04-23-2008, 14:57 | #1 |
Tesettürü ranta çevirmek.
Tesettür kafaya bez dolama değildir.
Şimdilerde ise öyle oldu. Altı kaval, üstü seshane. Kafada kıl örten cinsinden bir çaput, alt tarafı vıcık vıcık. Bunun adı da güya tesettürlü olmak. Bunca kavgalar-dövüşler, bunun için mi yapılmakta? Eğer öyleyse aldanmışız. Hadise şu, 28 Şubat Post Modern darbesi olunca, bazıları çıkış yolu aradılar. Varılan işte bu rezalet oldu. İşin içine çaresizliği menfaate çevirmek fikri yerleşti. Bizler, tesettür, hürriyet, insanca yaşama, bireyin tercihi adına tesettürlü hanımlar, genç kızlar için sütunlarımızda mücadele verirken fırsatçılar, göz açıklar, derhal kıvrak ticari zekâlarla olayı paraya, servete dönüştürdüler. Hem yüce kavramlar marka ismi oldu, o yolla suiistimal yaşandı, hem de tesettür adına tesettür katledildi. Paranın tadı alınıp, “köylü” zevkiyle hilkat garibesi örtünmeler ortaya çıkarak mağaza üstüne mağazalar açılınca, Bu defa defileler de başladı. Derken yerli mankenler de yetmez oldu. Avrupa’dan mankenler getirildi. Sözde örtülü bayanlar, sahnedekilerle yarışa girdiler. Tesettür, bir farzı eda içindir. Peki bu yapılanlar ne? Bunlar, hayır ve asla tesettür değildir. Böyle örtünme, fıkıhta “yok” hükmündedir, çıplaklık gibidir. Nitekim, defileye baktığınızda, sokaktaki manzaralar gibi. Kafada bir dolama. Bacaklar açık, dar bir pantolon vs. Makyaj alabildiğine frapan. Hatta göğsü açıkta olan bile var. Normal açıklar bu “anormal açıklar” kadar şuh ve dikkat çekici değil. Bunlar ne Ak Türkler, Ne Yeşil Sosyete. Laikçiler, olayı kavrayabilseler, bunlara karşı çıkmazlar. Zira bu taife, kendilerine hizmet ediyor. Fakat garabete bakınız ki engel olmaktalar. Samimi insana can kurban, yeter ki samimi olsun. Kim olursa olsun fakat samimi olsun. Ama burada inanç sömürüsü görüyoruz. Alabildiğine dejenere, sapma, yoldan çıkma ve görgüsüzlük yaşanmakta.. Ey para adlı sahtekâr! Ey hazımsız zenginlik! Sen kimleri bozmadın, kimleri yoldan çıkartmadın, kimleri fetvacı yapmadın ki? Rahim ER / TÜRKİYE...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-23-2008, 14:58 | #2 |
ya başörtülü ablalarıma çok üzülüyorum ama büyüyünce kamu olsun heryerden yasağı kaldırcam inşallah politikacı olursam
|
|
04-23-2008, 15:01 | #3 |
Bu tür yazılar ve görüşler bence çok acımasız
biz bize vuruyoruz..ayağımıza kurşun sıkıyoruz.. onlara gelene kadar daha neler var neler.. Kış mevsimi geçiyorya ilkbahara girdik..mevsim değişiyor..havalar bi soğuyor bi ısınıyor palto ile gömleği aynı yolda giyenleri görebiliriz..şaşırmayalım.. kıştan yeni çıktık..ama arada ayaz da oluyor.. |
|
04-23-2008, 15:01 | #4 | |
Alıntı:
|
||
04-23-2008, 15:04 | #5 | |
Alıntı:
|
||
04-23-2008, 15:11 | #6 |
bende yanlış buluyorum..her doğru söyleyen haklı olamayabilir..şu zor şartların içinde iken bu tür aşırılıklar kabul eidlemez..
bırakın giysinler derim.. |
|
04-23-2008, 19:13 | #7 | |
Alıntı:
|
||
04-23-2008, 21:03 | #8 |
bu defilelerden birini provakatör olarak basacam birgün.. ama gençler de böyle böyle özeniyolar tesettüre.. hoş bu tesettür değil ya..
|
|
04-23-2008, 21:31 | #9 |
kimin nasıl giyindiği kimseyi ilgilendirmez.belki nefsi buna bu kadar izin veriyor.Rabbim ben senin için bu kadar yapabildim diyecek.Hesabımızı Allaha vericez.Hiç sevmiyorum bu yazıları.hele bir de erkekler yazıyo ya deliriyorum bayanlar dese neyse >
|
|
04-23-2008, 23:58 | #10 |
tesettür defilesi kadar saçma birşey daha duymadım hayatımda tesettür gizlemek açığa,çıkarmamak defile de deşifre etmek ikisini yanyana nasıl getiriyolar hiçççç anlamıyorum >
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|