AK Gençliğin Buluşma Noktası
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-02-2011, 16:10   #1
Kullanıcı Adı
ibocan
Standart tayland Gezisi
2007 yılında işyeri gezisi münasebeti ile katıldığım bu gezideki fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim..aslında bu memlekete fazla ısınamadım,hem kısa bi gezi oldu hemde havası çok sıcak ve nemli olan bu ülkedeki zamanım bazı zamanlar hoşça geçiremedim,yiyecek ve içecek kültürleri tam tersi ile karşılaştığım bu ülkede ,ekmek ve peynir vs ürünler yoktu,bazı durumlarda menülerdeki salatalarla idare ediyorduk..neyseki validem biraz kavrulmuş et ,zeytin ve ekmek türündeki azığıyla durumu geçiştirmeye çalıştık..çok sıcak ve nemli havasından dolayı 100 metre gibi bi yürüme mesafesinde yorulabiliyor ve bitkin kalabiliyorsunuz.ama taylandlılar bu durumdan şikayetçi değiller,ben hiçbi taylandlının alnında daha TER görmedim desem belkide doğru olacak..o sıcağa alışmışlar, ve istedikleri gibi bu havada dışarıya çıkıyor ve işlerinin hallediyorlar .en üzüldüğüm durum ise taylandlı müslümanları görememek oldu,din kardeşlerimizle rastlaşamadık,,nedense halkın bi çoğu güneşten ve sıcak hava münasebeti dolayısıyla kararmış ve hafif boz bi ten'e sahipler..ama müslümanlar öyle değil.sadece 1 taylandlı müslümanla kısa bi sohbetimiz oldu, diğer taylandlılar gibi değil tabiki.yeme ve içme kültürleri tamemen değişik diğerlerinden..normal bi taylandlı böcek cinsinde neredeyse bütün besinleri ,4 ayaklı cinsinden kedi vs hayvanları kesip rahatlıkla yiyebiliyorlar.ama bi müslüman taylandlı bunu yapmıyor..halkın dini inancı bilindiği üzere BUDİZİM ve benzer dinler..kadınlar bu ülkede fazlasıyla çalışkan,bangkok daki taksi garajlarında çalışan araçların için çoğu zaman kocasının yanında oturan bayanlar var.para alışverişini bayan yapıyor,para birimleri BAHT ..temizlik yönünden hayret vericiler.yıkanma ve temizlenme turistler dışında genel halk bangkok'un tam ortasında geçen nehirlerde yıkanıyorlar ,ve en tiskinci verici olanı ise, genel kanalizasyon hattının bu nehire akıtılması.halkın bi çoğu fakirlik düzeyinde ve su kanallarında yaşıyorlar.günlük sağnak yağış ve bol bol sıcak ve nemli bi hava hakim..kadınların bi çoğu evli değiller.çalışıyorlar ,bilirsiniz işte...... ve vahim olan kısmı ise bu şekilede çalışan bayanlar ailelerine destek olduğu için çokça şerefli bi durummuş onlar için, ülkenin genel kazanç kaynağı bu iş,,ALLAH korusun zaten son sel olayları bu nusibeti doğrulamıyormu,,geçenlerde haberlerde dikkatimi çekti,kaldığımız otel tamamen sular altında kalmış. salgın hastalıklar türemeye başlamış.korkunç bişey ama sapkın bi toplum bunda ne anlar.en hoşuma giden tarafı ise ülkede hırsızlığın olmaması, neredeyse kimsenin dükkanından diğer bi vatandaş bişey çalmıyor, ,2 lastikli bisikletleri kiltli değil, tenezzül edilmiyor olduğundan değil,hırsızlığın olmamasından kaynaklıymışşyani bize söylenenler doğrultusunda...neyse fazla uzatmak istemiyorum arkadaşlar ,,şu an için aklıma gelen nukteler bunlar.

Konu ibocan tarafından (11-02-2011 Saat 16:18 ) değiştirilmiştir..
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)