02-23-2009, 19:17 | #1 |
Tükürdüğünü böyle yaladı !
Tükürdüğünü böyle yaladı! Kendi grubunun tetikçi gazetesi Vatan'a inanıp, Faruk Beşer'e "Faruk Beşer adlı bir ilahiyat hocası" ifadesini kullanan Ahmet Hakan Coşkun, hem Vatan'ı yalanladı hem de Beşer'den özür dilemek zorunda kaldı. SALDIRDIĞI İLAHİYATÇI, AHMET HAKAN'I NASIL BOZDU-TIKLA Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi'nin çarpıtma haberine inanıp Faruk Beşer'e "bir ilahiyat hocası" diye hitap etmişti. Hakan, bugün özür diledi. Faruk Beşer geçtiğimiz günlerde "söylediğinin tam aksini yazan" Vatan Gazetesi için "Aydın Doğan'a açık mektup" yazmış yazının finalinde A.H. Coşkun için için şu ifadeleri kullanmıştı: "Ahmet Hakan beni çok iyi tanır. Bakmayın "Faruk Beşer denen ilahiyatçı" dediğine. Ben de onu çok iyi tanırım. Çünkü en az beş yıl aynı kurumda çalıştık. Benim ne dediğimi rahatlıkla açıp bana sorabilirdi. Kişilikli, dürüst ve haysiyetli olma bunu gerektirirdi." İŞTE A.H.C'NİN BUGÜNKÜ YAZISINDAKİ ÖZÜR Faruk Hoca'dan özür SEVGİLİ Faruk Beşer Hocam... Sizden "Faruk Beşer adlı bir ilahiyat hocası" diye söz ettiğim için ayıp ettim, özür diliyorum... Verdiğiniz fetvanın ayrıntılarına tam vakıf olmadan yorum yaptığım için de ayıp ettim, özür diliyorum... Fakat... Bu iki özür, İslam'ın yüzyıllardır "erkek egemen" bir okuma biçimine tabi tutulduğu gerçeğini de değiştirmez. Sizi bundan muaf tutabilmemiz için... "Kocası tarafından aldatılan kadın sabretmelidir" şeklindeki fetvanızın yanına "Karısı tarafından aldatılan koca sabretmelidir" fetvasını da mutlaka eklemeniz gerekiyor... Yani televizyona çıkıp, "Ey erkekler... Karınız sizi aldatıyorsa hemen boşamayın, sabredin" dediğiniz gün... Sizi "İşte erkek egemen anlayışı yıkan fıkıhçı" diye alkışlayacağım... Ahmet Hakan'ın yazısı böyle... Fakat "konuya tam vakıf olmadığı" her halinden anlaşılan ve kendince yorum getiren Hürriyet yazarı "bir noktayı" atlıyor. A.H. COŞKUN'UN ANLAMAZDAN GELDİĞİ BÖLÜM ŞÖYLE "Elbette benim hanımım namaz kılmıyorsa ben ona anlatır, yalvarır yakarır ederim, efendim bu işi anlatırım, o kılmıyorsa, üzülürüm, darılırım, kızarım giderim, başka şeyler yaparım. Yani doğrudan doğruya ona bir baskı yapamasam da, dolaylı bir takım manevi etkileme yolları ararım. her şeye rağmen yapmıyorsa, ve kabul ederek yapmıyorsa, böyle bir durumda onunla ayrılma yoluna belki gitmemek gerekir. Yani aileyi yıkmamak gerekir. Namaz kılmıyor ve namazın gereğine inanmıyorsa. O zaman böyle bir durumda o insan zaten mümin sayılmaz. Mümin sayılmazsa namaz kılan bir bayanın, namaz kılmayan bir erkeğin nikahında bulunması veya aksi olması, namaz kılan bir erkeğin, namaz kılmayan, namazı reddeden bir kadınla, namazı kabul etmeyen bir kadınla evli olması mümkün olmaz zaten. O zaman bu bir ayrılma sebebi olur. Müslüman aldatır mı, aldatan Müslüman olur mu? Böyle bir şey olmaz. Dolayısıyla aldatmakla, yani eşinin başka bir kadınla, veya erkekse başka bir kadınla zina ettiğini kastediyorsa bu bir boşanma sebebidir. İnsanın vicdanından, kalbinden bunun silinmesi mümkün değildir. Bunu ya böyle kabul eder sineye çeker; bununla devam eder veyahut ta boşanma sebebi sayar anında boşanır. Yani diyelim bunu bugünkü hukuk sistemi, zinayı suç saymıyor, boşamıyorsa bunun bir başka yolunu bulur; isterse boşanır istemezse boşanmaz." TETİKÇİ VATAN'IN YALAN HABERİ Vatan Gazetesi Samanyolu Yayın Grubuyla ilgili yalan bir habere daha imza atmış Mehtap Televizyonundaki, "İslam ve Hayat" programında, Prof.Dr. Faruk Beşer'in, "namaz kılmayan eşi boşa", "aldatanı boşama" dedi şeklinde çarpıtma bir haber yayınlamıştı. Vatan Gazetesi'nin iddiasına göre Faruk Beşer programda, namaz kılmayan eşi boşayın diyordu. Oysa, gerçek bunun tam tersiydi. Gazetenin, kendi istediği istikamette kamuoyu etkisi oluşturmak için, Beşer'in konuşmalarını, bir tür, "ekle kes yapıştır" yaparak yayınladığı ortaya çıktı. Beşer, namaz kılmayan eşi boşayın demiyor. Tam tersine bunu söylemenin mümkün olmadığını vurguluyor.. habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-23-2009, 19:20 | #2 |
iyi olmuş
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|