AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-22-2020, 14:47   #1
Kullanıcı Adı
temhaydogan
Standart Tuna-1 Kuyusu nerede? GETİRİSİ ne? 320 milyar metreküp doğalgaz ne anlama geliyor?
Tuna-1 Kuyusu nerede? GETİRİSİ ne? 320 milyar metreküp doğalgaz ne anlama geliyor?

TUNA-1 KUYUSU NEREDE?

Tuna-1 lokasyonu Karadeniz Ereğli açıklarında yer almaktadır. Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli’nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna 1, Karadeniz’deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

KIYIKÖY HANGİ İLE BAĞLI?

Kırklareli ili sınırları içinde ve Vize ilçesine bağlı olan Kıyıköy, doğal güzellikleriyle öne çıkmış bir sahil kasabasıdır. Kıyıköy Karadeniz'e egemen, kayalık bir zemin üzerinde bulunan #Kıyıköy Beldesi, tabiat harikası iki doğal sit arasında bulunmaktadır.


320 milyar metreküp doğalgaz ne anlama geliyor?

Bu tip bir gaz rezervinin bulunması, elbette ithalat faturasının azalmasına neden olabilir. Türkiye’nin yıllık tüketimi 40-50 milyar metreküp arasında değişiyor. Bu haliyle rezerv Türkiye’nin ortalama 6-8 yıllık gaz ihtiyacını karşılar. Ancak Erdoğan rezervin çıkarılması için 2023’ü adres gösterdi. Rezervin bulunduğu derinlik gibi faktörler de bu süreyi etkiler. 2023'te Türkiye’nin doğal gaz tüketiminin 60 milyar metreküp olacağı tahmin edildiğinden,bu defa 5-6 yıllık ihtiyacı karşılar.

Türkiye yılda yaklaşık 50 milyar metreküp gaz tüketiyor ve yaklaşık 15 milyar dolar ödüyor. Yani bulunan miktar 320/50 = yaklaşık 6 yıllık gaz demektir.
Bu da 6 yılda yaklaşık 90 milyar dolar eder.
Rezervin tamamı 20-25 yıllık bir çalışma ile çıkarılsa ihtiyacın 5’te 1’ini karşılar


ÇOK DA ABARTMAMAK LAZIM

Türkiye’nin bulduğu belirtilen gazın miktarı 320 milyar metreküp. Rusya’nın 38, İran’ın 32, Katar’ın yaklaşık 25 trilyon metreküp kanıtlanmış gazı var. Sahip oldukları rezervler trilyon ile ölçülen ülkelerin sayısı ise 25 kadar.


Türkiye'nin yeni sahalar keşfederek gaz üretimini artırması ithalatın önlenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından kritik önem arz ediyor.

Bu kapsamda, arama ve sondaj çalışmalarını Akdeniz'de de yoğunlaştıran Türkiye, Yavuz ve Fatih gemileriyle denizlerde 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin bu yıl başında envanterine kattığı üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin ise Mersin'de bakım ve oranım çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Kanuni'nin de sondaj çalışmalarına katılarak Doğu Akdeniz'de göreve başlaması planlanıyor.



SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

temhaydogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım