AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-19-2008, 22:38   #1
Kullanıcı Adı
Nagihan
Standart Telefon kayıtları ortaya çıktı: Milleti birbirine yedireceksin
Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses'in, 'milletin nasıl birbirine düşürüleceğini' anlattığı ses kayıtları yayınlandı.
Doç. Dr. Gürses, E.D. ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları söylüyor: "Komutanlara Harp Akademisi'nde söyledim. Ben olsam, başörtüsü maşörtüsü serbest. Ondan sonra derim ki ekiplere, kardeşim kavgayı başlatın. Millet birbirlerini yesin."
Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmadan, kamuoyuna, tüyler ürperten ifadeler sızıyor. Son olarak aynı soruşturma kapsamında 'halkı isyana teşvik' suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Doç. Dr. Emin Gürses'in 'milletin nasıl birbirine düşürüleceğini anlattığı' telefon konuşmaları gazete sütunlarına taşındı. Star Gazetesi, dün 'Ergenekon'a acil durum telefonu' başlığıyla verdiği haberde, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ve Emin Gürses'in dinlemeye takılan telefon konuşmalarını yayınladı. İdris Arslan'ın da Ergenekon'la bağlantılı olduğu ileri sürülen haber için iç sayfada 'İşte Danıştay bağlantısı' başlığı kullanıldı. Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasında bağlantı olduğu iddialarına bir delil daha bulunduğu aktarılan habere göre, İdris Arslan, Doç. Dr. Gürses'e Danıştay saldırısı nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım'ın ifade değiştireceğini haber veriyor. Danıştay saldırısında silah temin ettiği iddia edilen Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen aracılığıyla bağlantı kuran Arslan, Gürses'ten önlem almasını istiyor. Taşdelen de İdris Arslan'ın ilettiği bilgileri 13 Şubat 2008 günü telefonda Emin Gürses'e aynen iletiyor. Polisteki sorgusunda bu telefon görüşmesi sorulan Gürses, "Avukatım, Danıştay davasında da avukatlık yapmaktadır. Gündemde olan bu konuyla ilgili yaşamış olduğu bu olayı benimle paylaştı." diye cevap veriyor. Emin Gürses'in dinlenen telefon görüşmelerinde ayrıca, 'halkı hükümete kışkırtmak için yapılması gerekenler'le ilgili ilginç yöntemler önerdiği de belirlendi. Gürses, 23 Ocak 2008 günü E.D. isimli şahısla yaptığı ve dinlemeye takılan telefon görüşmesinde şunları söylüyor: "Şimdi ben komutanlara Harp Akademisi'nde söyledim. Ben olsam, başörtüsü maşörtüsü serbest. Ondan sonra derim ki ekiplere, kardeşim kavgayı başlatın. Millet birbirlerini yesinler, bir bunu yaparım. Bak tam zamanıdır. Bırakacaksın birbirini yesin millet."
Polisin bu konuşmayla ilgili olarak yaptığı savunmada ise "Harp Akademileri'nde ders verdiğim zamanlarda bazı öğrencilerim gelip gündemle ilgili sorular sormaktadır. Öğrenciler bana PKK sorununun nasıl düzeltileceğini sordular. Ben de Abdullah Öcalan'ın ifadesinde vermiş olduğu yöntemi örnek göstererek çözüm yolunu gösterdim. Aynı uygulamayı yapmalarını kastettim." şeklinde konuşuyor. 'Milleti birbirine düşürtmekle neyi amaçlıyorsunuz?' sorusu üzerine ise "Ben TSK mensuplarına PKK ile mücadelede, PKK'nın uygulamış olduğu taktiği örnek verdiğim için bu şekilde beyanlarda bulundum."demekle yetiniyor

Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-19-2008, 22:38   #2
Kullanıcı Adı
Nagihan
Kaynak yazmayı unutmusum..www.zaman.com.tr
Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2008, 22:42   #3
Kullanıcı Adı
mavera
Anadolu insani yer mi bu dolmayi!...bugüne kadar ne zaman ülke istikrara kavussa bir sekilde ortami bozuyorlardi ama kedi her daim kaymak yemez be manascilar...pardon ya ergenokondu degil mi 8)
Alt 04-19-2008, 22:46   #4
Kullanıcı Adı
Feyza
Daha bunlar ne ki! Atabeyler çetesi ile Ergenokonun bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Ülkemiz'de aklı başında insan sayısı çoğaldı şükür, bazıları bu dolmaları yiyiyor ama çoğunluk bu dolmanın tadına daha önce baktığı için acısını biliyor.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)