![]() |
#1 |
![]() Saldırganlar önce Türk bayrağını indirdi ardından ise caminin camlarını kırdı.
Belçika'nın Charlorie şehrindeki BelçikaDiyanetVakfına bağlı Alaaddin Cami’sinin avlusuna giren kimliği belirsiz kişiler, Belçika ve Türk bayraklarını indirip, caminin camları kırdı. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı. Belçika’da Türk camisine düzenlenen saldırıyı Belçika Diyanet Vakfı kınadı. Belçika Diyanet Vakfı Basın sözcüsü Coşkun Beyazgül şunları söyledi: "Geçtiğimiz gece Marchienne-au-Pont Alaaddin Camiine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce saldırı düzenlenmiş olmamasından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Avrupa’nın göbeğinde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avrupa’nın boğuştuğu ekonomik kriz günlerinde toplumda sosyal patlamaya dönüşmemesi ve bu tarz olayların tekrarlanmaması için gerekli adımın atılmasını önemli buluyoruz. Norveç’te meydana gelen ve yürekleri dağlayan saldırıların yayılma ihtimalinden endişe duyup yetkililerin önlem ve tedbirleri alınmasını bekliyoruz" dedi. TÜRK VE BELÇİKA BAYRAKLARI YIRTILMIŞ Gece yarısı meydana gelen olayda yaşananları Charlorie Marchien-au-Pont Alaaddin Cami yetkililerinden Muhammet Karaosman şöyle anlattı: "Gece sesleri duydum. Işığı yakıp dışarı çıktığımda ambulans sesi vardı. Caminin yanından bir arabanın uzaklaştığını gördüm. Caminin hemen yanında olduğum için camiye gidip baktım. Türk ve Belçika bayrağını yerde yırtılmış şekilde gördüm. Caminin camları da kırılmıştı. Bayrak direkleri yamulmuş, birisi kırılmıştı. Sanırım ambulans sesini, polis sreni sanarak kaçtılar. Hemen polisi aradım. Polis gelip tutanak tuttu" diye anlattı. Görgü tanıklarından Zeki Doğan "Bu büyük bir hakarettir. Burada zaman zaman Camilere çirkin saldırılar oluyor. Bir defasında da Faslıların camisine domuz resmi koymuşlardı. Bu saldırılara önlemler alınması gerekmektedir" diye konuştu. (DHA)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() nazi kafa hortladı övrupada...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ebrehe hiç mi ders olmadı size ey kafirler...!!
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bunlarin hepsi tahrik.
Türk milleti Avrupada yarim yüzyildan fazla yasiyor. Bu sürec icersinde ferdi asayis sorunlari disinda herhangi bir sicilleri yok. Yasadiklari ülkelerin kanunlarina riayet eden gayet samimi vatandaslardir. Avrupaliyi bunlara karsi düsman etmenin tek yolu bunlari kötü göstermektedir. 11 eylülde global bir oyunla baslanan bu sürec lokla alanda devam etmektedir. Danimarkada karikatür krizi, Amerikada Kuran yakma olayi, Norvec olayi ve simdide bu ve benzerleri TAHRIK amaclidir. Biz bu filmleri cok gördük...solingeni yasadik ama yilmadik. Avrupadaki müslümanlari tahrik etmek yoludur bunlar. Ama biz bu oyuna gelmiyecegiz. Hukuksal haklarimiz disina cikmadan mücadele edecegiz. Avrupali müslümanlar olarak tertemiz itibarimizi bir kac serseri yüzünden ayaklar altina aldirmayacagiz. Allah yardimcimiz olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu Belçikalılara hayret etmemek mümkün değil.
Daha doğrusu kalıbının insanı değiller. Metre küpüne bakmadan hareket ediyorlar. Oysa baksalar görecekler ki orda bir köy var uzakta O köy Faymonville köyüdür Utanmasanda sıkılmasan da O köy Türk köyüdür. İşte o köy 2.Dünya savaşın da yakacak insan arayan ve yolu bu köye düşen nazilerin Türk bayrağını gördüğü bu köye, hadi eyvallah diyerek es geçtiğ köydür. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|