AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 07-27-2011, 01:21   #121
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Alıntı:
Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben olayın 'bayanlara has' kısmına takıldım,adam bayanların içine girmek istiyor veya istemiyor beni ilgilendirmiyor.bana göre o resmin forumda yayınlanması saçmalıktan başka birşey değil.az önce dediğimide yineliyorum,gidin sorun bakalım oradaki bayanlara böyle forum ortalarında afişe edilmekten hoşnutlarmı değillermi diye ?

ikincisi müslümanca düşünmeyi kime göre neye göre tanımlıyorsun ? birbirimizi eleştireceksek haddi aşmayalım.
o haddi aşmıyor biri bacılarımıza küfür edercesine aralarına giriyim diyor seni ilgilendirmiyor foto seni ilgilendiyor.

hiç birisi seni ilgilendirmiyor. o zaman.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2011, 01:21   #122
Kullanıcı Adı
mazlum mizgin
Standart
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Radikal çıkışlarla tepki toplamak yerine gönüllere girmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ak Parti hükumeti boyuncada hep kalplere girmeye çalıştık ve kitle partisi olmak için çabaladık.Çok şükür bugün bunuda başardık.Peki sizin bu derneklerle radikal çıkışlarınızla bir arpa boyu yol alabildikmi?Tabiki hayır.Sadece bağırıp kendinizi tatmin ettiniz.Bir faydanız olmadığı gibi kalplerine girmek için yanaştığımız insanları radikal söylemlerinizle soğuttunuz ve halada soğutuyorsunuz.Bişey bildiğinizden değil sadece aklınıza ne geliyorsa yapıyorsunuz.
Bana şundan bahsedin bu seferberliğin içinde kaç başı açık kadın var.Hiç yok hiç boş boş işler kendin çal kendin oyna...
burak kardeşim bizim bölgemizd e mustazaf der öyle gönüllere girmişki akil bile kabul edemez siz algiliyamazsiniz ama akp genel başkani bunu algililiyabilir çönkü sizin kürdistana aldiğiniz oylarin hepside bizim size ikramda bulunduğumuz oylardir bunu unumayin bu 1... si
2..bizim arpa buğdayi kadar yol katmemiz çin sizinde mustazaflar kadar en az onda birini diyarbakirda kalablk bir halka hitap edebliseydiniz keşke
ve sizi karşilamaya gelenlerde hepsde bizim arakadaşlardi kİmse pkk nin korkusunda ve şehir eşkiyalarnin korukusundan size yanaşamiyoRLAR ama şehr eşkiyalari mustazaflara diş geçiremez size diş geçirirler ama mustazaflara asla buda bir buğdaymi iki buğdaymi yol katetmiş diyarbakirdaki
koskoca
1 MİLYON İNSANDAN BELİDİRRR

EĞER BÖLGEDE MUSTAZAFLARDAN OLMASAYDİ BU GÜN DOĞUDA İSLAMİYETEN KİMSE BAHSEDEMEZDİ ÇÖNKÜ BURDA PKK VE SİNSİ YİLANLARİN ETKİNLİĞİ ÇOKTUR ZAMANİN FİRAVUNLARİDİRLAR ÖYLE KLAVYE BAŞİNDAN OTURMAKLA MUSTAZAFLARİ EELŞTİRMEYE HAKİNİZ YOKTUR BRİLERİNİ ELEŞTİRİRKEN ONUN ÖDEDİĞİ BEDELERE BAKACAKSİN VERDİĞİ MÜCADELEYE BAKACAKSİNNNN ONUN KAdAR OLABİLİYORSAN NE MUTLU SİZEEEE AMA BAKİYORUM MUSTAZAFLARA GELİNNCE DİLİNİZ DÜNİYOR AMA PKK YA GELİNCE DİLİNİZ DÜNMİYORRR

HİÇ KİMSE UNUTMASİNKİ TÜRKİYEDE MUSTAZAFLAR BİR GÜÇTÜR CEMMATİR VE HARAKETİR İSLAMİ HARKETİRRR KABA KUVET DEĞİLDE GÜNÜLLERE YERLEŞMİŞ GÜNNÜLERİ FETHETMİŞTİR

