AK Gençliğin Buluşma Noktası
Trabzonspor (TS) AK Parti Forum Trabzonsporlular !

Stil
Seçenekler

Alt 12-16-2008, 11:57   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Trabzonspor'dan Sert Açıklama
Kamuoyuna duyuru

Son günlerde yaşanan bariz hakem hataları üzerine kulübümüzden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Takımımız aleyhine kendi sahasında oynadığımız Sivasspor maçıyla birlikte başlayan hakem hatalarının, Bursaspor müsabakasıyla geldiği nokta artık kulübümüz tarafından kabul edilemez bir boyuta taşınmıştır.

Bugüne kadar yaşanan gelişmelere ve hakem olaylarına karşı takındığımız hoşgörülü yaklaşım tarzımız bir tevazu olarak değil, bir ahmaklık olarak algılanmış olacak ki bu yöndeki olumsuzluklar devam etmektedir.

Bu nedenle söz konusu tavrımız yenilgi sonrasında gösterilen bir tepki değil haksızlığa ve kasıtlı davranışlara karşı bir duruş olarak değerlendirilmelidir.

Gelinen noktaya bakıldığında takımımızın ligde arayı açmak üzere olduğu haftalarda başlayan bir dizi yanlışlar serisi bugün ligin dengesini değiştirmiş ve yarışın gidişatını apaçık belirlemiştir.

Bursaspor maçında yediğimiz ofsayt gol bütün parçalar birleştirildiğinde tarafımızdan bir hakem hatası olarak değil, kasıtlı bir planın parçası olarak görülmektedir.

Gösterdiğimiz bu tepki Bursaspor maçındaki mağlubiyetimizin gölgelenmesi olarak yorumlanmamalıdır. Bizler yönetim olarak elbette içimizdeki yanlışların düzeltilmesi konusunda gereken çabayı göstereceğiz. Ancak bu sezon yaptığı yatırım ve her yönüyle olumlu bir tavır sergileyen kulübümüzün futbol olarak yaşadığı sıkıntıların faturasını kesmek genç bir hakeme kalmamıştır.

Bursaspor maçına gelene kadar yaşadığımız hakem hatalarının bu maçta da ayyuka çıkması ve karşılaşmadan bir gece önce gösterilen tahkim kurulu işgüzarlığı ister istemez kafalardaki soru işaretlerini arttırmaktadır. Tahkim kurulu eminiz bu duyarlılığını bundan sonraki taleplerde gösterecektir.

Geçtiğimiz sezon esame listesinde yapılan belgeli yanlışlık ortadayken Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan olaydaki suçluları açıklayıp kamu vicdanını rahatlatması beklenen Futbol Federasyonu’nun herhalde Sivasspor maçıyla takımımız aleyhine başlayan seri hatalara karşı mantıklı açıklaması olacaktır.

İnandığımız, güvendiğimiz ve bunu her fırsatta dile getirdiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener’den olaylara müdahil olarak, her konuda Türk futboluna örnek olan yapısını devam ettirmesini ve kamuoyunu rahatlatacak bir yaklaşım sergilemesini bekliyoruz.

Aksi halde Trabzonspor yönetimi olarak kulübümüzün haklarını her platformda korumak adına gereken tavrı göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Bundan sonra sahada yapılacak benzer hatalara karşı sessiz kalmayıp gerekli tavır sergilenecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Trabzonspor Resmi Web Sitesi

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-16-2008, 12:21   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Başkanımızın açıklamaları

Lig TV’nin canlı yayını Futbol Gündemi’ne katılan Başkanımız Sadri Şener, yaşanan gelişmelere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Takımımızın Bursaspor’la oynadığı son lig maçına dikkat çeken Şener, hakemlere yönelik değerlendirmesinde “6 santimlik ofsaytı görüyorsan 1,5 metre olanını da göreceksin” ifadesini kullandı.

“Yumrukla olsa masaları kırarım”

Yönetim kurulu olarak göreve geldikleri 10 aylık süre içerisinde çok emek sarfettiklerini kaydeden Başkanımız Sadri Şener, “Her başkan büyük emekler sarf eder ama biz biraz daha fazla çalıştık. 25 milyon Avro'luk transfer yaptık. Hocamızın istediği oyuncuları almaya çalıştık. Ama gelinen noktada bunlara karşılık bir takım hakem hataları başladı. Kimse bu hataların arkasına saklandığımızı düşünmesin. Ancak futbol dünyasındaki insanların alacağı kararlarla biri şampiyon olacak. Hakemler alınmasın, gücenmesin, kırılmasın. Benim kibar olduğum söylenir ama bugünlerde masaya yumruk vurmak gibi bir tabir kullanılıyor. Bu yumrukla her şey hallolsa bütün masalara kıralım. Ama Bundan sonra da insanlar aynı Sadri Şener’i izleyemeyecekler” diye konuştu.

“Hatalar sezon başında başladı”

Trabzonspor’a yönelik hakem hatalarının aslında sezon başında Ankaragücü ile deplasmanda oynanan maçta Gökhan’ın attığı golün iptaliyle başladığına dikkat çeken Şener şöyle devam etti: “Bu maçı kazandığımız için çok gündem olmadı. Ama Kayserispor maçında aleyhimize verilen penaltıyla 2 puanımız gitti. Sivasspor maçında da verilmeyen penaltımızla iki puan kaybettik. Bunların arkasına sığınmayacağız. Ancak söylemeden de geçmeyeceğiz. Şampiyonluğa oynayan bir takım için bu puanlar önemli. Orta sıralarda 2 puanın önemi yok ancak şu anda bu kararlar lideri değiştiriyor”

“Son maç bardağı taşırdı”

Bursaspor maçının bardağı taşıran son nokta olduğuna da değinen Başkanımız Sadri Şener, “Bursaspor’u Bursa’da yenebilecek bir takıma sahibiz. Ancak son dakikada ofsayt golüyle yeniliyoruz. Genç hakem arkadaşımız o pozisyonu görmüyorsa nelere mal olduğunu bir düşünsün. Trabzon’da insanlar 10 lira vererek ekmek almak yerine maça gidiyor. Sen bir bayrakla o on lirayı insanların cebinden alıyorsun. Trabzon 250 binlik bir şehir ve 15 milyonluk şehre kafa tutuyor. Diğer üç takım Trabzon gibi bir şehirde olsa stadı dolduramazlar. Ancak Trabzonspor her yerde her stadı doldurur. Bu özellikteki bir takımın elinden bir bayrakla puan alınmaz” yorumunu yaptı.

“Sarvan’dan özrü bekliyoruz”

MHK Başkanı Oğuz Sarvan’dan maçlardan sonra çıkıp hakemin hata yaptığını söylemesini ve özür dilemesini beklediklerini seslendiren Şener, “Kimseden ses çıkmaması sinir bozuyor. Taraftar bu hakemlere tepki gösterirse suçlu bizmiyiz? İnsanları üzmeyin, küstürmeyin. Tribündeki o güzel taraftar profilini değiştirmeyin. Eğer hakem FİFA kokartı takmak için mücadele ediyorsa o tür pozisyonları görecek. Biri düşüyor kart, diğeri düşüyor kart yok. Hakemlerimiz bunlar sonuçta. Ama eğitim düzeyini arttırmamız gerektiğine inanıyorum. Öğrenmeliler bu işleri. Basite indirgemek istemiyorum ancak eğitilmeliler. Hakem hata yapmaz diye bir şey yok. Ben de hata yapıyorum. Hakem komitesi bir formül bulmalı. Kampa mı alır devre arasında ne yapar onu bilmiyorum. Sık sık Avrupa maçlarına gitsinler. İmkanları olan bir federasyonumuz var. Kimsenin canı yanmasın. Yoksa astım-kestim anlayışı bize ve camiamıza yakışmaz. Tekrar söylüyorum art niyet aramamaya çalışıyorum. Aramaya kalksam ‘çekiliyorum ligden oynamıyorum mu diyeceğim.’ Hep söyledim. Yan hakem önemli. Ben orta hakemi hatırlıyorsam maçtan sonra o zaman yetkisi arttırılmalı. Yan hakemlerini de o seçsin. Şimdi imkanlar daha fazla. Mikrofon var. 6 cm’lik ofsayt pozisyonunu görüyorsan 1,5 metrelik ofsayt pozisyonunu da göreceksin” dedi.

Trabzonspor Resmi Web Sitesi
15.12.2008
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
sadri şener, sert açıklama, trabzonspor

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)