AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-22-2010, 20:46   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Exclamation Taş atan çocuklar yasası kabul edildi

Taş atan çocuklar tasarı, Meclis komisyonunda kabul edildi.

"Taş atan çocuklar" yasa tasarı, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Adalet Komisyonunda, ''Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yargılanan çocuklar''la ilgili düzenlemeler getiren, TMK ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarı benimsendi.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-22-2010, 20:52   #2
Kullanıcı Adı
El Emin
Çok güzel bir haber.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-22-2010, 20:57   #3
Kullanıcı Adı
ak sevda
hayırlısı olur inşallah
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-22-2010, 20:57   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Güzel mi değil mi bilinmez.Hayırlı olacağına inanıyorum ama bana göre taş atan çocuklar değilde onların ailelerine ağır fatura kesilmeli.

Ayrıca kişinin yaşına ve saldırış durumuna göre ceza kesilmeli,taş atana ayrı,molotof atana ayrı,ergenliğine girenle girmeyene ayrı cezalar verilmeli.Dünkü enik panzerin önüne çıkmaya cesaret edebiliyorsa,aslında aldıkları ceza onlar için hiç bir şey demektir.Ama içeride de daha militanca düşüncelere sahip olabilirler.

Ailelere kesin ceza verilmeli,para veya hapisten ziyade sürgün cezası uygulanabilir.
Kısırlaştırmada.Doğurup sahip çıkamıyorlarsa bu yapılmalı bence..
Alt 06-22-2010, 21:01   #5
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel mi değil mi bilinmez.Hayırlı olacağına inanıyorum ama bana göre taş atan çocuklar değilde onların ailelerine ağır fatura kesilmeli.

Ayrıca kişinin yaşına ve saldırış durumuna göre ceza kesilmeli,taş atana ayrı,molotof atana ayrı,ergenliğine girenle girmeyene ayrı cezalar verilmeli.Dünkü enik panzerin önüne çıkmaya cesaret edebiliyorsa,aslında aldıkları ceza onlar için hiç bir şey demektir.Ama içeride de daha militanca düşüncelere sahip olabilirler.

Ailelere kesin ceza verilmeli,para veya hapisten ziyade sürgün cezası uygulanabilir.
Kısırlaştırmada.Doğurup sahip çıkamıyorlarsa bu yapılmalı bence..
Kısmen haklısın.Fakat aile diyorsun da oda kısmen yanlış.Tv gösterdi kadın polislere alın bunu da götürün diye oğlunu gösterip oğluna kızıyordu.Çocuk bu sonuçta okula gidiyor dışarı çıkıyor evde durmuyor ya.Veriyorlar bir kaç kuruş çocuğun ailesinde zaten maddi durum yok çocukta iki üç kuruş için neyi yap desen tamam diyor.Bu konu öyle ailelere ceza kesilsin böyle olsun böyle yapılsın olaylarından çok daha büyük bir temel sorun.Eğitim işsizlik vs. gibi bir çok sorun temel sebebi.Yoksa 10 yaşındaki 14 yaşında ki çocuğun siyaseti ne olabilir ki.
Alt 06-22-2010, 21:16   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Elbet öyle,ama aileler evde çocuklarının gözünü korkutamıyorsa,çocuklarına sahip çıkamıyorsa,olay vakti evlerinden çıkıp çocuklarını o bahsettiğin anne gibi çocuklarının kolundan eve götüremiyorsa burada aileler %100 suçludur.O bayan cesaret edip çocuğunu döve döve eve götürebiliyorda,diğerlerinin aileleri evinde ne yapıyor ? Taş atan çocuk projesini mi uyguluyorlar sence ? Misal,benim çocuğun yapacak onu alırım ağzını burnunu kameralar önünüde kırdığım yetmiyormuş gibi evin dış kapısının övüne zincirle bağlar köpek muamelesi uygularım.Çocuk anneden babadan korksun ki bu tür tehlikeli pis işlere bulaşmasın.

Aklı yetmiyor doğrudur,ufacık velet sonuçta,ama korkuda olmalı polisten panzerden,insanı öldürecek seviyedeki su fışkırtan panzerden insanı boğup öldürecek seviyedeki gaz bombasından.Buna çocuk yaşlarıyla cesaret edebilmeleri düşündürücü.Öcüden böcüden korkan nasıl korkmaz bu tür olaylardan ? Para alır bir iki taş atar giderler ama gece yarısı dahi faaliyetteler.

O bölgelerde aileler,akrabalar yakın oturur birbirine,aile bağları fazladır,birbirini uyararak yapabilirler,sadece anne baba sorumlu değil veletlerden.

