![]() |
#1 |
![]() “Cemaat oyunu Sarıgül’e verecek!” Peki verir mi? Bence vermez. Cemaat vermez de, paralel cemaat verir. Paralel cemaat kim? Yılbaşı akşamı kameralarını Beyaz Türklerin mahallesi Nişantaşı’na konuşlandırıp yeni yıla Sarıgül’le girenler. Düne kadar “yılbaşı ‘gâvur’ işi” diyenler. Gelelim asıl meseleye. Sarıgül, 17 Aralık operasyonundan bir süre önce, kamuoyunda etkili olduğuna inandığı bazı gazetecilerle irtibata geçti. Destek istedi. Mesafeli duranlara da kendince o “sihirli” cümleyi söyledi. Özü tehdit olan o cümleyi. Dedi ki; “Erdoğan’ın devri bitiyor, benim devrim başlıyor. “ O günlerde cemaatin ağır abileri de benzer bir yöntem uyguluyordu. Kamuoyunda etkili olduklarına inandıkları gazetecilerle irtibata geçip, “yazmamaları” için ricada bulunuyorlardı. Onların da bunu yaparken kullandıkları “sihirli” cümleleri vardı. “Biz planlarımızı on yıl sonrası için yaptık. Erdoğan gidecek. O gün birbirimizin yüzüne bakamayacak işler yapmayalım!” Anlayacağınız benzer bir tehdit. Bu her iki tehdidi önemseyen olmuş mudur, net olarak bilmiyorum? Lakin illa ki kendince “mesajı” alanlar vardır. Kendisinden beklenmeyen, “şaşırtıcı” yazılar yazanlara bu gözle bakılabilir belki. Ben her iki “tehdide” de kulak asmadım! Zira yirmi yıl önce neyi savunuyorsam, bugün de aynı noktadayım. Bir devrin adamı olmak, kitabımızda yazmaz. Şimdi gelelim bu iki tehdidin ortak noktasına. “Benim devrim başlıyor” gibi iddialı bir cümleyi kurabilmek için sanırım bir şeylerden haberdar olmak gerek. Paralellerle, paralel olmak gerek. Yahut “on yıl sonrasını planlamak” için de. Vay be! Pehh! *** Ve son bir not. Yunanistan’ın turistik mekânlarına hayran kalanlar varmış. Adliye binasındaki yirmi metrekarelik odalarla kıyaslanmazmış. Tamam fiyatlar hayli yüksekmiş ama nedir canım bir belediye başkanı dostunuz varsa kolaymış. Dahası üç beş saat arayla telefon açıp, “efendim orada rahat mısınız, bir emriniz var mı?” diye de soruyorsa, deymeyin keyfinize. Sanırım hiçbir şey gizli kalmıyor. Bu arada unutmadan söyleyeyim. Başbakan Dolmabahçe’deki toplantıda sanki “Deniz Baykal’a kaset operasyonu” ile ilgili ipuçları verdi. “Yirmi dört saatte nasıl genel başkan olunur, öğreneceksiniz!” dedi. Benim anladığım, önümüzdeki günlerde kamuoyunu şoke edecek bir gelişmenin yaşanacağı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |