04-30-2009, 17:46 | #1 |
Tsk'ya Süper Zırhlı Araç!Peki Zırhsız PKK'lılar Zırhlı Araçlarımızı Nasıl İmha Edebil
Lice'deki çok üzücü saldırı sonrasında ister istemez herkesin aklına bu soru takılıp kalmıştır.Bizlerde ak gençlik olarak doğru ve dürüst bir biçimde bu soruların yanıtlarını bulmaya çalışalım.Gerçektende devlet bütçemizin aslan payı savunma güçlerimize aktarılmaktadır.Son dönemlerde gelişen teknoloji ile birlikte artık TSK güçlerimiz kabuk değiştirmiş,Dünya'nın sayılı lojistik güçleri arasında yerini almıştır.O kadar para harcanıp en alasından tehçizat almamıza rağmen hain pkklıların 3-5 silahına yenik düşmemizin açıklaması nasıl olabilir sizce
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-30-2009, 18:42 | #2 |
Ak gençlik nerdesiniz,size çok güzel bir tartışma konusu açtık.Bal damlayan bir konu
|
|
04-30-2009, 18:50 | #3 |
Yanlış hatırlamıyorsam yola 100kg patlayıcı döşenmiş zırhın kalınlığını bilmiyorum ama 100kg patlayıcıya dayanamamış olabilir hiçde azımsanacak bir miktar değil.
Bence insansız araçlarda kullanılmalı özellikle mayın temizleme olayında. İngiletere'nin insansız ordusunu tanıtan bir haber okumuştum bizde bu tür yatırımlar yapmalı veya satın almalıyız diye düşünüyorum... |
|
04-30-2009, 19:40 | #4 |
gerilla(!) savaşı...
|
|
05-01-2009, 17:54 | #5 |
casuslar; telsiz konusmalarının geçmemesi gereken ellere geçmesi;
biraz da.....Ali cengiz işleri var gibi geliyor ... çünkü dikkat edin; bu araçlar şok dalgalarına karsı özel tasarıma sahip; araçların altı dalgaları dağıtıcı özellikler tasıyor... çok da yeni teknolojiler yok elimizde acıkcası; arastırmanızı öneririm |
|
05-01-2009, 18:31 | #6 |
Öncelikle o hüzünlü olaydaki zırhlı personel taşıyıcı aracı tanıyalım
M113, 1960 yılında üretimine başlanan, 12 kullanım şekli bulunan, bu güne kadar 80.000 adet üretilen, Türkiye'nin de içinde bulundugu NATO üyesi ülkelerde kullanınlan bir zırhlı personel taşıyıcıdır. ADATS ve KMS ile takviyelenmiştir. M113A1, M113A2 ve M113A3 versiyonları mevcuttur.Bu araç Vietnam Savaşında kullanılmış ve ayrıca savaşta yaralı askerleri taşırken koruma sağlamak tadır Teknik veriler [değiştir]
Konu ismet tarafından (05-01-2009 Saat 18:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
05-01-2009, 18:39 | #7 |
Biz savunmamızı ne kadar güçlü ve gelişmiş olursa olsun şunu unutmayalımki pkk ya destek veren ülkeler bizden daha gelimiş ve bize savunma silahlarını satan ülkeler bu yüzden bize verilen savunma silahının zayıf noktalarını ve hangi silahların etkili olacağını biliyorlar ve onlara ona göre silah veriyorlar ancak biz kendimiz kimseden yardım almadan silah yaparsak ancak o zaman daha güvenli ve etkili olacağımıza inanıyorum....
|
|
05-01-2009, 23:14 | #8 |
Abi iyide her askerimiz o araçlarda değilki bide bi savaşda değilizki adamlar askerin karsısına cıkıp catısmıyoki nerde bi hainlik var onu yapıyolar ordu ne yapsın asker ne yapsın
|
|
05-01-2009, 23:16 | #9 |
Dağda yan yana geçip birbirine sıkmayan terorist ve askerin durumu neyse bunu da onunla bağlantılı açıklayabiliriz sanırım..Emir demiri keser..
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
araç, pkk, tsk, zırhlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|