
Büyücülerin, haramilerin, borsacıların, reklamcıların, korsanların, işgalcilerin, bankacıların elinden kurtulmamız da bundan. Sanayi devriminde bile, karanlık, rutubetli, çok bağırışlı, çok nefessiz, çok sabahsız, çok aşksız, çok çiçeksiz, çok neşesiz, çok kitapsız bir fabrikada hayatta kaldık sırf bu yüzden. Piyasaların hınçla dolu iniş çıkışlarına kalbimiz dayanıyor bir şekilde. Kalbimiz derken, ilk gençliğimiz, sakalımız, bir kasetin iki yüzüne de ardarda kaydedip dinlediğimiz şarkımız diyorum aslında. İşte böyle yaşıyoruz ve yaşamak da sana dair uzayıp giden bir özleme dönüşüyor. İnsaf et Anna! Gidelim buradan. Senin masumiyetini, bilgelik zamanlarından kalma sırları, dünyanın bütün sabahlarını yanımıza alıp da gidelim. Hesap etmeden, haritaya bakmadan gidelim. Ölelim diyecektim az kalsın. Ölmeyelim. Hiç ölmeyelim Anna. Sarılalım diyecektim az kalsın. İçimden böyle şeyler de geçiyor işte. Sarılalım, dudakların… Tamam sustum. Gitmek istemezsen bir şiir miktarı kadar otursak diyorum. Şiir kalsın istersen, sadece otursak. Oturmasan da olur benimle, sadece ellerimi tut. Ellerimi tutma dilersen sadece yüzüme bak. Yüzüme bak ama Anna, yüzüme bak. Gözlerime bak, gözlerimin içine bak. Gözlerim biraz karanlık. İçinde cenkler, ayinler, kesik damarlar, kapıları yumruklayışlar, cipralexler, Turgutlar, Edipler, Sezailer, siyahlar, beyazlar, uykusuzluklar, bitmeyen başağrıları, bildirilerin öfkesi, duvarlara uzun dalmışlıklar var. Gözlerim biraz yorgun. İçinde bekleyişler, bekleyişler, bekleyişler, bekleyişler, bekleyişler, bekleyişler… Bekleyişler Anna. Köylü çocukların parasız yatılı sonuçları mesela. Nişanlısı askerde kızlar, kızı ölüm orucundaki baba, babası tersanede oğul, oğlu şizofren anne. Hepsini sayamam gerçi, utançlarım da var. Ama geçecek hepsi, geçecek. Şifalı gözlerin her şeyi iyi edecek. Gözlerimin içine bakmaktan korkma Anna. Sen adımını attığın andan itibaren Hira dinginliğine dönüşecek ortalık. Tanrı bizimle de konuşur belki. Tarık Tufan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Senin yüreğin bu topraklardan yaratıldı ve sen gözyaşlarını gökyüzünden alıyorsun. Bu sokak senin yürüyüşlerin için var. Asfalta dökülen kanlar senin kardeşlerinin. Onların sentetik asaletine inanma sakın. Yakana inatçı bir gülümseme tak ve yürü.. Tarık Tufan |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Haber bültenleri susmak bilmiyor. Beynim uyuştu artık. Kravatlı adamların karmaşık sözlerinden geriye hep ölüm kalıyor. Eski bir ezgi mırıldanıyorum. "Afgan dağlarında kar kucak kucak. Ne ev kaldı ne de bir ocak.Bizim evimizde yaz gibi sıcak. Kalmak istesen de kalamazsın ki..."
Tarık Tufan |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Sanayi devrimi bitmediyse, kara kıtanın çocukları evine dönmediyse, Gazze'de sürtüp duran serseri duvar, defolup kendi cehennemine dönmediyse, bu yılın yeni olduğu yaygarasını koparan kim?
Tarık Tufan |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir bebek bir yaşına girerken ağzında emzik değil, kurşun taşıyorsa orası Gazze’dir.
Bebeklerin uykulu gözleriyle annelerinin memelerini ararken, kor gibi yanan namluları emmeye başladıkları yerin adı Gazze’dir. Yağmur bir futbol sahasında çocuğun atacağı golleri yutmak için sırada beklerken, çocuğun çelimsiz vücudunu kurşun yağmurları yutuyorsa orası Gazze’dir. Okula gitmek için erkenden kalkmış ve saçlarını ören annesinin parmaklarından sızan merhameti kana kana içen kız çocuğu, henüz evinden çıkmamışken damlarına düşen bir bombayla birlikte duvarların altında kalıyorsa orası Gazze’dir. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() nefis
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Kudüs'e gidelim sevgilim.
Bak şu küçük çocuk var ya, vuracaklar onu. Hani babasının arkasında duran, başını babasının sırtına dayayan çocuk.. İşte o! Vuracaklar birazdan onu, çöp bidonlarının arasını dolaşalım endişe etme.. Çocukların kalbine değen kurşunlar sekmezler hiçbir yere.. Mescide gidelim, yıkılacaksa üzerimize yıkılsın.. Boşver.. Sen elimi sıkı tut korkma, mescide gidelim.. Bir bayram namazı kılalım şehirle birlikte.. Zekeriya'nın yanında saf tutalım ve Musa'nın ve İsa'nın, Yakub'un.. Bekle birazdan Ömer'de gelir buralara.. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Asfalta dökülen kanlar senin kardeşlerinin.
Onların sentetik ruhlarının asaletine inanma sakın! Yakana bir gülümseme tak ve yürü. Asalet,düşmanların saldıracağı bir gece dostunun yerine yatağa girip,yorganı üzerine çekebilmektir. Asalet, çöl sıcağında,üzerinde kemiklerini kıracak kadar ağır bir kayanın altında, O'nun adını sayıklamaktır. Şimdi başını dik tut ve yürü. Asalet senin adınla başlar! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Gazze uyan geç kaldın okula. Erken yat diyorum sana. Uykunu alamıyorsun. Gazze uyan yüzünü yıka kızım.
Gazze kahvaltın hazır hala uyanmadın mı? Sütün soğuyor ama. Gazze pazarlık yok! Tabağındakiler bitecek, az bir şey koydum zaten. Hadi kızım oyalanma okula geç kalıyorsun. Gazze çantan hazır mı? Kitapların çantanda mı? Annen seni bekliyor tarağı ve tokalarını al. İstediğin renkleri alabilirsin. Biraz sabret ağlama hemen. Saçların içiçe geçmiş. Açılmazsa sonra daha çok acıtır. Gazze çıkıyoruz kızım. Derslerine dikkat et, öğretmenine iyi kulak ver. Merak etme gelirim, seni ne zaman okulda bıraktık kızım? Her zaman aynı şeyi söylüyorsun. Tamam geç kalmam. Üzerine bir şeyler giymeden bahçeye çıkma Gazze. Hava çok soğuk, hasta olursun. İyi dersler Gazze. Okul nasıl geçti kızım? Beslenme çantandakileri yedin mi Gazze? Tamam giderken dergi alırız kızım. Ama bu sefer diğerinden alalım hep aynı dergiyi tutturuyorsun Gazze. Hem bak o kız hiç bize benzemiyor. Saçmalama kızım senin saçların daha güzel. Hem herkesin saçlarının düz ve sarı olması gerekmiyor. Senin saçların daha güzel Gazze. Tamam bugün birlikte okuruz kızım. Şiir de okuruz Gazze. Gazze annene yardım edecek misin mutfakta? Tamam çorbayı sen karıştır kızım. Fazla televizyona takılmak yok ona göre. Ödev verdi mi öğretmenin? Yardım ederim kızım. Sümeyye’lere hafta sonu gideriz Gazze. Ona da dergi alırız elbette. Kızım bu saatte dışarı çıkılmaz. Gazze onlar havai fişek değil kızım. Onlar bomba! İçeri gir kızım pencereden bakma. Gökyüzünde parlayan her şey bomba Gazze. Misket, bombanın adı Gazze. Bombanın adı misket. Akşam erken yat Gazze olmaz mı? Üstünü açıp duruyorsun geceleri, dikkat et. Ama ölme Gazze lütfen. Gazze ölme… Ölme kızım. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Dik başlı yürüyüşlerin olmalı.
Her aşkı feda edebilecekmiş gibi duran çelik bir kalp taşıyormuş gibi asi umarsız ve ifadesiz bakışlarla yürümelisin. Fakat hiç kimse bir yaprağa gözyaşı dökebilecek olmanı anlamamalı. Güçlü ve direngen yürüyüşlerin olmalı. Gözlerin alabildiğine uzakları görmeli her baktığında. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|