AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 10-10-2008, 11:43   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Angry Türbanlı diye veli toplantısına alınmadı
Leyla Akdağ'ın eşi Eyüp Akdağ "Benim dünya görüşüm eşimle aynı. Ancak toplantıya ben gitseydim hiçbir şey demeyeceklerdi. Bu nasıl bir eşitlik anlayışı?" dedi
.
Arkadaşının kızının veli toplantısı için okula giden Leyla Akdağ, başörtülü olduğu gerekçesiyle okul kapısından içeriye alınmadı.
Özel Yüzyıl Işıl İlköğretim Okulu'nun kapısından geri çevrilen Akdağ, "Arkadaşım Ceyda Akar, ayağı kırık olduğu için benden yeni okula başlayan kızının veli toplantısına katılmamı istedi. Ben de okula gittim. Ancak güvenlik görevlisi kapalı olduğum için, prosedür gereği okula giremeyeceğimi söyledi." diye konuştu. Söz konusu okula bir daha ayak bile basmayacağını belirten Akdağ, "Üniversitelerde bu yasağa alıştık; ama ilköğretim eğitimi veren okulda veliye böyle bir yasak uygulandığına inanamıyorum." dedi. Kızının veli toplantısına gitmesini Leyla Akdağ'dan rica eden Ceyda Akar ise, "Leyla telefonla aradı ve başı kapalı olduğu için okula alınmadığını söyledi. Şaka yapıyor zannettim. İnanamadım. Çok üzgünüm." dedi. Sarıyer Bahçeköy'deki okulun kapısından geri dönen Leyla Akdağ, yaşadığı şoku hâlâ atlatamadığını dile getiriyor. Yasakçı bir zihniyetin ilköğretim çocuklarını yetiştirdiğini söyleyen Akdağ, "Böyle bir okul hangi zihniyetle bu küçücük çocukları yetiştiriyor anlamadım. Yurtdışında dahi böyle bir muamele görmedim." diye konuştu.
Mağdur veli Leyla Akdağ'ın eşi Eyüp Akdağ ise, "Benim dünya görüşüm eşimle aynı. Ancak toplantıya ben gitseydim hiçbir şey demeyeceklerdi. Çünkü ben bir erkeğim. Bu nasıl bir eşitlik anlayışı?" diyerek, eşinin okula alınmamasına tepki gösterdi. Yüzyıl Işıl Okulları'nda ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Toğana Akar'ın annesi Ceyda Akar, "Kızım öğretmenlerinden ve okulundan gayet memnun. Ancak böyle bir şey olması beni gerçekten çok üzdü." diye konuştu. Olaydan sonra okul müdürünü arayan Akar, "Kendisi de olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. 'Haberim olsa böyle bir ortamın oluşmasına izin vermezdim' dedi. Ama böyle de bir prensipleri olduğunu ve bağlama şeklinden dolayı içeriye alınmadığını aktardı." dedi. Özel Yüzyıl Işıl Okulları İlköğretim Müdürü Okan Dilik ise Leyla Akar'ın, okula alınmamasının, gerçek veli olmamasından kaynaklandığını kaydetti. Dilik, 'Başörtülü bir veli okula girebilir mi?' sorusunu ise, "Okulum adına resmi açıklamam bu kadardır." diye cevapladı.

zaman

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-10-2008, 12:57   #2
Kullanıcı Adı
AK GENÇ 34
Hak ediyoruz hiç bağırmayın!

Alt 10-10-2008, 14:18   #3
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Zulmü hak ediyoruz demek, zülme layık olduğumuzla eşdeğer bir ifadenin sonucudur ki bunu kabul etmek "sineye çekme" politikasının söze yansımasından başka bir şey değildir. Hiç bir insan zulmü hak etmiyordur ve hiç bir insan zalimlik etmekle hakkı yerine getirmiş olmaz. Daha derinlikli cümlelerle ve nedenleriyle görüşlerinizi belirtmeniz daha uygun olcaktır zannımca...

Okul yönetiminin yaptığı şey gerçekten adaletsizliğin, ideolojilerle karar vermişliğin bir göstergesidir. Bu tür haberlere alışmak istemiyorum, güzel haberler okumak istiyoruz artık. Hem bu ülkede yaşayıp, hem de özgürlüklerin kabul edildiği bir ülkede hayatımızı devam etirmek istiyoruz. Yasalara aykırı, yasaların üstünde düşünen insanların ideolojilerini bırakıp herkesin eşit olduğu ve her insanın özgürlüklerini yaşama hakkı olduklarını hatırladıkları ve hiç unutmadıkları bir ülkede ama ülkemizde yaşamak isterdik.
Adalet,özgürlük, insanlık...Çok mu?
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-10-2008, 14:48   #4
Kullanıcı Adı
AK GENÇ 34
Alıntı:
dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zulmü hak ediyoruz demek, zülme layık olduğumuzla eşdeğer bir ifadenin sonucudur ki bunu kabul etmek "sineye çekme" politikasının söze yansımasından başka bir şey değildir. Hiç bir insan zulmü hak etmiyordur ve hiç bir insan zalimlik etmekle hakkı yerine getirmiş olmaz. Daha derinlikli cümlelerle ve nedenleriyle görüşlerinizi belirtmeniz daha uygun olcaktır zannımca...

Okul yönetiminin yaptığı şey gerçekten adaletsizliğin, ideolojilerle karar vermişliğin bir göstergesidir. Bu tür haberlere alışmak istemiyorum, güzel haberler okumak istiyoruz artık. Hem bu ülkede yaşayıp, hem de özgürlüklerin kabul edildiği bir ülkede hayatımızı devam etirmek istiyoruz. Yasalara aykırı, yasaların üstünde düşünen insanların ideolojilerini bırakıp herkesin eşit olduğu ve her insanın özgürlüklerini yaşama hakkı olduklarını hatırladıkları ve hiç unutmadıkları bir ülkede ama ülkemizde yaşamak isterdik.
Adalet,özgürlük, insanlık...Çok mu?
Bırakın bu uzun cümleleri sen iyimisin çevren iyimi davanda samimi yeter diğer kendini kapalı gösterenler ama kapalılığın gerekliliklerini yerine getirmeyenler gösteriş yapanlar yüzünden bunlar başımıza geliyor.

Alt 10-10-2008, 14:49   #5
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
AK GENÇ 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hak ediyoruz hiç bağırmayın!
sen hakediyor olabilirsin...her türlü hakareti ama ben etmiyorum...

haksızlık karşısında susan dilsiz "ŞEYTANDIR
."..
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-10-2008, 14:52   #6
Kullanıcı Adı
_SoN_
Bu nasıl bir mantıktır , yazıklar olsun !

Alt 10-10-2008, 14:53   #7
Kullanıcı Adı
AK GENÇ 34
Alıntı:
aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sen hakediyor olabilirsin...her türlü hakareti ama ben etmiyorum...

haksızlık karşısında susan dilsiz "ŞEYTANDIR
."..
Benim ablalarımda okuyamadı üniversite neden? Kendini kapalı sanan görüntü olsun diye dolananlar yüzünden! Öylesi insanlar paranın esiri olmuş geçmişlerini unutmuş kendi aralarında birlik olacaklarına yıkıcı oluyorlar.

Alt 10-10-2008, 14:59   #8
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Alıntı:
Benim ablalarımda okuyamadı üniversite neden? Kendini kapalı sanan görüntü olsun diye dolananlar yüzünden! Öylesi insanlar paranın esiri olmuş geçmişlerini unutmuş kendi aralarında birlik olacaklarına yıkıcı oluyorlar.
çok konuyla alakalı konuştun bravo...

gerçekten yerli yerinde konuştun...çok haklısın...

ya sen ne dediğini biliyo musun....aklın başında mı...

yada biliyosunda ...laf olsun diye mi konuşuyosun...

bişey biliyosan konuş...

bilmiyosan sus ki adam sansınlar...
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-10-2008, 15:24   #9
Kullanıcı Adı
zümrüdüanka
Problem yokken problem icad eden insanların vermiş olduğu eğitim hiç bir şekilde güvenli olamaz sebebi çok gerilerdeki devirlerde dahi kabul edilemeyecek anlayış kıtlığının ileri çağlardaki insanlığı baskı altına alıp tek tür insan modeli ortaya koymasıdır , dolayısı ile şunu diyorum laikliği kendilerine araç edinen (tamamen Ergenekon misali ) yozlaşmış bir kesimin , insanları koyun gibi görmek istemeleri düşünmeyen ,sorgulamayan ,hatta bir şeyleri anlama konusunda gayret sarf etmeyen bir nesil elbette onların yalan rüyalarını gerçekleştirmeleri için bir araçtır. Kendileri güdülüyorlar haberleri yok , kınıyorum ,kınıyorum, kınıyorum.

zümrüdüanka isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-10-2008, 16:46   #10
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
Bırakın bu uzun cümleleri sen iyimisin çevren iyimi davanda samimi yeter diğer kendini kapalı gösterenler ama kapalılığın gerekliliklerini yerine getirmeyenler gösteriş yapanlar yüzünden bunlar başımıza geliyor.

Demek onun için bu olanları hak ediyoruz.. Bu ne mantıkdır.. Ben hatasız olduğumuzu savunmuyorum, herkesin nefis muhasebesi yapıp artı ve eksilerini kontrol etmesi gerekitiğini düşünüyorum lakin şu an yaşananlar bizim hakettiğimiz değildir. Ben inanıyorum ve inancımın gereği olanı yapıyorum, bana ait bir duruşum var.Ama buna rağmen zülme uğruyorum. Demek ki sorumlusu yine başörtülü olup gereğini yerine getiremeyenler mi diyeceğim.. İnsanları suçlamak çok kolaydır ama nefis muhasebesi zordur.. Keşke önce ben sorumluluklarımı yerine getirebiliyor muyum diyebilseydik !!!!!

selamlar
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)