AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-14-2012, 03:18   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs down Tesettür tarz değil farzdır!!... Bu ne rezillik...

Tesettür Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

İranlı modacı Soheil Abbasi, Türkiye'de gördüğü tesettürlü kadınların, İran'daki kadınlar kadar modaya uygun giyinmediğini belirterek, ''Bu seçeneklerin sınırlı olmasından da kaynaklanabilir. Tesettürlü olmayan kadınlar ise son derece modaya uygun kıyafetler giyiyor'' dedi.
Tesettür Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.
Fuarda kendi geliştirdiği kalıpsız özel tasarım tekniğiyle yaptığı gelinliklerle yer alan İranlı modacı Soheil Abbasi, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Abbasi, İran'da moda tasarımı yapmanın heyecan verici olduğunu belirtti.
Çok eski zamanlara dayanan İran'ın geleneksel unsurlarını tasarımlarında kullanarak, bu coğrafyanın kültürünü tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakaladığını anlatan Abbasi, kalıp kullanmayan özel bir tekniğe dayalı olarak tasarım ve üretim yaptığını söyledi.
Bu yöntemle bir saat içerisinde eline aldığı kumaşı şekillendirerek ürün ortaya çıkarabildiğini ve bu tür üretimi tüm dünyaya tanıtmayı istediğini belirten Abbasi, standında yer alan gelinlikleri de aynı yöntemle hazırladığını ifade etti.
Soheil Abbasi, özellikle gelinliklerin rahatlığına büyük önem verdiğini ve özel bir iç giyim gerektirmediğini kaydetti.
Türkiye'de kadınların çok şık olduğunu ve kıyafetleri uyumlu şekilde kombine etmeyi başardığını ifade eden Abbasi, İran ve Türkiye kültürünün birbirine çok yakın olduğunu, bunun kıyafet tasarımlarının yanı sıra dekorasyon, mimari ve aksesuarlarda da gözlendiğini belirtti.
İranlı modacı Abbasi, ''Türkiye'de gördüğüm tesettürlü kadınlar, İran'daki kadar modaya uygun giyinmiyor. Bu seçeneklerin sınırlı olmasından da kaynaklanabilir. Tesettürlü olmayan kadınlar ise son derece modaya uygun kıyafetler giyiyor'' dedi.
Üç aydır Türkiye'de bir firma için erkek kıyafetleri tasarımı yaptığını anlatan Abbasi, Türkiye'deki insanları kibar, canlı ve keyifli bulduğunu sözlerine ekledi.
Katılımcı firmaların ilkbahar-yaz ve kış kreasyonlarının bir arada sunulacağı fuar, 16 Eylül Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.
Fuarda İran kültürünü ve tasarımlarını tanıtmaya yönelik özel bir stant da kuruldu.
Fuarda tesettür gelinlik, abiye, mayo, özel eşarp tasarımları ve aksesuarları yer alıyor.


AA

 


Konu Necip Fazıl tarafından (09-14-2012 Saat 03:20 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-14-2012, 04:09   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart

Başörtüsü bir sorumluluktur


'Başörtüsü için öncelikli gereklilik akıldaki değişimdir. Eğer herhangi biri başörtüsünün gerçek anlamını idrak etmeden başörtüsü takarsa bunu adil olarak yapmaz. Başörtüsü baskı demek değildir, başörtüsü koruma içindir. Başörtüsü konsepti tamamiyle doğru anlaşılmalı ve ruhen uygulanmalıdır.'

Solcu elit bir adamın tesettüre bakış açısı genellikle kalkık kaşlardır. Bu erkek şovenizmi olarak adlandırılır. Bir çok kadın bunun kendi meseleleri olduğunu ve erkeklerin bu konudan uzak kalmaları gerektiğini söylüyor. Peki gerçekten böyle mi, erkekler kadınların ne giydiği ile ilgilenmez mi? Kendini İslam Alimi ilan eden bir çoğu erkeklerin kadınların giyimleri hakkından konuşmadan önce bakışlarını çekmeleri gerektiğini ve kendi dürtülerini kontrol edemezlerse bir kadına bakmamaları gerektiğini söyler. Eğer bakışları çekmek bir çözümse Kur'an neden bütün kadınlara örtüyü farz kıldı ? Esas çekici olan da bu, Kur'an hem kadına hem erkeğe mütevazi olmayı emreder.

Tesettürü uygulayan kadınlar için bir çok temel haklar yazılmıştır. Başörtüsü için şehitliği kucaklayan Marwah Sherbini kardeşe selam olsun. O, Allah'ın emirlerini uyguladığı için ırkçı bir tutumun kurbanıydı. Özellikle 11 Eylül'den sonra bir çok kardeşimiz aynı sorunla yüzleşti. İçinde erkek rahiplerin de olduğu Hristiyan rahibelerin kendilerini baştan aşağıya örtmelerine karşın hiçbir itiraz olmaması oldukça ironik bir durum,ama örtülü bir müslüman bütün eleştirileri üstüne çeker.

Bunun bir başka boyutu da var. Başörtüsü sadece bir kumaş parçası değildir. O bir yaşam şeklidir. Onu uygulaması gereken insanların karakterini çevreleyen bütün bir pakettir. Başörtüsü takan kadınlardan beklentiler artıyor. Başörtüsü takmak yada sakal bırakmak sizin günahlardan temizlenmiş ve güvenilir olduğunuz anlamına gelmez. Ancak çevrenizdeki insanlar oldukça yargılayıcı ve hevesle sizin tutumlarınızı gözlemler. Çoğu insan başörtüsüz bir müslüman kadının içki içip içmemesi ile ilgilenmez ama başörtülü bir müslüman için bu kesinlikle ahlak sorunudur. Bu insanların tutum ve davranışları oldukça önemlidir. Başörtüsü takan ve dini başkalarına anlatan bazı kadınlar kendi özel hayatlarında bunları uygulamakta eksik kalabiliyor, bunun sonucu olarak insanlar dinden uzak kalıyor. Aramızda problem çıkaran kendileri ve başkaları için çifte standart uygulayan münafıklar var. Başörtüsü takan ancak kötü ahlak sahibi kadınlarla karşılaştım. Arkadaşlarımdan biri genelde şöyle der : ‘yeh pardah kabhi kabhi apno’n se kia jata hey k koi pehchan na le’, yani kadınlar buluşmada peçelerinin altına kimliklerini de gizlerler.

Bu başörtüsü yada dini suçlayabiliriz anlamına mı gelir ? Kesinklikle hayır! Başörtüsü (yada sakal) sofulukla eş anlama gelmemeli. Başörtüsü için öncelikli gereklilik akıldaki değişimdir. Eğer herhangi biri başörtüsünün gerçek anlamını idrak etmeden başörtüsü takarsa bunu adil olarak yapmaz. Başörtüsü baskı demek değildir, başörtüsü koruma içindir.Başörtüsü konsepti tamamiyle doğru anlaşılmalı ve ruhen uygulanmalıdır.

Kadınlar multi milyar dolarlık moda endüstrisi için objeleştiriliyor ve dünyaya reklam ediliyor. Onu özgürlük olarak adlandırın, aslında bu en kötü kölelik ve şüphesiz başörtülüler da bu moda furyasına yenik düşüyor. Tesettür moda deyimi manasına geliyor. Başörtüsü moda değildir. Onun amacı kadını korumak ve daha çekici kılmamaktır.

Başörtüsü karşı çıkanlardan bazılarının garip sebepleri var. Bazıları dinlerini kollarında taşımak istemediklerini bu yüzden tesettüre girmediklerini söylüyor. Diğerleri de çağ dışı olarak yargılanmaktan korkuyorlar. Bir müslüman kıyafetiyle bir müslüman gibi görünmelidir. Din saklanılması yada utanılması gereken bir şey değildir. Eğer bir müslüman başörtüsü takıyorsa bu benzersiz bir olay değildir,bu olması gereken bir şeydir. Başörtüsünün onun çok erdemli ve dindar olduğu anlamına gelmez. Bu durumda niyetler çok önemlidir. Dikkat çekmek istediğim nokta bunu çok büyük sıradışı bir şey yapmayın, başörtüsü her müslüman kadın için sıradan bir uygulama olmalıdır. Ancak bunun büyük sorumluluk gerektiren bir yaşam biçimi olduğu anlaşılmalıdır.

Güzel olan şey başörtüsü gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Benim ricam insanları başörtüsü temelinde yargılamamanızdır. Bu müslüman kadınlar için bir zorunluluktur, bunu politikleştirmeyin. Eğer bazıları bu sembolü yanlış kullanıyorsa da bunu genelleştirmeyin.

Muhammad Saad Khan
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 21:09   #3
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Buna Vakko kültürü derler.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 23:19   #4
Kullanıcı Adı
ak sevda
Standart
şimdi maalesef örtünenlerin yüzde doksanı tesettüre uymuyor
farz tamamıyle unututturulmaya çalışılıyor tarz hep ön planda
Rabbim bizleri ıslah etsin
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2012, 02:54   #5
Kullanıcı Adı
ali1986
Standart
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Buna Vakko kültürü derler.

vakko yabancı yaa hemen çamur at vakko tesettür üretmiyor tekbir giyim var adam çıkıp söylüyor bütün türkiyenin tesettürlü olmasını istiyorum diye taksında nasıl takarsa ben parama bakarım hacı amca öteki tarafı kurtardı şimdi burdan çalışıyor küpde az bi boşluk var onu dolduracak
ali1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2012, 15:31   #6
Kullanıcı Adı
Veri
Standart
bir kızın mini şortla dolaşması yerine

bırakın daracık kod giysin

resmi politikamız yok ki eleştirelim milleti

onun için kazanımlarımıza bakalım
Veri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2012, 01:21   #7
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Alıntı:
ali1986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vakko yabancı yaa hemen çamur at vakko tesettür üretmiyor tekbir giyim var adam çıkıp söylüyor bütün türkiyenin tesettürlü olmasını istiyorum diye taksında nasıl takarsa ben parama bakarım hacı amca öteki tarafı kurtardı şimdi burdan çalışıyor küpde az bi boşluk var onu dolduracak
Ne tür bir camur atmisim?
Ne anlatmak istemisim...?
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2012, 01:28   #8
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Kadınların işleri
Ben pek anlamam
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2012, 02:15   #9
Kullanıcı Adı
HEİLOS
Standart
Peygamberinize yapılan hakaret sizi kızdırıyor.Normal.

Bir insanı delirtmenin en kolay yolu anasına küfretmektir.

Çünkü insanın en değerlisidir anası.En sevdiğidir dünyadaki.

En uysal insan bile çılgına dönebilir bu yüzden.

Müslümanların en sevdiğine hakarette işte bu yüzden akıllıcadır.Düşman kim? İslami toplumlar.Bunları harekete geçirmenin terörize etmenin en etkili yolu peygamberlerine hakarettir.

Amaç peygamber değil.Yaydığı fikirlere taş koymak.Savaşın amacı budur.Sizi düşündürmesi gereken şey bu saldırının misyonunuza ne kadar zarar verebileceği olmalıdır.

Gelelim bu meseleye..Herkes kendisinden mes'uldür.Fakat başörtüsü İslamın bir simgesiyse ve de bu İslam adına takılıyorsa insan bir düşünmeli.

Bu değere verilebilecek en büyük zarar.Seksi bir surat..seksi bir pantolon seksi bir penye üzerine bağlamaktır.Yoksa ikna odaları..polis dayakları..üniversiteden uzaklaştırmak değil emin olun.Bunların hepsi takvanızı sağlamlaştırır.
HEİLOS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2012, 02:22   #10
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Cephede kazanılan ve bitmeyen islam kültürünü nasıl ki lozanda antlaşmaya bitirdilerse ,
jopla bitiremedikleri davalı gençliği böyle seküler düzenle bitirdiler.
Bazen keşke herşeye rağmen msp dönemlerine falan dönebilsek diyorum.
Daha cazip gelmiyor değil.
Mehmet akifin dediği gibi :
Viranelerin yasçısı baykuşlara döndüm,
Gördüm de hazanında bu cennet gibi yurdu.
Gül devrini bilseydim onun, bülbül olurdum;
Ya Rab, beni evvel getireydin ne olurdu? .....
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta