AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Tarih Devlet tarihleri ve kültürleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-27-2009, 22:51   #1
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mehmet Akif ERSOY Diyorki
İslamiyetin yanına başka bir şey gelirse islamiyet oradan uzaklaşır.(Türk-İslam, Ilımlı İslam vs.)
Tabiki tarihimizde büyük işler başarmış bir milletiz ancak yine M.Akif Ersoy diyoki.
Araplar Türksüz Türkler Arapsız büyük devlet olamaz.
Yav kardeşim illa muhalif olmak zorundamısınız? Ben Türk'lük ile ilgili birşey yazınca size birşeyler oluyor heee... Mehmet Akif Ersoy haramdır demiş mi, yada deme gibi bir hakkı var mı? yok.

Birazdan başka bir kardeşimiz gelir yazar Alevi bir Türk olduğum için... diye ne var bunda.

 

Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-28-2009, 23:01   #2
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Standart
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mehmet Akif ERSOY Diyorki
İslamiyetin yanına başka bir şey gelirse islamiyet oradan uzaklaşır.(Türk-İslam, Ilımlı İslam vs.)
Tabiki tarihimizde büyük işler başarmış bir milletiz ancak yine M.Akif Ersoy diyoki.
Araplar Türksüz Türkler Arapsız büyük devlet olamaz.
Arkadaşım Akif o zaman istiklal marşında kahraman ırkım derken, meksikalıları mı kast etmişti.Açıklarmısın
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-29-2009, 01:13   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hemserim hiç müslümanlıkla bir ırk yan yana gelirmi ya
Irk ayrı şeydir, ırkçılık apayrı. İnsanlar geldiği ırk sebebiyle şükredebilirler. Bunu kimse engelleyemez. Çünkü "ırk" demek, aile demektir.

Bugün birçoğumuz, "çok şükür, böyle bir ailem olduğu için" diyebiliyoruz. Neden peki bu sözü söyleriz? başka aileleri hor gördüğümüz için mi? Asla! Bu sözü söyleriz, çünkü ailemiz müslümandır, ailemizin bir namussuzluğu yoktur, yüzümüzü öne eğmiyordur.. Bizde gurur duyarak ailemizden yana Rabbimize şükrederiz. Bunda garip bir durum var mı?

Irk dediğimiz şeyde böyledir. Irk demek, aile demektir. Aynı dili, aynı kültürü, aynı toprağı paylaştığımız, büyük bir aile.

Türk ırkı, hak dinini seçmiş; geçmişinde soykırımları, kara lekeleri olmayan; takva sahibi; köklü bir ırk. Bu nedenle niye şükretmeyelim ki? Şükretmemek belki de yanlış.

Ama konuyu ırkçılığa getirirseniz, "benim ırkım, diğer ırklardan üstündür" derseniz, işte o zaman yanlışa düşersiniz. Çok şükür, Türk ırkı, hiçbir zaman ırkı ve ırkçılığı birbirine karıştırmamıştır.

Konunun dini yönüne gelince. Bizim dinimiz ırkçılığı yasaklamıştır. Ama ırk gerçeği asla göz ardı edilmemiştir.


Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır.. (Hucurat/13)


Demek ki ırk gerçeği var ve ırkın veya soyun üstünlüğü, sadece takvaca belirlenmektedir. Mesela İsrailoğulları bu vasfını tamamen yitirdiği için lanetlenmiş bir ırktır. Ama lanetlenmesi ırklarından ötürü değil, takvalarından kaynaklanmaktadır.

Çok şükür İsrailoğullarıyla aynı ırkı paylaşmamışım, çok şükür böyle takva sahibi bir ırkım var. Ve yine şükürler olsun ki, anadoluda çok güzel islam yolundaki ırklarla iç içe, kardeşçe yaşıyorum.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2009, 18:22   #4
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Vay be, burası baya hareketlenmiş.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 03:39   #5
Kullanıcı Adı
mustafatufan
Standart
Hz Nuh'un 3 oğlu vardır. Ham, Sam ve Yafes:

Ham soyu ilerde Hint-Aurupaîler'in ve Afrikalılar'ın da atası olmuştur.
Sam ise Asur ve Arami halklarının, yani şimdi Arap dediğimiz halkların atası idi.
Sam'la ilgili dua da kabul olunmuş, Hz. Musa, Hz. İsa, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Allah idrakinin zirveye ulaştığı İslam dini, Arabistan'da ortaya çıkmıştır...
3. oğul Yafes ise, bizim, bütün Türk boylarının atasıdır. Görüldüğü gibi, hadislerden ve Kur'an'dan çok önce Tevrat'ta da, en büyük iltifata mazhar olmuş millet Türkler'dir. Hz. Nuh'un, en sevgili oğlu Yafes için ettiği dua, çok derin mânâlıdır ve olduğu gibi gerçekleşmiştir.

Alıntıdır...
http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk73.html
mustafatufan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 03:42   #6
Kullanıcı Adı
balbal
Standart
NEVRUZ'A
İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz?
Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işde gerek.
Lafı bol, karnı geniş soyları taklid etme;
Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek.

MEHMED AKİF ERSOY
balbal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2024, 17:33   #7
Kullanıcı Adı
Akdemir12
Standart
Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
Akdemir12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
türk adı nerden geliyor?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi