AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-28-2009, 19:38   #21
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Başkanlar buluşsa ne yazar hadi birde taraftarları buluştursunlar bakalım
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2009, 19:45   #22
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart
spor organizasyonuna siyaset bulaştırılmasını yanlış buluyorum zira bursa taraftarının sicili kabarık geçmişte ki bir maçta da BAŞBAKANIMIZA yaptıkları hakaretleri unutmadım.bursa tribünlerinin galeyana gelmesinde BURSA 'kale arkasındaki' biracı ve ahlaksız tipler önemli rol oynuyor.Polisimizin bunları gözaltına almasına karşın mahkemelerin serbest bırakması bu şerefsizlerin holigan tavırlarında cesaret verici bir etken oluyor.yalnız diyarbakır taraftarı da sütten çıkmış ak kaşık değil,en son fb maçında İSTİKLAL MARŞI'na yaptıkları saygısızlık hafızalarda tabi ki herkesi genellememek gerekir ama bazı diyarbakır seyircisinin de bu olaylar ışığında sorumluluğu olduğunu bir kenara atmamak gerekir.
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2009, 20:21   #23
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart


Hadise bu sıcak mesaj ve buluşma ile bir nevi kapatılmış gözükebilir.Lakin kin ve nefretlerin insanların kalplerinden hemencik atılması imkansız gibi..Bu görüntülerden ziyade önemli olan,bir daha bu tatsız hadiselerin yaşanmaması için herkesin sorumluluk almasıdır.Yoksa bugün barış,yarın tekrar savaş olur.Artık Türkiye bu orta çağ karanlıklarında kalan görüntülerden arındırılmalıdır.Demokratikleşme sürecinde herkesin üzerine düşen görevi şartsız yerine getirmesi gerekmektedir...Ayrıca stadlarımıza sızan provokatörlerinde tespit edilmesi gerekmektedir.Birdaha bu olayların yaşanmaması en büyük temennimiz...
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 15:05   #24
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart


Turkcell Süper Ligi'nin 7.haftasında Diyarbakırspor ile Bursaspor arasındaki maçta çıkan olaylar ve yapılan tezahüratlara Diyarbakırspor yöneticileri tepki gösterdi. Maç sonrası Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile bir araya gelen Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Yazıcı'ya serzenişte bulundu. Sümer, “Bu ülke hepimizin. PKK dışarı diyorlar. Ben PKK'mıyım. Çok ayıp” diyerek olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Futbol dünyasında yaşanan bu tatsız hadiseye bugün Fatih Altaylı Haberturk'teki köşesinde yer verdi.

BAZI ŞUURSUZLARIN TEMPO TUTTUĞU DİYARBAKIRSPOR'DUR
"YA birileri de kalkıp Türk açılımı isterse" diye yazmış, Türkiye'deki tehlikeye dikkat çekmiştim. Türkiye hızlı bir ülke, haklılıklar da, haksızlıklar da yazının mürekkebi kurumadan ortaya çıkıveriyor.
Bursa'da Diyarbakırspor'un başına gelenler Türkiye'de dikkat çektiğimiz sorunun, ortaya çıkışının habercisi. Diyarbakırsporlu futbolcu ve yöneticiler için "PKK dışarı" diye tezahürat yapılınca olay çıkmış. İşin komiği ne biliyor musunuz, Türkiye'de PKK'nın ya da onun uzantılarının hedefinde bir takım varsa, o da bazı şuursuzların "PKK dışarı" diye tempo tuttuğu Diyarbakırspor'dur.

BU TÜRK BÖLÜCÜLÜĞÜDÜR
"Diyarbakırlı olsalar ne fark eder" ama Diyarbakırsporlu futbolcular arasında Diyarbakırlı sayısı 1. Sadece 1. Dahasını söyleyeyim, yarın
Galatasaray'daki bir Diyarbakırlı futbolcuya da mı aynı şeyi söyleyeceksiniz, ya da Fenerbahçe maçında Başkan Aziz Yıldırım Diyarbakırlı diye Fenerbahçe'ye de mi? Bu "bölücülüktür". Daha önce de yazdığımız gibi "Türk bölücülüğü". Şimdi kalkıp bana "Aman canım, üç beş baldırı çıplak futbol seyircisinin yaptığından bölücülük mü olur" demeyin. Çünkü bu da ayrı bir şuursuzluk olur.
OLAYLARDAN FOTOĞRAFLAR



BÖLÜNME FUTBOLLA BAŞLAR
Bilir misiniz ki, Avrupa'da son dönemde meydana gelen "bölünme olaylarında" ilk kıvılcımlar hep futbol maçlarıyla başlamıştır. Milliyetçilik yaptığını zannederken bu ülkeyi
PKK'dan daha büyük bir bölünme tehdidiyle karşı karşıya bırakan "beyinsizlere" birkaç hatırlatma yapmak boynumuzun borcu. Biliyorsunuz, Yugoslavya son 20 yılda bölünen Avrupa ülkelerinden. Yugoslavya'daki bölünme süreci ne zaman başladı hatırlar mısınız? Çoğunuz hatırlamaz. 13 Mayıs 1990 yılında oynanan Dinamo Zagreb-Kızılyıldız maçıyla. Yugoslavya dış tahriklerin de etkisiyle zaten barut fıçısıydı ama bölünme o maçla başladı.

İKİ AYRI ÖRNEK
Hırvat Dinamo Zagreb ile Sırp Kızılyıldız o zamanki Yugoslav liginde karşı karşıya geldiler. Maçta olaylar çıktı. Şimdi o iki takım, iki farklı ülkenin liginde oynuyorlar. Tek örnek örnek değildir diyebilirsiniz. Alın o zaman ikincisini. Yanlış hatırlamıyorsam yıl 1992. Çekoslovakya-Romanya maçı. O zaman da Çekoslovakya tek ülke. Maç öncesi seremonide Çekoslovakya milli marşı çalıyor ama aslında Çek marşı. Marş bitince tribünden bir grup bu kez Slovakya milli marşını söylemeye başlıyor. Futbolculardan Slovak olanlar saygı duruşunu bozmayıp marşı söylüyorlar. Tribünlerde olaylar çıkıyor. İnanmayan Ahmet Çakar'a sorsun; çünkü maçın hakemi oydu.

PKK'DAN BETER BÖLÜCÜ OLANLARIN HABERİ OLSUN
Sonrasını biliyorsunuz. Şimdi Slovakya milli takımı ayrı, Çek milli takımı ayrı. Hep söylenir ya "Futbol asla sadece futbol değildir" diye. Futbol, bölünmenin en kolay başladığı yerdir. Kendini milliyetçi zannedip,
PKK'dan beter bölücü olanların haberi olsun.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 15:07   #25
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
İHSAN DAĞI
[email protected]'Diyarbakırspor dışarı', peki nereye?




Bu bir futbol yazısı değil, uyarı yazısı. Turkcell Süper Lig'de Diyarbakırspor'u taciz edenler, 'dışarı' davet edenler ne yapmaya çalışıyorlar? İstedikleri Diyarbakırspor'un 'bizim' ligden çekilip 'kendi' liglerinde oynamaya başlaması mı? Siz isterseniz inanın bu da olur.

Diyarbakırspor'a 'ayrı' muamele edenler Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıları 'ayırırlar'. Bugün Diyarbakır maçlarında 'PKK dışarı' diye bağıranlar aslında futbolcuları değil, tüm Diyarbakır halkını, sembolik olarak da tüm Kürtleri 'dışarı'ya davet ediyorlar. Peki ya Diyarbakır kalkıp giderse? Hiç düşünmediniz mi bunu?
Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'e kulak vermek gerekiyor: "Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK'lı gibi gösteriliyoruz... Maçı, Apo'nun takımıyla MHP'nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler... Bursa'da yaşananlar daha önce de başımıza geldi, bugün de geliyor, yetkililer böyle ilgisiz kaldıkça yarın da gelmeye devam edecek. Artık statlarda kan akmaya başladı. Daha fazla kan akmaması için yapılacak en doğru işlem, takımı ligden çekmek. Toplumsal barış adına, ülke futbolunu sıkıntıya sokmamak adına gerekirse Diyarbakırspor'u ligden çekeriz."
Bu takımın birinci ligde mücadelesi spor adına da siyaset adına da çok değerli. Diyarbakır bu ülkenin bir şehri. Süper Lig'de mücadele eden bir Diyarbakırspor'un varlığı bölgenin Türkiye'ye 'aidiyeti'ni somutlaştıran ve daha da güçlendiren bir imkan, fırsat. Eminim sağduyu sahibi herkes bunu teslim ediyordur. Ancak, Bursaspor maçında meydana gelen olay açıkça gösteriyor ki Türkiye'de, kendilerini 'Türk milliyetçisi' sanan ama 'küçük Türkiye' lobisine çalışan insanlar var... Şimdi de futbol sahalarındalar. Kürt'süz, Diyarbakır'sız bir Türkiye peşindeler. Çözüm ve barış karşıtları siyaseten direnemediler. Toplum büyük çoğunluğuyla hükümetin 'Kürt açılımı'nı destekledi, 'birlik içinde barış' fikrine destek verdi. Şimdi birileri futbol üzerinden kitleleri kışkırtmaya, nefreti ve şiddeti futbol sahalarından sokaklara yaymaya çalışıyor.
Futbol Federasyonu soruna acilen el atmalı. Mesele futbol değil sadece, memleketin geleceği... Hükümetin Kürt açılımının 'futbol sahalarında sabote edilmesine' Futbol Federasyonu seyirci kalamaz. Yönetim bu 'iş'i bitirmeli. Yoksa bu 'iş' yönetimin de Türkiye'nin de işini bitirebilecek çapta. Bursaspor kulüp başkanı savunma yaparken bir gerçeği de dile getirmiş: 'Bu tür sloganlar sadece bu maçta atılmadı, her şehirde atılıyor.'
Yani sorun ciddi... 'Futbolsever Başbakan' bu işe el koymalı. Son iki aydır neredeyse her konuşmasında altını çizdiği, büyük siyasî riske girerek başlattığı 'barış ve birlik projesi'ni futbol camiasına sızmış üç-beş provokatör sabote ediyor. Buna izin verilemez. Etnik ayrımcılığı, ırkçılığı körükleyen kulüplerin bu ligde yerinin olmadığı anlatılmalı, gerekirse 'ağır cezalarla' anlatılmalı. Bunun için Futbol Federasyonu harekete geçmeli. Daha da gecikmeden. Türkiye'nin yüz yıllık büyük barış projesi üç-beş futbol fanatiğinin veya bu kılığa bürünmüş 'bölücü' provokatörün insafına terk edilemez. Futbol, büyük bir temaşa, her hafta milyonlarca kişiyi stadyumlara ve televizyon başlarına çekiyor. Popüler kültürün hem üretildiği hem de tüketildiği bir alan. Irkçılık ve bölücülük şimdi bu büyük gösteriyi kullanarak yol almaya çalışıyor. Futbol üzerinden büyük kitlelere hızla 'sirayet' ettirilebilecek bir ırkçılık ve bölücülük propagandası yapılıyor. Eğer önümüzdeki hafta maçları da dahil olmak üzere Futbol Federasyonu futbola ırkçılık ve bölücülük zehiri karıştırılmasının önüne geçmezse sorun büyür. Sadece futbol sahalarında kalacak bir sorundan söz etmiyoruz; sokağa taşacak ve siyaseti kilitleyecek bir nefret ve şiddet sarmalı karşısındayız. Top bu kez Federasyon'da.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 15:29   #26
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart


Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında hafta sonu oynanan maçta yaşanan olaylar sırasında oğlu ve yeğenini kucağına alarak tribünden çıkmaya çalışırken fotoğraflanan Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, yaşadıklarını anlattı.

