![]() |
#1 |
![]() ![]() Tatlandırıcılar masum mu? Diyet yapanların en büyük yanlışı şeker yerine tatlandırıcı kullanmak. Sağlıklı beslenenlerin içeceklerine tatlandırıcı eklemesine gerek yok. Tatlandırıcı adı üzerinde sadece tat veren demek. Tat veren bir besini orta düzeyde veya az kullanmak sağlık açısından zararlı hiç değil. Ancak hangi durumlarda onu iyice kestirmek gerekir.eğer sağlıklı bir bireyseniz tatlandırıcı kullanmanıza hiç gerek yok. Şişmanlık probleminiz varsa ve kilo vermek istiyorsanız bu sadece tatlandırıcı ile çözülebilecek bir sorun olmadığı için şeker yerine çayları tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal kullanmak hem doğal hem de çok kalori sağlamaz. Fazla tatlandırıcı kullanmakta kan şekeri üzerinde olumsuz etki yaratır. Bu nedenle az kullanmak en doğrusu. Tatlandırıcıların yaptığı etkiler şöyle: İçeriğini bilmeden kullanmayın 1. Sakarin: Çay şekerinden 300-400 kat fazla tatlıdır. Epitel dokuda yapısal değişikliklere neden oluyor. Gebelikte bebeğe geçip birikme yaptığı için kullanımı yasaktır. 2. Aspartam: Çay şekerinden 180 kat fazla tatlı olduğu için düşük dozda kullanımın enerji verimine katkısı olmaz. 50 mg/kg/gün güvenilir aspartam kullanma dozajıdır. 3. Sorbitol: Şeker alkolüdür. Doğal olarak sebze ve meyvelerde bulunur. Günde 30 gramdan fazla alımı hazımsızlık, ve ishale neden olabilir. Şeker hastalarında kan şekerinin hızla yükselmesine neden olur. 4. Maltitol: Kristal yapıda bir şeker alkolüdür. Şekersiz çikolata ve çiklet yapımında diş çürüklerini önlemek için kullanılır. 5. Erititol:sağlık üzerinde sorun yaratmaz.Düşük kalorili tatlandırıcıdır. Kolay emilir ve metabolize olmadan idrarla atılır. 6. Laktitol: Bir başka şeker alkolüdür. Besin endüstrisinde çiklet yapımında kullanılır.gıdatarım.com.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 5 şeker en ideali
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yazılardan bişey anlamadım ama kullanmıyorum.3'ü 1 aradalarda var ise kullanmış oluyorum.
Önemsiz :p 5 konur mu :S 1 yeterli. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() valla bende bişey anlamadımda 2 şeker atıyorum çaya sorun varmı ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bişey anlamyan arkadaşlarım normal şeker değil bu tatlandırıcı kullanıyorlarya şeker den daha masum kalori olarak vb.. sebeblerler. onun yanlış olduğunu anlatıyor
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Direk bunu yazsaydın keşke :p
Tat vermiyor zaten onlar. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bu zımbırtıdan cafe crownda nescafede falan varmı ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |