06-09-2010, 18:01 | #1 |
~ Teslimiyet ~
“Ne olur beni de kendine benzet. Beni de sen gibi yak!” Bunun üzerine Hz Şems, şöyle konuştu: “Sen zaten sevgi için seçilmişsin. Senin gönlünde bir aşk güneşi gizli. Şimdi bazı bulutlar ona perde oluyor. Eğer güneşin meydana çıkmasını diliyorsan, bütün bildiklerini unut ve bana tam teslim ol. Tıpkı toprağın çiftçiye teslim olduğu gibi… Zira aşk deryasında teslimiyet yelkeni açmadan yol alınmaz.” Hz Mevlânâ bu teklife bütün kalbi ile “Kabul!” dedi. Ve Hz Şems hemen ilk imtihanına başladı: “Öyleyse çarşıya git, bir şişe şarap al da, içelim… ” Hz Mevlânâ o güne kadar hiç içki içmemiş, daima içkinin haram olduğunu söylemiştir. Buna rağmen Hz Şems’in söylediğinde mutlaka bilmediği bir hayır vardır diye derhal çarşıya koşar. Bir şişe şarabı alır. Hızlı hızlı geri dönerken çarşının en kalabalık yerinde şişe birden elinden kayar ve yere düşer. Hz Mevlânâ kırılan şişenin başında öylece durur. Kalabalık başına üşüşür. Bir de bakarlar ki dökülen şaraptan etrafa mis gibi gül kokulan yayılmaktadır. Hz Mevlânâ anlar ki bu bir teslimiyet sınavıdır. Ve imtihanı kazanmanın sevinci içinde doğruca Hz Şems’ine koşar…
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-18-2010, 16:52 | #2 |
koşulsuz teslimiyet,Allah a , peygamber efendimize ve kur anı kerimedir...
koşulsuz teslimiyetde cahillik ve cehalet vardır, ya teslim olduğun siyonist se... imtihan sa ; zaten her varlık her daim imtihanda... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak, ak parti, duyguseli, mevlana, teslimiyet, toprak, şems |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|