AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-20-2009, 19:55   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Tek SMS, cep telefonunu ele geçiriyor
Cep telefonunu tek bir SMS ile ele geçirmek mümkün. Bu yöntem ile cihazdaki güvenlik sistemi çöküyor ve bilgiler istenilen yerlere ulaştırılıyor.

Mobil güvenlik çözümleri üreten Trust Digital adlı firma, cep telefonunu ele geçiren iki yeni saldırı yöntemini açıkladı. Midnigt Raid Attack olarak adlandırılan bu saldırı yöntemi ile birlikte kurbanlar özellikle uykuda yakalanıyor.
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre saldırgan, tek bir SMS ile birlikte cep telefonunda bir tarayıcı açabiliyor. Bu tarayıcıda manipüle edilmiş bir web sitesi açılıyor. Açılan bu web sitesi cep telefonuna bir yazılım yüklüyor. Bu yazılım, cep telefonunda yer alan tüm bilgileri çalıyor.

Kaspersky, cep telefonlarının güvenlik açıklarına da çözüm getiriyor.

İkinci saldırı yöntemi “Control Message” adını taşıyor. Bu saldırı yöntemi ile birlikte kurbana bir SMS yollanıyor. Bu SMS, cep telefonunda yer alan SSL güvenlik anahtarını etkisizleştiriyor. Hacker, bu yöntem sayesinde cep telefonunun W-Lan kullanımdaki tüm bilgilerini (örn: E-mail gibi) görebiliyor.
:: Cep telefonuna Anti virüs yüklenmeli mi?
Ecevit Bıktım - http://shiftdelete.net

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi