AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-11-2011, 20:32   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Tekin'den şok itiraflar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, ilk askerlik yeri olan Manisa'dan kaçtığı; sonraki acemi birliği Isparta'da ise SODEP'li Emekli Albay'ın referansıyla kıyak askerlik yaptığı ortaya çıktı.

Tekin, acemi birliğinin çıktığı Isparta'da askeriyeye teslim olmadan önce elinde Cumhuriyet gazetesi ile SODEP İl Binası'na giderek, emekli bir albay olan SODEP İl Başkanı ile görüştü. SODEP İl Başkanı Emekli Albay, arkadaşı olan 40. Piyade Alay Komutanı'nı aradı ve Tekin'den için “Aile dostumun çocuğudur, sana gönderiyorum” diyerek, torpil yapılmasını istedi. Nitekim CHP'li Gürsel Tekin acemi birliği olan Isparta'da özel ilgi gördü. Acemi birliğini Alay Komutanı'nın postası olarak yaptı.

TORPİL BUNUNLA KALMADI

Tekin'e askerde yapılan kıyak bu kadarla da kalmadı. Gürsel Tekin, acemi birliği olan Isparta'da 23 gün kaldıktan sonra özel bir dağıtımla Ankara Gazi Orduevi'ne çıktı usta birliği. Ancak Tekin Ankara'yı, Gazi Orduevi'ni beğenmedi. Emekli bir albay olan Manisa SODEP İl Başkanı'yla görüştü yeniden. İkamet ettiği il olan İstanbul'a gitmek istiyordu. SODEP İL Başkanı “Ankara'ya ben aldırdım” dedi. Tekin'in cevabı “Ben İstanbul Fenerbahçe Orduevini istiyorum” oldu.

VE O DA OLDU: USTA BİRLİĞİ YENİDEN DEĞİŞTİ

Tekin'in bu isteği de yerine geldi. Şansına bırakılmayarak, torpille seçilen Ankara'yı beğenmeyince, dağıtım yeri değiştirilerek, İstanbul olarak açıklandı. Tekin usta birliğini ikamet ettiği il olan İstanbul'da, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı da yapmış olan Emekli Org. Yaşar Büyükanıt'ın komutanlığı döneminde Kuleli Askeri Lisesi'nde yaptı.

TEKİN KENDİ ANLATIYOR

Gürsel Tekin, 05.04.2009 tarihli Vatan gazetesinde yayınlanan röportajın satır aralarında, askerlik süreciyle ilgili şunları anlatıyor: “Asker olma zamanım geldi. Acemilik Manisaya çıktı. Gittim. İçeri girdim, teslim olacağım, etraf nasıl toz toprak, çadırlar kurmuşlar falan. Geri dönmeye karar verdim. Hiç yapmayacağım bir şeyi yaptım. Çantamı aldım, çıktım. Nizamiyede sorarlarsa da “Sigara almaya çıkıyorum” diyeceğim diye plan yaptım. Sormadılar da. Otobüse bindim, İstanbul'a geri geldim. Gece eve geldim kapıyı çaldım. Rahmetli babam şok oldu. Sinirlendi, kızdı. “Olur mu toz toprak, bu ne demek” dedi. Bir hafta sonra gidip tekrar başvurdum. Bakaya düştüğü için Isparta çıktı. Sabah Isparta'da indim, elimde Cumhuriyet gazetesi, akşamüzeri dört gibi teslim olacağım, çay içmeye bir yere oturdum, kafamı bir kaldırdım kocaman SODEP il merkezi yazıyor. Buraya uğrayayım dedim. Sabah 10 oldu artık. Odacı kapıyı açtı. Çay ikram etti. Sohbet etmeye başladık. Dedi ki “İl başkanımız emekli albaydır, 40. piyade alay komutanıyla her akşam beraberdir.” “Faydası olur mu” dedim. “Olmaz mı” dedi. Bir iki saat sonra il sekreteri geldi. Sohbet ettik. Sonra başkan geldi. Beni çağırdı. Sorular sordu. Sonra alay komutanını aradı. “Aile dostumun çocuğudur, sana gönderiyorum” dedi.

KAPIDA ALDILAR, ÖZEL GİYDİRDİLER...

Ben gittim. Kapıdan beni aldılar, özel giydirdiler. Alay komutanın postası oldum. 23 gün sonra özel dağıtım geldi bana. Ankara Gazi Orduevi'ne. Ben memnun olmadım tabii, İstanbul'a gitmek istiyorum. İl başkanını aradım. “Ben yaptırdım” dedi. “Ben İstanbul Fenerbahçe Orduevi istiyorum” dedim. Ankara'ya gitmedim. Dağıtım günü geldi. 3 bin kişi dizildik, okunuyor. Diyarbakır, Kıbrıs, Urfa... “Eyvah” dedim. “Gürsel Tekin Kuleli Askeri Lisesi İstanbul” deyince, herkesin dönüp bana bir bakışı var. Geldim Kuleli'ye. Komutanım Yaşar Büyükanıt. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın askeriyim ben. Erdal İnönü'yle mektuplaşıyordum askerken. Mektuplar okunuyor tabii. Büyükanıt merak etmiş, “Kim bu” demiş, “Komutanım ben siyasetçiyim” dedim. İyidir aramız. İl başkanı olduğumda ilk Büyükanıt aramıştı kutlamak için.”

Habervaktim.com

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-11-2011, 20:33   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)