DOĞUDA ÇİKARDİĞİNZİ MİLETVEKİLERİ VE REFERANDUMA PKKNİN ETKİNLİĞİ KARŞİSİNDA SENİN PARTİN O GÜCÜ KİRAMADİ PKK NİN GÜCÜNÜ VE HALKA CESARET VEREN MUSTAZAFLARDİR YANİ HİZBULLAHTİR
SENİN PARTİNİN ÜYELERİ KORKUDAN SANDİĞA GİDEMİYORDUUUU
AMA BİZ PKKNİN GÜCÜNÜ KIRDIK MUSTAZAFLARA ÇÇOK ŞEY BORÇLUSUNUZ
EWET BU GÜN BİZİM BAŞLATİĞİMİZ TESTÜR SEFERBERLİĞİ TÜRKİYEDE SES GETİRİYOR ....
BU DAHA BAŞLANGİÇTİR DEVAMİ GELECEKTİR
SİZE BİR ŞEY HATİRLATACAĞİMM

DURMAK YOK YOLA DEVAMM GERÇİ SİZ BUNU DÜNYA İÇİN SÜYLİYORSUNUZ AMA BİZLERDE BUNU İSLAM İÇİN SÜYLİYORUZ

Konu mazlum mizgin tarafından (07-27-2011 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir..
mazlum mizgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2011, 15:08   #123
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
YURTKUR da Başörtülülere Kapıyı Açtı.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yurtlara kayıt işlemlerinde kız öğrencilerin başörtülü veya başı açık olduğuna bakılmaksızın getirilen fotoğrafların kabul edileceğini duyurdu.


YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, kuruma bağlı yurtlarda kayıtların 5 Eylül 2011 tarihinde başlayacağını bildirdi.

Kayıt sırasında öğrenciden sadece 6 adet fotoğraf istendiğini belirten Albayrak, ``Yurtlara kayıt kabul işlemlerinde kız öğrencilerin başörtülü veya başı açık olduğuna bakılmaksızın getirdikleri fotoğraflar kabul edilecektir`` ifadesini kullandı.

Albayrak açıklamasında, yurtların 12 Eylül 2011 tarihinde hizmete açılacağını belirtti.

DOĞRUHABER.com.tr
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-27-2011, 15:10   #124
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Mustazaf Der`den Tesettür Semineri

Mustazaf Der Van şubesi tarafından tesettür seferberliği kapsamında düzenlenen seminerde, tesettürün İslam`ın parçalarından olduğunu belirtilerek, bu farza Allah`ın emrettiği şekilde uyulması gerektiği vurgulandı.

VAN - Türkiye genelinde başlatılan tesettür seferberliği kapsamında Mustazaf Der Van şubesi tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Levent Dalgın "Tesettür İslam inancının bir parçasıdır aynı zamanda bir farzıdır. Müslümanları böyle bir farzı kesinlikle bırakmamaları gerekir" diye vurguladı.

Örtünmek İçin İnsanların Kuran`a Başvurmaları Yeterlidir
Kuran-ı Kerim`den ayetlerle örnek veren Dalgın, "Allah (cc) kendi kitabında örtünmenin farz olduğunu belirterek, bunun kendisinin kesin emri olduğunu söylüyor. Bu nedenle bizler de buna iştirak edip bu farzı yerine getirmeliyiz. Örtünmek için insanların Kuran`a başvurmaları yeterlidir. Özellikle Müslümanlar, Kur`an-ı Kerim`in iki ayeti olan Ahzap süresi ve Nur süresini dikkate almalı bu ayetleri unutmamalılar. Kuran`ın çoğu süresinde var ancak en çarpıcı iki ayet bunlardır. Bu iki ayette örtünmenin önemi ve nasıl yapıldığı vurgulanıyor" dedi.

Bayanlarda El ve Yüz Hariç Tüm Bedeninin Kaplı Olması Gerekir
"Bayanların hiçbir şekilde tesettürlerini üzerlerinden çıkarmamaları gerekir" diyen Dalgın "Müslüman bir bayan hangi işi nedeniyle dışarı çıkarsa çıksın örtülerini özellikle çarşaflarını üzerlerinden atmamalı giyinip öyle çıkmalılar. Benim kapımın önüdür giymesem de olur dememeli, giyinip öyle çıkmalıdır. Toplumumuzda çoğu bayanların erkeklere çoğu erkeğin de bayanlara benzediğini o şekilde giyindiklerini görüyoruz. Bu şekilde giyinen insanlar, Allah tarafından lanetlenmiştir. Yani bir bayanın erkekler gibi pantolon giymesi haramdır. Bayanlarda el ve yüz hariç tüm bedeninin kaplı olması gerekir" diye konuştu.

Vücut Hatları Belli Olacak Şekilde Giyinilmemeli
Sadece bayanlar değil erkeklerin de giyimlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Dalgın, "Özellikle denize veya göle girdikleri vakit göbek ile diz kapaklarını kapatacak şekilde giyinmeliler ve o şekilde girmeliler. Çünkü hem cinslerinde kendi aralarında birbirlerinden etkilendikleri taraflar vardır. Bunun için insanların erkek kadın demeden herkesin giyimine dikkat etmeleri gerekir. Vücut hatları belli olacak şekilde giyinmemeliler. Asrısaadette peygamber (sav) böyle şeylere izin vermemiştir. Peygamber (sav) gördüğü gibi ya uyarmıştır ya da oradan uzaklaşmıştır." Şeklinde konuştu.

İslam Düşmanları Kadını Bir Silah Olarak Kullanıyor
İslam düşmanlarının kadını bir silah olarak kullandıklarını belirten Dalgın, "Bildiğiniz üzere bahsettiğimiz gibi tesettür İslam`da çok önemlidir. İşte bunu bilen İslam düşmanları bir İslam ülkesini ya da bir Müslüman toplumu bozmak için kadınları kullanıyorlar. Yani anlayacağınız üzere İslam düşmanları kadını bir silah olarak kullanıyor. Bizler de diyoruz ki her nerde olursak olalım tesettür seferberliğini başlatmalıyız. Bacılarımıza, akrabalarımıza, çevremizde bulunan insanlar arasında tesettürü anlatalım" dedi.

Yapılan sinevizyon gösterimiyle program sona erdi. (Burhan Teke - İLKHA)
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-29-2011, 20:44   #125
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
MERSİN- TESSEP tarafından başlatılan tesettür seferberliği çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Tarsus'ta bilgilendirme seminerlerine devam edildi.
Mustazaf-Der Tarsus Şubesinde saat :21:00'de gerçekleştirilen seminerde konuşan, dernek yetkililerinden Yalçın Uzunselvi, Başörtüsü ve inanç üzerinde bulunan sömürünün artık kalkması gerektiğini vurguladı.
28 şubatın bir zulmü olan başörtüsü yasağının, bu gün başlatılan topyekûn bir seferberlikle Allah'ın izni ile son bulacağını ifade eden Uzunselvi, "Bu seferberlik yalnızca kamusal alanlar için değil başörtüsünün tüm alanlarda özgür olması için başlatılmıştır. Bu seferberlikte tüm duyarlı insanların yer alması gerekir.Çünkü bu sorun yalnızca, herhangi bir camianın sorunu değildi. Bu ülkede ki tüm insanların sorunudur ve dolayısı ile herkes taşın altına eli koymalı, başörtüsü ve inanç üzerine konulan bu ağır taşı kaldırmak gerekir."dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra program gecenin geç saatlerinde sona erdi. (Halil Gültekin-İLKHA)

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-29-2011, 20:45   #126
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
BİNGÖL - Türkiye'de "Tesettür Seferliği" başlatan Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) bu kapsamda düzenlediği etkinliklerine Bingöl'le devam etti.
Bingöl Mustazaf Der tarafından organize edilen Seminere konuşmacı olarak bölge alimlerinden Molla Sahaf Korkutata ve Av. Nihat Buğrahan katıldı.
Tesettürün İslam inancının bir parçası aynı zamanda bir farzı olduğunu ifade eden Korkutata, "Bu mücadele ta Adem ve hava annemiz (a.s) döneminden başlayıp günümüze kadar devam ede gelmiştir. Hak ve batıl mücadelesi var oldukça bu konudaki şuurlu gayretlerde hız kesmeden sürecektir. Dolayısıyla Müslümanların da böyle bir farzı kesinlikle bırakmamaları gerekir" dedi.
Kuran-ı Kerim'den ayetlerle örnek veren Korkutata Hoca, "Allah (cc) kendi kitabında örtünmenin farz olduğunu belirterek, bunun kendisinin, kesin emri olduğunu söylüyor. Bu nedenle bizler de buna iştirak edip bu farzı yerine getirmeliyiz. Örtünmek için insanların Kuran'a başvurmaları yeterlidir. Özellikle Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in iki ayeti olan Ahzap süresi ve Nur süresini dikkate almalı bu ayetleri unutmamalılar." Şeklinde konuştu.
Başörtü ve tesettürle ilgili hukuki konularda bilgi vermek için mikrofona gelen Av. Nihat Buğrahan, ortada bir yasak olmamasına rağmen sanki bir yasak varmış gibi toplumun baskı altına alındığını belirterek, insanların kafasında oluşturduğu yasakçı zihniyetle şimdiye kadar başörtülülerin kamusal faaliyetlere katılmasına engel olunmaya çalışıldığını söyledi.
Yorum Yoluyla Yasak Oluşturulamaz
Hukukta hürriyetlere getirilecek kısıtlamaların ve yasakların açık ve net bir ifadeyle belirtilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Buğrahan, "Yorum yoluyla yasak oluşturulamaz. Başörtüsü ister inanç hürriyeti, ister kişilik bütünlüğü hakkı olarak düşünülsün sonuçta insani hak ve hürriyet kapsamındadır. Bu hak ve hürriyeti kısıtlamak veya yasaklamak hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi direk yasak olduğunu belirtir hiçbir yasa ve yönetmelikte yoktur." dedi.
Buğrahan, "Şu an Kenan Evrenin anti demokratik döneminde çıkarılan (1981 tarihli Kılık Kıyafet Yönetmeliği) yönetmelik üzerinden hürriyetleri kısıtlama ile ilgili yorumlamalar yapılarak başörtüsüne yasak gösterilmek istenmektedir." Şeklinde konuştu.
"İslam'ın toplum Kamuda kendisini hissettirmesine tahammül edemeyen zihniyet, hissedilecek İslam'ın, vicdanlarını ve kafalarını ahiret muhasebesine yönelteceği korkusu taşımaktadırlar." diyen Buğrahan, "Bu nedenle bulundukları alanlarda başörtüsünü İslami çağrışım yapmasından dolayı görmek istememektedirler. Tıpkı mezarlık kapısında ölümü hatırlatan ayeti görmek istemedikleri gibi…" şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Tesettürle İlgili Zihindeki Yasaklar Dışında Yasak Yoktur
Tessettür ile ilgili olası problemlere karşı tavsiyelerde bulunan Buğrahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Duyarlı Müslüman! Senin kızına ilköğretimde başörtülü okuduğu için senin zihnine yerleştirilen yasak dışında yasak yoktur. Bu zihnindeki yasağı kır. Bu saatten sonra Allah indinde ikrah savunması yapamazsın. Çünkü seni baş açtırmaya zorlayabilecek senin şartlandırılmış zihnin dışında başka bir neden kalmamıştır.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başından itibaren örtülü okumak isteyen kızının yanında okula git. Kızına güven ver onun yanında olduğunu hissettir. Okul yönetiminin diretmesi durumunda yasal prosedürü hatırlat. Keyfi davranışlarında sivil toplum kuruluşlarını çağır. Hiçbir mevzuatta okula almama gibi bir yaptırım yoktur. İlköğretimde İslam'a uygun giyinmeyen çocuk sonra edindiği alışkanlıkla uygunsuz giyimi normal karşılamaya başlayacaktır. Çocuğunuza baskı yapmayın ama örtünmeye başlamışsa sonuna kadar onunla olun.
Şu an İlköğretimde eğitim zorunlu olup veli çocuğunu çıplak dahi gönderse okul yönetimi öğrenciyi almamazlık yapma yetkisine sahip değildir. İlköğretimde 5. sınıfa kadar disiplin cezası olmayıp sadece ilköğretim orta kısmında okula uyum sağlayamamak adı altında başka okula gönderme uygulamasından öte bir yaptırım bulunmamaktadır.
Mevcut yasakçı sistemin, ilköğretimdeki çocuklarımızın Meryemi iffet ve İslam şiarıyla okumasını engellemek için sadece kafalarda oluşturduğu yasak dışında bir yasak yoktur. Bu kafalarda oluşturulan yasak da artık kırılmaya başlamıştır. Hz. Meryem'in eğitim almasını engellemek isteyen hahamlar nasıl Hz Meryem'in eğitimini engellemekte başarısız olmuşlarsa ve engelleyecek bir kural, kitaptan bir yasa bulamamışlarsa günümüzdeki takipçileri de aynı başarısızlığa mahkûmdurlar.
Kızlarımızı, okumak istiyorsanız Allah'ın emrini çiğneyeceksiniz diyen günümüz haham bozuntularının insafına ve merhametine terk edemeyiz. Olmayan yasak Ecenur kızımızın simgeleşen direnişi ve sonrasında yüzlerce kızımızın direnişiyle kafalardan da silinmeye başlamıştır.
Artık yüzlerce kızımızın direnişiyle yasakçı sistemi sahiplenenlerin tüm çırpınmalarına rağmen yasağın sadece zihinlerde olduğu ortaya çıkmıştır."
Av. Buğrahan , yasa ve yönetmeliklerden örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı. (Nihat Kanat -İLKHA)


Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi