AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-08-2012, 15:19   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Tehditle dağa adam çıkartıyorlar
Kandil'e eleman çıkarmakla görevli PKK'lılar, şimdi de Kürt gençlerini intihara sürükleyen dayak ve ölüm tehdidine sarıldı.


Dağa çıkmayı reddettiği için dövülen ve 'Aileni öldürürüz' tehdidine maruz kalan 19 yaşındaki U. D., 'Baskılara dayanamadım' diyerek Boğaz Köprüsü'nden atlamak istedi.

Büyük şehirlerde yaşayan Kürt gençlerini 7 bin TL'ye Kandil'e satan terör örgütü üyelerinin dağa eleman çıkarma yöntemlerinden biri daha deşifre oldu. Son dönemde güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ve önleyici istihbarat çalışmaları nedeniyle dağa eleman çıkarmada sıkıntıya düşen PKK, şimdi de Kürt gençlerini intihara sürükleyen dayak ve ölüm tehdidine sarıldı. Dağa çıkmayı reddettiği için örgüt üyelerinin dayak ve tehditlerinden bıkan 19 yaşındaki U. D., Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etmek istedi.

BASKILARA DAYANAMADIM

Uzun süredir terör örgütü üyelerinin 'Kandil'e gideceksin' baskılarına maruz kalan U. D., geçtiğimiz pazartesi günü saat 20.30 sıralarında Boğaz Köprüsü'nden atlamak istedi. U. D., polisin yoğun çabasıyla intihardan vazgeçti. Polis merkezine götürülen U. D., sakinleştikten bir süre sonra intihara kalkışma sebebini anlattı. 19 yaşındaki genç, PKK'lıların 'Kandil'e gideceksin' baskısı ve ölüm tehditlerine daha fazla dayanamadığı için hayatına son vermek istediğini anlattı. PKK'lıların tehditlerine boyun eğmediğini anlatan U. D., "Asla çıkmam dedim. Önce dövdüler sonra da ailemi öldürmekle tehdit ettiler. Korkumdan polise haber veremedim. Sonunda dayanamadım" diye konuştu.

'AİLENİ ÖLDÜRÜRÜZ' DEDİLER

PKK birçok Kürt çocuğunu dağa çıkması için tehdit ettiğini söyleyen U. D., "Dağa bu şekilde giden pek çok insan oldu. Ama dağa çıktıktan sonra geri dönen olmadı. Çıkanlar bir daha geri dönemiyor" diye konuştu. Kürt gençlerinin de bu nedenle dağa çıkmak istemediğini belirten U. D., "PKK da bunu bildiği için zorla dağa adam çıkarıyor" dedi. Polisin, 19 yaşındaki U.D.'ye Kandil'e çıkması için tehdit eden ve intihara sürükleyen PKK'lıları bulmak için savcılık talimatıyla geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kürt çocuklarını dağa satıyorlar

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz salı günü kabul edilen KCK iddianamesinde PKK'nın Kürt gençlerini dağa çıkarmak için başvurduğu yöntemleri deşifre etti. İddianamede tanık ifadesi yer alan Erkan Yanıt, PKK'nın dağa eleman kazandırmak için çocuk ticareti yaptığını anlattı. Bazı örgüt elemanlarının 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmakla görevli olduğunu anlatan Yanıt, "Gönderilen şahıs başına 7 bin lira para alırlar. Para şahısların sorumluluk seviyesine göre paylaşılır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak



 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-08-2012, 17:19   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
teslim olanların hepsi diyor zaten bizi silah zoruyla veya tehditle kandırarak çıkardılar diye
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2012, 10:11   #3
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Kuruyacak eylemleri zamanla.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2012, 17:35   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Geçmişte dağa insan çıkarabilmek için zorlanmıyorlardı , sebebi ise coğraflarında hükümetlerin basiretsiz tavırları yaşanılan antidemokratik müdahaleler olabiliyordu. Şimdi ise koca bir halk muhattap alınıyor. Bir çok noktada iyimser gelişmeler yaşanıyor. Demekki mesafe alınmış olmalıki gönüllülük yerini zorlamaya bırakmış.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi