AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-25-2007, 15:41   #1
Kullanıcı Adı
çilik
Standart TÜRBAN MI BAŞÖRTÜ MÜ
ARKADAŞLAR BUGÜN STAR TV DE YAYINLANAN HER AÇIDAN ADLI PROGRAMI İZLERKEN ÇOK CANIM SIKILDI.
PROGRAMIN SUNUCUSU BİR BAYAN SÜREKLİ TESETTÜRLÜ BAYANLAR ARAP KADINLARINA ÖZENEREK TÜRBAN TAKMAYA BAŞLADILAR DİYOR.AYRICA PROGRAMA KATILANM KONUKLARDAN NAZLI ILICAK BU TÜRBAN MESELESİNİN KAPALI BAYANLARIN DEĞİL BAŞKA İNSANLARIN ORTAYA ÇIKARDIĞINI ASLINDA KAPALI BAYANLARIN KENDİLERİNİ TÜRBANLI DEĞİL BAŞÖRTÜLÜ OLARAK İFADE ETTİKLERİNİ SÖYLÜYOR. AYRICA SUNUCU HANIM BAYANLAR KAPALILIĞA ALLAHIN EMRİ DİYE YAKLAŞTIRILARAK ZORLATILIYORLAR DİYOR ..BU KONUDA FİKİRLERİNİZİ MERAK EDİYORUM

çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-25-2007, 15:49   #2
Kullanıcı Adı
parabol
ben hıc bır basortulu bayandan turban kelımesı duymadım..bunu turban dıye lanse edenler yıne solculardır..resmen nıyet okuyaorlar..yaptıkları tek ıs bu zaten
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2007, 15:52   #3
Kullanıcı Adı
ak sevdalı
ewet ben de duymsdım ve türban deyince karşı çıkanlar da çok .........
Alt 11-25-2007, 16:00   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
ben hıc bır basortulu bayandan turban kelımesı duymadım..bunu turban dıye lanse edenler yıne solculardır..resmen nıyet okuyaorlar..yaptıkları tek ıs bu zaten
ooo parabol sen gerimi dondun yoksa...
bu arada Türban mı Başörtüsümü ne alaka ikiside aynı şey zaten...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2007, 16:19   #5
Kullanıcı Adı
romakudüs
arkadaşlar bu ülkede baş örtüsüne türban diyenlerin avrupada pkk terör örgütüne isyancı diyenlerden hiç farkları yok .tek fark bizdekiler vatan haini .
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2007, 17:48   #6
Kullanıcı Adı
ak sevdalı
kartel gazeteleri hep türban diyor başörtü demiyor.harunisa gül başörtüsüne dil uazatarak işte şu türba şekillerini yap dediler.
Alt 11-25-2007, 17:49   #7
Kullanıcı Adı
loneliness
Evet arkadaşlar yarışmaya katılacak olan üyelerimiz lütfen radyoya

http://radyo.akpartiforum.com/
Alt 11-25-2007, 18:09   #8
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ooo parabol sen gerimi dondun yoksa...
bu arada Türban mı Başörtüsümü ne alaka ikiside aynı şey zaten...
evet ama sadece yorumlarımla burdayım..eskısı kadar vakıt ayıramayacagım malesef..sızden ayrı kalamadım ;)

epıcım evet aslında aynı sey ama turkıyedekı malum kesımler kullanım acısından daha cok sıyası bır malzeme olarak gorduklerını belırtmek ıcın turban dıyor...yanı onlara gore bu bır sıyası sımge..

yanı eger evınde oturuyorsan tarlanda bahcendeysen ve kapalıysan basortusu..ama bellı bır kulturun varsa okuyorsan calısıyorsan basarılıysan buna turban dıyorlar cunku olayı sıyasılestırmeye calısıyorlar...

kısacası korkuyorlar..eskıden basortulu muhafazakar kesım okuyamazken sımdı catır catır en ust kademelere gelıyor..buda halıyle onların ulkede eskısı gıbı at kosturamayacakları anlamına gelıyor...
Alt 11-25-2007, 18:09   #9
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Evet arkadaşlar yarışmaya katılacak olan üyelerimiz lütfen radyoya

http://radyo.akpartiforum.com/
eger acılsaydı gelırdım ama malesef sayfa goruntulenemıyor
Alt 11-25-2007, 19:45   #10
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:

kısacası korkuyorlar..eskıden basortulu muhafazakar kesım okuyamazken sımdı catır catır en ust kademelere gelıyor..buda halıyle onların ulkede eskısı gıbı at kosturamayacakları anlamına gelıyor...
Katılıyorum..

Ayrıca olaya bir de özgürlük/ insan hakları yönüyle bakmak da fayda var. Yıllardır bu olay üzerine fıkıhı tartışmalar yapılıyor ama yukardaki bayan gibi "şey"ler "ben de müslümanım ama örtünmek Allah'ın emri değildir ya da kur'an da anlatılan örtünmek böyle değildir, yana yattı,çamura battı" diyip çıkabiliyorlar işin içinden..İnşallah Allah'ın ayetlerini çarpıtmanın cezasına çarptırılmazlar öte alemde ya da Kur'an'da Rahmanın "Ayetlerimizin bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayanlar" olarak anlattığı azab ehillerinden olmazlar..Sizin için bile merhamet var İslam da, bir bilseniz..

Dindar kesimin asıl itirazıysa bunların çarpık inanışına değil çünkü kendilerinden o kadar eminler ki (kalpleri, gözleri, kulakları mühürlenmiş mi demeliydim?) en son seçenek "senin dinin bana benim ki bana" demek oluyor.

Ama yok diyorlar benim dinim zaten bana da, senin dinin de bana...Asıl itiraz bu zorbaların çarpık inanışını insanlara dikte etmeye çalışmasına..Herkes inandığı gibi yaşasın konusunda samimi değilller, son derece kaypaklar..

Türkçe ezan döneminde Türkçe ezan isteyenler ilginç ki camiiye gitmekle pek alakası olmayan insanlar, yani "aslında ezan Türkçe okunmalı" gibi fıkhî bir dertleri olamaz; dert başka..

Aynı başörtüsü/zlük konusunda hassas olanların "ya hu bu müslümanlar yanlış örtünüyor, şunları yola getirmeli" gibi bir kaygısı olmayacağı gibi...

Mesele zihniyetin çamurluğu şu dönemde dertleri, gocundukları şey çok net ortaya çıkıyor.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)