Hüseyin Yeşilkavak'ın haberi
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde kahvehane işleten Muratakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan Bursa'ya geldiklerini ve o tarihten beri burada yaşadıklarını söyledi.
Ailece Diyarbakırspor taraftarı olduklarını, bu nedenle 26 Eylül Cumartesi akşamı 9 yaşındaki oğlu Resul Can ve 8 yaşındaki yeğeni Muhammet ile takımlarını desteklemek üzere Atatürk Stadı'na gittiklerini anlatan Muratakan, maç öncesi yaşadıkları heyecanın sonrasında yerini üzüntüye bıraktığını vurguladı.
-''POLİS BİZİ KALKANIYLA KORUDU''-
Maç öncesi ve sırasında Bursasporlu taraftarların ''PKK dışarı'' yönünde slogan attığını, Diyarbakırsporlu taraftarların da bunun üzerine ateşlenerek ''Biz PKK değiliz'' diye cevap verdiğini ifade eden Muratakan, şunları söyledi:
''Sonrasında olaylar başladı. Üzerimize adeta taş ve koltuklar yağıyordu. Maç süresince sürekli gözüm havada yanımda bulunan oğlum ve yeğenimin üzerine birşey geliyor mu diye baktım. Olaylar kesilmeyince her ikisini de kucağıma alarak tribünden dışarı çıkmaya çalıştım. Sağolsun polisin biri tribünden inerken bizi kalkanıyla korudu. Maçın bitimine 15 dakika kala tribünden sahaya girdim. Bu sırada kucağımdaki çocuklarla stadyumdam ayrılmaya çalışmamız fotoğraflanmış. Sonrasında stadı terk ettik. Kendimden çok oğluma ve yeğenime zarar gelecek diye korktum. Ne mutlu bana ki, her ikisini de burunları kanamadan stadyumdan çıkarttım.''
-''İSTİKLAL MARŞI, HEPİMİZİN MARŞI''-
Bursa'da yaşayan bir Diyarbakırlı olarak kente gelen takımlarını kucaklamak için stada koştuklarını dile getiren Muratakan, şöyle devam etti:
''Burada dikkati çekmek istediğim başka bir konu da statta İstiklal Marşı okunurken tüm taraftarlarımız ayağa kalkarak buna eşlik etti. Sonuçta bu ülkenin İstiklal Marşı, hepimizin marşı. Ancak maçı izlerken atılan sloganlar nedeniyle ben kendimi başka bir ülkenin vatandaşı, Diyarbakırspor'u da başka bir ülkenin takımı gibi hissettim. Bir sporsever olarak bu yaşanan olayları çok yanlış görüyorum. Biz hepimiz bu Türkiye'nin vatandaşıyız. Irklarımız, kökenlerimiz ayrı olabilir. Ben bugüne kadar hiç bir zaman kendimi bu ülkede farklı bir insan olarak görmedim. Sadece Bursa'da değil, Diyarbakırspor hangi deplasmana gitse aynı durumlarla karşılaşıyoruz. Hele hele bu demokratik açılım ortamında ortama böyle gerdirmek hiç hoş değil. Umarım Bursa'da yaşananlar son olur.''
Çocuğu ve yeğenini kurtarmaya çalışırken çekilen ve maçtan bir gün sonra gazete ve televizyonlarda geniş şekilde yayımlanan fotoğraflarını gördüğünde çok şaşırdığını ifade eden Muratakan, fotoğrafların tribündeki her şeyi anlattığını vurguladı.
Muratakan'ın oğlu Resul Can ile yeğeni Muhammet Muratakan da, tribünde yaşanan olaylar nedeniyle çok korktuklarını, bu tür olayların sürmesi halinde bir daha maça gitmek istemediklerini söyledi.
AA
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 15:44   #27
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında hafta sonu oynanan maçta yaşanan olaylar sırasında oğlu ve yeğenini kucağına alarak tribünden çıkmaya çalışırken fotoğraflanan Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, yaşadıklarını anlattı.

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-02-2009, 16:34   #28
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart

Günlerdir futbol gündemini meşgul eden maçta gerek saha içinde gerekse de tribünde yaşanan olaylar sonucu iki kulübü de cezalar verildi.

BURSASPOR'A 100.000 TL CEZA GELDİ
PFDK, Bursasporlu taraftarların çıkardığı olaylar ve rakip taraftarlara yönelik tezahüratları nedeniyle Bursaspor'a 100.000 TL'lik ağır bir para cezası verdi.

Ancak yeşil beyazlılara saha kapatma ya da seyircisiz oynama şeklinde bir ceza verilmedi. Bursaspor'a stada biletsiz seyirci alınması ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı da toplam 10.000 TL ceza verildi.

Diğer yandan Diyarbakırspor'a da gerek pere gerekse de hek mahrumiyeti cezaları verildi.

ZİYA DOĞAN'A 3 MAÇ CEZA VERİLDİ
Maçın hakemi Özgüç Türkalp'e küfrettiği yönünde rapor hazırlanan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'a 3 maç ceza geldi. Diğer yandan akreditasyon kartlarının başkaları tarafından kullanılmasına izin veren Diyarbakırspor İdarecisi Bülent Fidan ve Antrenör Mehmet Budakın'a 105'er gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Diyarbakırspor'a ayrıca taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20.000, başkasına ait akreditasyon kartı kullanmasından dolayı da 20.000; toplam 40.000 TL para cezası verildi.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açılım, bursaspor, diyarbakırspor, futbol, haber, kürt, lig, maç, pkk, provokasyon, süper


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi