AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-16-2009, 14:31   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Toptan, DTP'li vekilleri böyle uyardı

Meclis Başkanı Toptan, haklarında hazırlanan fezleke ile ilgili çağrısı üzerine ifade vermeyeceklerini açıklayan 5 DTP'li vekile 'yasal süreç" uyarısında bulundu.
İlgili Haberler
Toptan, DTP'li vekilleri böyle uyardı


Savcılığın talebine DTP rest çekti

Başkanı Köksal Toptan, DTP'li 5 milletvekilinin süren davalarıyla ilgili savunmalarının istenmesiyle ilgili, ''Anayasa'nın 83. ve 14. maddeleri, açık birtakım hüküm öneriyor. Gitmedikleri takdirde ihzaren, yani polis zoruyla getirileceklerini ifade ediyor'' dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Milli Mücadele'nin başlamasının 90 yıl dönümü dolayısıyla Şişli Atatürk Evi'nden başlayan yürüyüş sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toptan, ''DTP'li milletvekillerinin savunmalarının alınması'' konusunda TBMM Başkanlığına yapılan başvuru ile ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

''Kimlerle isterlerse onlarla görüşsünler ama onlarla ilgili bir yasal süreç var. Anayasa'nın 83. ve 14. maddeleri, açık birtakım hükümler öneriyor. İlgili ağır ceza mahkemelerinin bize yazdığı yazıda, dokunulmazlığı olan milletvekillerini seçilmeden önce işledikleri, yürüyen davalarla ilgili gerekenin yapılması için mahkemeye davet ediyor. Gitmedikleri takdirde ihzaren, yani polis zoruyla getirileceklerini ifade ediyor. Bu milletvekilleri giderler, gitmezler o kendi bilecekleri şey. Sorunun makul ölçüler içerisinde çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz.''

(aa)


 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım