![]() |
#1 |
![]() Geçtiğimiz hafta,Turgut Özal'ın Türkiye'nin adını değiştireceğini söylerey tartışma başlatan Korkut Özal, ağabeyinin içki içtiği iddialarını cevapladı...
![]() Dün akşam Show TV yayınlanan 9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın içki içip içmediği tartışması damgasını vurdu. Merhum Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal iddiaları kesin bir dille yalanlarken, “O samimi bir Müslüman’dı, içki içmezdi” diye konuştu. Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen'in, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında, "Tugut Özal da içki içerdi, o da yeterince Müslüman değildi" dediğinin anımsatılması üzerine konuşan Turgut Özal, hem ağabeyinin içki içtiği iddialarını reddetti hem de Vecdi Gönül’ün böyle bir açıklama yaptığına inanmadığını söyledi. Korkut Özal, Ali Sirmen’in Vecdi Gönül'e dayandırarak söylediğini iddia ettiği sözler için şunları söyledi: "Vecdi Gönül'ü pek çok göreve ben getirdim. Vecdi Gönül Bey, Turgut Bey’in çok yakınında uzun yıllar görev almış. Onu böyle suçlayıcı bir şekilde nitelemesini benim aklım almıyor." Ağabeyi Turgut Özal’ın içki içmediğini kesin bir ifadeyle dile getiren Korkut Özal şöyle konuştu: “Ağabeyim iyi bir Müslüman’dı. Namazını da kılardı. Orucunu da tutardı. Allah’a kulluğunu da yapardı. Onu bildiğimden beri içkiyi ağzına koyduğunu asla görmedim. 64 sene bir arada bulunduk öyle bir şey görmedim. “ Programda konuk olan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen ise iddianın kendisine ait olmadığını söyledi. Haber 7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|