İstanbulda oturuyorum,ne zaman mahalle önünde olsam veya başka bir yerde,insanlar ''aman çocuğum nerede'',''çocuğum uzaklaşma'' vs. der,ben kuzenlerimin çocuklarını evde göremeyince dert yanarım neredeler diye,gözümle görene kadar endişem devam eder.Kaldı ki oradaki terör olayları ortada,çocukların yaptıklarıda,anaları babaları bu akdar mı duyarsız ? Yoksa çocuklarına para verip taş atmasınısağlayan veya çocuklarıyla birlikte pikniğe gideceğine polise taş atmaya birlikte mi gidiyorlar ? Merak konusu.
Alt 06-22-2010, 21:19   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Bu tür adımlar pkk yı günden güne marjinal hale dönüştürecektir. Marjinal hale dönen bir örgütte kısa zaman sonra tasviye olur. Şu zamanda böyle bir yasanın geçmesi vakurluğun ve aklı selimliğin göstergesi. Pkk bu gelişmelerden muhteşem şekilde rahatsız oluyordur eminim.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-22-2010, 21:21   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbet öyle,ama aileler evde çocuklarının gözünü korkutamıyorsa,çocuklarına sahip çıkamıyorsa,olay vakti evlerinden çıkıp çocuklarını o bahsettiğin anne gibi çocuklarının kolundan eve götüremiyorsa burada aileler %100 suçludur.O bayan cesaret edip çocuğunu döve döve eve götürebiliyorda,diğerlerinin aileleri evinde ne yapıyor ? Taş atan çocuk projesini mi uyguluyorlar sence ? Misal,benim çocuğun yapacak onu alırım ağzını burnunu kameralar önünüde kırdığım yetmiyormuş gibi evin dış kapısının övüne zincirle bağlar köpek muamelesi uygularım.Çocuk anneden babadan korksun ki bu tür tehlikeli pis işlere bulaşmasın.

Aklı yetmiyor doğrudur,ufacık velet sonuçta,ama korkuda olmalı polisten panzerden,insanı öldürecek seviyedeki su fışkırtan panzerden insanı boğup öldürecek seviyedeki gaz bombasından.Buna çocuk yaşlarıyla cesaret edebilmeleri düşündürücü.Öcüden böcüden korkan nasıl korkmaz bu tür olaylardan ? Para alır bir iki taş atar giderler ama gece yarısı dahi faaliyetteler.

O bölgelerde aileler,akrabalar yakın oturur birbirine,aile bağları fazladır,birbirini uyararak yapabilirler,sadece anne baba sorumlu değil veletlerden.

İstanbulda oturuyorum,ne zaman mahalle önünde olsam veya başka bir yerde,insanlar ''aman çocuğum nerede'',''çocuğum uzaklaşma'' vs. der,ben kuzenlerimin çocuklarını evde göremeyince dert yanarım neredeler diye,gözümle görene kadar endişem devam eder.Kaldı ki oradaki terör olayları ortada,çocukların yaptıklarıda,anaları babaları bu akdar mı duyarsız ? Yoksa çocuklarına para verip taş atmasınısağlayan veya çocuklarıyla birlikte pikniğe gideceğine polise taş atmaya birlikte mi gidiyorlar ? Merak konusu.

Vurmak çare değil eğitim olsa tamam.Kardeş bak sen yapsın diyorsun da ailede onu yapacak zihniyet veya düşüncede yok.Kardeş burada işler oradan gözüktüğü gibi değil bir söz vardır "aç ayı oynamaz." çok sorun var çok ama inşaALLAH hayırlısı ile biterler.Hem aile ne kadar sağlam olursa olsun çocuk emin ol hesaplarsan ailesinden çok okul çevre vs. ile yanyana empoze ediyorlar.Çocukta savunuyor ama bilmeden.
Alt 06-22-2010, 21:23   #9
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu tür adımlar pkk yı günden güne marjinal hale dönüştürecektir. Marjinal hale dönen bir örgütte kısa zaman sonra tasviye olur. Şu zamanda böyle bir yasanın geçmesi vakurluğun ve aklı selimliğin göstergesi. Pkk bu gelişmelerden muhteşem şekilde rahatsız oluyordur eminim.
Muhakkak rahatsız olacak abim.Halkın mazlumluğunun üzerinden siyaset yaptılar.
Alt 06-22-2010, 21:32   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Muhammet İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Vurmak çare değil eğitim olsa tamam.Kardeş bak sen yapsın diyorsun da ailede onu yapacak zihniyet veya düşüncede yok.Kardeş burada işler oradan gözüktüğü gibi değil bir söz vardır "aç ayı oynamaz." çok sorun var çok ama inşaALLAH hayırlısı ile biterler.Hem aile ne kadar sağlam olursa olsun çocuk emin ol hesaplarsan ailesinden çok okul çevre vs. ile yanyana empoze ediyorlar.Çocukta savunuyor ama bilmeden.
Vurmak çare kardeş,sevgi nasıl çare ise bazen vurmakta çaredir.Çocuğun bağışıklığını arttırması için bazen mikroplu yiyecekler yedirmekte çaredir.Bazen kötü şeyler insanı evcilleştirir.Gidip kafa göz kırsın demiyorum,bu onları daha vahşi yapar,anne baba,anne babalık temelini zamanında sağlam atacak ki ona göre çocuk yapıp yetiştircek.Çocuğuna sahip çıkamayan evinede sahip çıkamaz.Ailenin vereceği eğitim ve sağlam duruşu çocukları bu tür kötülüklerden uzaklaştırır.Aksi halde bizlerde solcu kesilip evrim moduna geçmek için sağasola saldıran tiplerden olurduk.

Herşey ailenin vereceği dersten başlar,çevresi ne kadar kötü olursa olsun çocuğun ailedenaldığı ders sayesinde çevresinden etkilenmez.

Tabiailelerin dayanışma içinde olması lazım,göz göre göre çocuklarına para verenleri ele vermeleri lazım.Yapmıyorlarsa ailelerinin de kanı bozuktur.Sonra çıkıp çocuğum panzer altında kaldı,sişahla kafası ezildi diye bağırmasınlar.Başa gelen çekilir.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)