AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-23-2009, 19:52   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart TSK Bedrettin Dalan'ı yalanladı...
TSK: Gömülü cephaneliğimiz yokGenelkurmay Başkanlığı, Ergenekon şüphelisi Bedrettin Dalan'ın İstek Vakfı arazisinde çıkan silahlarla ilgili iftiralarını yalanladı.
Habertürk gazetesinin haberine göre İstek Vakfı arazisinde çıkan silahlar için Bedrettin Dalan, "Orası askeri bölge. Bizi de almıyorlar." dedi. Gazete muhabirleri bunun üzerine Dalan bu açıklamasını Genelkurmay Başkanlığı'na sordu. Habere göre askeri yetkililer, "Toprağa gömülü böyle bir silahımız yok." dedi. Araştırma yapmak için de Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği görevlendirildi.
Askeri yetkililer Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeraltı silah depoları bulunmasının doğal olduğunu ancak bu depoların toprağa silah gömme anlayışından çok farklı profesyonel bir sistemi bulunduğunu belirttiler. Seferberlik anında tıpkı Kıbrıs'taki Türk Mukavemet Teşkilatı gibi gizli yapılara dağıtılmak üzere toprak altına gayr-ı resmi silah gömme sisteminin uzun yıllar önce sona erdiğini söyleyen askeri yetkililer yeraltı depolarındaki silahların yalnızca TSK tarafından kullanılabileceğini vurguladılar.

Ele geçirilen silahlarla TSK'nın ilgisi olmadığını da açıklaya askeri yetkililer "Bunların çalınmış olma ihtimali araştırılıyor." dediler. Daha önce Ankara çevresinde bulununan silahlarla ilgili "Askeri malzeme olup olmadıkları araştırılıyor." açıklaması yapan Genelkurmay Başkanlığı İstanbul'da ele geçirilen silahlarla ilgili araştırma yapılması için bu kez Genelkurmay Adli Müşavirliği'ni görevlendirdi. Haberde toprağa gömülü silah bulundurma, NATO'nun eskiden uyguladığı bir yöntem olduğuna da dikkat çekilerek şu ifadelere yer veriliyor: "NATO'nun komünizme karşı geliştirdiği özel harp dairelerinden biri de Türkiye'nin 1952'de NATO'ya üye olmasının ardından kuruldu. NATO üyesi ülkeler komünizmin yayılmasına yönelik olası savaş ve seferberlik durumlarında kullanmak amacıyla gizli silah depoları oluşturdular. Ülkenin farklı noktalarında oluşturulan bu depolardaki silahlar seferberlik anında yeraltından çıkartılıp Özel Harp birimlerince kullanılacaktı. Ancak Soğuk Savaş'ın ardından NATO silah gömme uygulamasına son verince Türk Silahlı Kuvvetleri de toprak altı cephanelikten vazgeçti. 1990'lı yıllardan itibaren tüm toprak altı silahlar çıkarıldı. Bir emekli asker "Türkiye'de şu anda resmi olarak toprak altında tek silah olamaz. Nerede silah varsa illegaldir." dedi.

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-23-2009, 20:05   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Ceset aranırken silahlar bulundu
23 Nisan 2009 Perşembe, 00:31 POLİTİKA

ŞOK iDDiA

Önce teknik takibe ‘Dalan için adam öldürüp gömmüşler’ cümlesi takıldı. Savcı yer belirlemeye çalışırken gelen ihbar mektubu ile kazı yapılacak yer bulundu.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Beykoz Poyrazköy’de firarisi zanlıİstanbul büyükşehir eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’a ait İstek Vakfı’nın arazisindeki kazı çalışmalarıyla ilgili şok bir iddia gündeme geldi. Önceki gün başlayan ve 9’u dolu 10 adet lav silahı, 20 adet ses bombası, 1 kilo C4 patlayıcı, 11 el bombası, 16 aydınlatma fişeği, 11 sis bombası, 3 gösteri bombası, bin 250 tabanca mermisi, 3 bine yakın G-3 ve değir ağır silahlara ait mermi bulunan kazının silah aramak için değil ceset bulmak için yapıldığı belirtildi.

İHBAR MEKTUBU İMDADA YETİŞTİ

ÖNCE
Ergenekon kapsamında takip altında olan iki kişinin teknik takibe takılan telefon görümelerinde ‘Dalan için adam öldürüp gömmüşler’ şeklinde konuşmaları tespit edildi. Söz konusu konuşma üzerine soruşturmayı yürüten savcılar, kazı yapılabilecek yerlerin neler olabileceğini araştırmaya başlamış. Araştırmalar sürerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşan bir ihbar mektubu kazı yapılacak yerin adresini vermiş.

‘ÖLDÜRTÜP, GÖMDÜRDÜ’

İHBAR
mektubunda da ‘Dalan’ın adam öldürtüp, Poyrazköy’deki araziye gömdürdüğü’nü iddiasına yer verildi. Telefon görüşmesindeki iddialar ve ihbar mektubunun da bu konuşmayı doğrular nitelikte olmasının ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın kazı yapma kararı aldığı öğrenildi. Mahkeme kararıyla önceki gün öğleden sonra Bedrettin Dalan’a ait arazide kazı çalışmaları başladı. Ceset aramak için başlatılan kazılarda ilk gün silahlara ulaşıldı. Silahlara ulaşılmasının ardından kazılar dün de sürdü.

ÜÇ SAVCI NEZARET ETTİ, ÖZ DE GİTTİ

ERGENEKON
soruşturmasını yürüten savcılar Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Murat Yönder Polonezköy’de yapılan kazı çalışmalarına nezaret etti. Zekeriya Öz de kazı çalışmasını yerinde incelemek için bölgeye gitti. Kazı alanında bekleyen iş makinelerinin yakınındaki hareketlilik ve metruk bir binanın da bulunduğu alanda polislerin ve askerlerin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. HELİN ŞAHİN - BÜNYAMİN DEMİRKAN - MUSTAFA MEYDAN

Beni boşverin

BEDRETTİN Dalan, dün yaptığı açıklamada Türkiye’ye neden dönmediği sorusuna ‘Tabii dönceğim, orası vatanım’ karşılığını verdi. ‘Ne zaman döneceksiniz sorusu üzerine ise ‘Siz beni boşverin. Türkiye, dünyanın 3 önemli organ nakli cerrahından birini, eli insan kurtarmak için yaratılmış denen Haberal’ı terörist ilan etti. Başka bir şey söylemeyeceğim’ dedi. Vatan’ın haberine göre, bombaların çıktığı araziyi 19 yıl önce 17 milyon dolara satın aldığını anlatan Dalan ‘10 - 12 sene önce arazime girmek istedim, sokmadılar. Komutandan izin alarak girebildik’ diye konuştu.

SAVCI DÜŞÜNSÜN

HAKLARINIZI neden korumadınız sorusuna Dalan, ‘Birkaç defa şikayet ettik. Komutanlarla görüştük. Bize ‘Siz Türk milliyetçisiniz. Bize dokunmayın’ dediler. Biz de cebelleşmedik’ karşılığı verdi. ‘Orada gömülü bulununan silahlara ne diyeceksiniz’ sorusunu Dalan ‘Hiç kafamı yormam. Hakimler, savcılar, asker yorsun. Birisi patlatması gereken bombayı aldı, patlatmadı, gömdü mü, onu da bilmem’ diye cevapladı. Dalan, star tv’de ise Temmuz’a kadar rapor aldığını ve bunu Ergenekon savcılarına ilettiğini söyledi.

Çapraz inceleme başladı

DALAN’IN arazisinde bulunan silah ve mühimmatın kriminal incelemesinin başladığı, silah ve mühimmatın daha önce işlenen terör ve adli olaylarla bağlantısının araştırılacağı öğrenildi. Patlayıcıların seri numaralarıyla daha önce Ergenekon kapsamında Ümraniye, Eskişehir, Ankara ve Sakarya’da ele patlayıcılarla olan benzerliğinin de inceleneceği öğrenildi.

2 muvazzaf sorguda, 2’sinin gözaltı işlemi sürüyor

DALAN’IN İstekVakfı’na ait arazide yapılan kazıda bulunan cephaneliğe yönelik soruşturmayı derinleştiren ve kazı alanında bizzat incelemede bulunan Ergenekon savcılarının talimatıyla, mühimmatla ilgili olarak, emekli binbaşı Levent Bektaş ile iki muvazzaf subay gözaltına alındı. İki muvazzaf subayla ilgili de gözaltı işlemleri sürüyor. Cephanelik gibi mühimmatın bulunduğu alandaki SAT birliğinden iki buçuk yıl önce emekli olan Binbaşı Levent Bektaş ile diğer 4 zanlı; Yarbay M.G.E, Yarbay E.K, Binbaşı E.O ile ismi öğrenilemeyen binbaşının Ergenekon davası tutuksuz sanıklarından emekli Tümamiral İlker Güven ve Bedrettin Dalan’la bağlantısınının araştırıldığı öğrenildi. SAT komandosu olan Bektaş’ın emekli olmadan önce görev yaptığı son bölgenin dün kazıların yapıldığı Poyrazköy Keçilik’te bulunan Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı olduğu öğrenildi.

Güvenlik güçleri Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın Beylikdüzü’ndeki evinde arama yaptı. Bektaş’ın Beykent Vista Residence’daki dairesinde bazı evraklara el koyan polis, Bektaş’ı da gözaltına aldı. Operasyonu derinleştiren polis, iki muvazzaf subayı daha gözaltına alırken, iki muvazzaf subayla ilgili olarak ise gözaltı işlemleri sürüyor. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. Polis dün gün boyunca 10 ayrı adreste arama çalışması yaptı. Muvazzaf askerlerin Merkez Komutanlığı’ndaki sorgusu sürüyor. BÜNYAMİN DEMİRKAN HİKMET ERGİN - MURAT DÜZYOL

Toprak altından adeta cephane FIŞKIRIYOR

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla yapılan soruşturmalara Ümraniye Çakmak Mahallesi’nde bir gecekonduda 27 adet el bombası bulunmasıyla başladı. El bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla emekli Astsubay Oktay Yıldırım gözaltına alındı. Bağlantılar araştırıla araştırıla bugüne kadar 12 dalga operasyon yapıldı.

Şahin’in Gömüsü

EMNİYET Özel harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’de yakalanan bir kroki sonrası Ankara Gölbaşı’nda yapılan kazılarda 2 adet lav silahı, 10 adet el bombası, işaret fişekleri, TNT kalıpları, suikast silahı olarak bilinen 590 gram ‘detasheet’ kağıt patlayıcı, C4 plastik patlayıcısı ve çok sayıda Uzi marka tabancaya ait mermiler ele geçirildi. Şahin’in Ankara ve İstanbul’daki evlerinde ise ruhsatsız ya da ruhsatı iptal edilmesine rağmen teslim edilmemiş 5 adet Glock Marka silah yakalanmıştı.

Yarbay’ın Gömüsü

YARBAY Mustafa Dönmez’in Sapanca’daki evinde, 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti. Dönmez’in krokileriyle Ankara Zir Vadisi’nde yapılan kazılarda ise 10 adet el bombası gövdesi, 2 adet taarruz tipi el bombası, 10 adet el bombasına ait ateşleme mekanizması, 18 adet 32 parça dilim el bombası gövdesi, 12 adet tuzaklı aydınlatma fişeği, 12 adet tüfek bombası, 1 adet renkli sis kutusu, 2 adet aydınlatma fişeği, 6 adet gösteri bombası, 9 adet göz yaşartıcı bomba ile 800 adet normal ve izli G-3 mermisi. çıkmıştı.

Kaos cephaneliği

İBRAHİM Şahin, Yarbay Mustafa Dönmez ve Bedreddin Dalan’ın aralarında bulunduğu zanlılardan 10. dalgada ele geçirilen kaos cephaneliğinin tamamı ise şöyle:

25 el bombası l 10 el bombası fünye grubu

2 dolu lav silahı l 590 gram detasheet patlayıcı

100 gram C-3 plastik patlayıcı 130 gram C-4 patlayıcı l 50 gram barut l 1 Mısır yapımı makineli tüfek l 2 Kalaşnikof silah l 8 Kalaşnikof şarjörü l 7’si ruhsatlı 29 tabanca l 1 kalem tabanca l 16 bin 332 adet çeşitli çap ve markada fişek l 114 adet 9 mm. çapında kovan l 1 anti personel tüfek bombası l 1 adet uçaksavar mermisi l 11 adet MKE sis kutusu l 2 adet MKE sis lancher’i l 2 adet kuru sis kutusu l 4 adet hakem bombası l 4 adet ABD gaz bombası l 1 adet M4 A1 askeri aydınlatma tuzağı l 1 adet havai fişek ateşleme fitili l 2 adet MKE gösteri el bombası l 210 santimetre plastik dış kaplı saniyeli fitil l 8 metre infilaklı fitil l 3 adet shootgun fişeği l 10 adet av tüfeği l 7 dürbün l 4 adet el telsizi
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım