AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 10-24-2007, 19:18   #1
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Terörün Sorumlusu Bulundu
Evet yine onlar suçlu: başörtülüler...

Hem de o çoğu şehit kanını bal gibi siyasete alet eden ucube eylemlere gitmeme vakarını gösterdikleri için...

'Can Dündar'ın amacı ne Allah aşkına...!'

Salih Tuna'nın yazısı..

Can Dündar gazeteci bir 'ağabeyi' ile telefonda konuşurken, o gazeteci 'ağabeyinin' eşi birdenbire telefonu kapmış ve “öfkeli bir sesle” sormuş:

“Terörü kınama eylemlerine bakıyorum, bir tane türbanlı yok içlerinde... Neredeler? Niye protestoya gitmiyorlar?”

Bu lakırdılara, “Öfkemiz, kardeşliğimizi vurmasın!” başlıklı dünkü yazısında yer veren Can Dündar ne yapmaya çalışıyor?

Bunun, 'laf sokuşturmaktan' öte manası var mı?
Çünkü muhterem köşe yazarımız, aktardığı mezkur 'hezeyana' bir cümlecikle de olsa değinmiyor. Lafı aktarıyor ve 'vınlıyor'. Tastamam, “söyledim ve gittim” vaziyeti.

Aman be Can Dündar, “kardeşlik” sadedinde aktarılacak söz mü bu?!
Aslında böylesi bir 'ortamda' hangi vesileyle olursa olsun, başörtüsünü eksene alan hiçbir tartışma şık değil, biliyorum.

Şimdi ben de telefonda konuştuğum başka bir gazeteci ağabeyin eşinin konuşmasını nakletsem ne olacak?!

Mesela şu söze ne buyrulur:
“Can Dündar gibi gazeteciler yüzünden, yıllar yılı bizi biz yapan değerlerin, 'toplumsal dokumuzun' altı oyuluyor. Bu adamların mana iklimimizi hırpalayarak bin yıllık birlikteliğimizi söken anlayışları, (onlar farkında olsalar da, olmasalar da) bölücülüğe ve teröre zemin hazırlamaktan başka işe yaramıyor…”

Başka bir gazeteci ağabeyin eşi de kalkıp şöyle dese mesela:
“Şehitlerimizin başörtülü analarının hakkı için, hiç değilse bu günlerde, başörtüsüne dil uzatmaya utanmıyor musunuz?..”

Gazeteci ağabeylerin saygıdeğer eşleri yukarıdaki ifadeleri dillendirmiş olsalardı, inanın ki, bunlara yer vermezdim.

Çünkü münasebetsiz bir tartışmaya kapı aralamak istemezdim.
Bunu da, birlik, beraberlik, kardeşlik, toplumsal dayanışma falan şöyle dursun, en azından, terör eylemleriyle bağrı yanan insanlara hürmetimden dolayı yapamazdım.

Hele, gündeme mevzu düşürme gayretkeşliğimi, “Öfkemiz, kardeşliğimizi vurmasın!” başlığıyla maskeleme gereğinde hiç bulunmazdım.

En önemlisi de, şehitlerimiz nedeniyle oluşan “öfke” dalgasının hiçbir şekilde muhatabı olmayanları söz konusu etmezdim.
Şu elemli günlerde, Türk, Kürt, başörtülü, başörtüsüz topyekûn şekilde teröre karşı omuz omuza lanet edenlerin gündemine, “fitne” sokmanın dışında hiçbir katkı sağlamayacak ifadeleri taşımazdım.

Lafı hiç dolandırmadan Can Dündar'a direkt soralım:
Gazeteci ağabeyinin eşinin söz konusu “bölücü” ifadelerine yer vermekle, vurgu yaptığın “kardeşliğe” hizmet ettiğini mi sanıyorsun?

YENİ ŞAFAK

Forumda bunu paylaşmakla kendim de ayrımcılığı tahrik etmiş olmak istemem, tepki göstereceğimiz kişi böyle garip yargılarla başörtülü kardeşlerimizi incitse de bu hassas dönemde tepkilerimizi bize yakışır şekilde göstermeliyiz..

Bu adamı kınıyorum...

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-24-2007, 19:30   #2
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
Standart Terörün Sorumlusu Bulundu
Alıntı:
“Terörü kınama eylemlerine bakıyorum, bir tane türbanlı yok içlerinde... Neredeler? Niye protestoya gitmiyorlar?”

ben bugün Ankaradaki teröre lanet eylemindeydim okulca toplanıp ANITKABİRE gidildi ve yolda karşılaştığımız kişilerde bize katıldı inanın türbanlı ablalarım ve teyzelerimde vardı aramızda adam gözlükleri ile bakmasın nasıl görmek istiyosan öle görürmüş insan aynen öle valla
suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)