AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.



Anketimiz: TÜRK BİRLİĞİNE YORUMUNUZ NEDİR?
BÜYÜK HAYALİMDİR OLMASINI İSTERİZ 13 76.47%
KESİNLİKLE HAYIR 6 35.29%
DAHA ÇOK ERKEN 4 23.53%
AMERİKA BIRAKMAZ BIRAKSADA BİZ KURAMAYIZ 4 23.53%
AVRUPA BİRLİĞİ DAHA İYİ OLUR 4 23.53%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 17. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Cevapla
Seçenekler
 
Alt 03-22-2011, 13:22   #61
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
Ama burada "ümmetçiyim" diyen ve milliyetçiliği toptan yok sayan bir kardeşimizi Uganda'ya götürüp bıraksak, orada yaşamakta zorlanır. Kendisini misafir-gurbetçi hisseder. Ugandalılara ayak uydurmakta güçlük çeker. Vatan hasretini, millet hasretini buram buram yaşar. Çünkü aynı dine inanmak yetmez. Kültürel anlayış ve tarih birliği de önemlidir.

Millet + din birlikteliğinden hangisini yok sayarsanız, yapamazsınız.
Sosyolojik yahut kültürel(adetsel) açılarının önemli olduğuna katılmakla birlikte ! Onsuz yahuz birliktesiz olmaz kavramını acizane fazla abartmamak gerekiyor... İnsanoğlu kaba uyum sağlamakta zorlansada Ümmet algısı ile her kaba rahatlıkla sığdığını görmekteyiz... ! Taş yerinde ağırdır misali görenlerede saygı duymak lazım gelir...

Lakin sapla samanı karıştırmamak adına da Kişilerin yahut kabilelerin anlaması gereken şey şudur : Ümmetçilik duygusu farklı ülke ve soylarda genel olarak hasıl olması gereken bir gerçektir... Yoksa Ülkelerin yahut şahısların aynı yerde yaşaması kast edilmemektedir !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2011, 16:37   #62
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Standart
Kesinlikle evet.Bu gün Arap birliği vardır neden Türk birliği olmasın.
Sağlıklı bir şekil de gerçekleştirildikleri takdir de Türk birliği ,Dünya'nın dengelerini bile olumlu şekil de değiştirebilecek bir güce sahiptir.
Üstün özelliklere sahip bir liderin eşliğinde kurulan böyle bir birlik önünde hangi güç durabilir.
İstemeyenler ise Arap birliğine gidebilir.En azından ora da Allah vergisi petrollerini ,altından musluğa çeviren şeyhlerin musluk contalarını değiştiriler.
Ayrıca Türk birliği demek ümmet birliği de demektir.Çünkü böyle bir coğrafyanın çok büyük bir çoğunluğu zaten Müslümandır Elhamdürillah.
Bu nedenle İslamiyete tartışmasız büyük katkıları olan Türk milletinin ümmetliği yukarda da dediğim gibi kendilerine verilen nimeti altından musluğa çevirmekten başka bir şey bilmeyen, bir Filistine bile sahip çıkamayan Arap birliğinin ümmetliğinden çok daha değerlidir diye düşünüyorum.
Tabiki yarın bir gün kurulduğunu farzettiğimiz böyle bir birlik içine girmek isteyen yada en azından destek vermek isteyen belli bir şuura erişmiş bir Arap devletine de buyur etmesini bilmeliyiz.Fiziki olarak, gelenek ,görenek olarak farklı da olsak sonuçta din kardeşiyiz.
Ümmet birliğinin de güçlü olması açısından bu da tartışmasız gereklidir.
Tabi altından musluklarını arkasın da bırakmak kaydıyla.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2011, 00:38   #63
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Alıntı:
Bu nedenle İslamiyete tartışmasız büyük katkıları olan Türk milletinin ümmetliği yukarda da dediğim gibi kendilerine verilen nimeti altından musluğa çevirmekten başka bir şey bilmeyen, bir Filistine bile sahip çıkamayan Arap birliğinin ümmetliğinden çok daha değerlidir diye düşünüyorum


ABD timleri Orta Asya'da!
ABD Özel Kuvvetleri'nin 'İslamcı'lara karşı Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan'daki operasyonları bizzat yönettiği ortaya çıktı





Dünya Bülteni/Haber Merkezi
ABD Özel Operasyonlar Güçleri'nin Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da "terörle mücadele" operasyonlarını yönettiği ABD Merkez Komutanlığı tarafından doğrulandı.
Afganistan'daki ABD özel timlerinin militan grupların "sıcak takibi" için sınır ötesi operasyonlar yaptığı, Orta Asya'da "genişletilmiş görevler" üstlendiği kaydedildi.
ABD Merkez Komutanlığında Medya İlişkileri şefi Michael T. Lawhorn, "Zaman zaman Orta Asya'daki ortaklarımız ile askeri işbirliği yapıyoruz. ABD Özel Kuvvetleri bu ülkelere giriş için ev sahibi ülkenin iznine sahip" dedi.
Edinilen bilgiye göre, geçen Eylül ayında, ABD Özel Kuvvetleri Tacik hükümet birlikleri tarafından gerşekleştirilen ve yüzlerce insanın öldüğü operasyonlara "taktik destek" sağladı. Eurasianet.org'a konuşan, ismi açıklanmayan bir Tacik yetkili, "bu tek başına yapılan bir saldırı değildi" ifadesini kullandı, ABD güçlerinin "başarıda" büyük pay sahibi olduğunu savundu.
Orta Asya'da, ABD Özel Kuvvetleri'nin operasyonları için çerçeve anlaşma Ağustos 2009'daki bir genelge ile belirlenmiş, Afganistan'daki bir birlik Orta Asya'ya odaklanmakla görevlendirilmişti. Anlaşma kapsamında Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan hükümetleri ile "ortak operasyon" için işbirliği yapılacağı kaydedilmişti.
Tüm bu faaliyetler için finansman sağlayan bütçe 2011 yılında 40 milyon dolardan 45 milyon dolara yükseltilmişti. "Ortak ülkelere" yapılan yardımlar da eklendiğinde bütçenin 6.3 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.


http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=151659
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2011, 01:07   #64
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Özal'dan sonra Türki Cumhuriyetler ufku ortadan kayboldu sanki.
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2011, 04:04   #65
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
Küreselleşme büyüsü ! Çıkar politikaları ile Devletleri Haşa 'Tanrı' Kapitalizm, Emperyalizm, Komunizm gibi sistemleri 'Din' diye satanlar Şeytan önderliğinde Rabbimizin verdiği mühletleri göremiyorlar ! Dünyanın en üstüne oturmuşlar Hırsızlıktan, Sömürgecilikten, Savaştan, kandan gözyaşından paralar kazanıyor silahlar satıyor birbirine kırdıtıyorlar ! Elit bir kibir içinde Nasa'yı, Teknolojiyi Askeri düzeyde kullanıp Teknoloji ve ilmi manipule edip büyü ve hipnoz, iptirizma şeklinde insanların zihinlerini ideolojik körlüklerle dolduruyorlar !

Bu ahvalde Kimi Devletler çıkar ve dünyevi vaadlerle akside tehditler ve karalamalarla sindiriliyorlar ! Karşı çıkmaya cehd edenleri kötülüyor, yaftalatıyor, deli muamelesi gördürüyor, öldürüyor ve ne yazık ki biz müslümanları bölüyorlar ! 'Fitneyi Tahrik Kültürümüzden' yararlanarak yapıyorlar ! İslami vücudumuzdaki azalarımızın arızalı yerlerinden neşteri vuruyorlar !

Bizim ise uyanmamız için 'Kavmiyetçiliği', 'Çıkarcılığı', 'Din görünümlü' istismarlığı yani nefsimizi kandırmamızı bırakmak için Kur'an'ı Azim ve Peygamberimizin Hadislerine Taassub ve savunma psikolojisinden kurtulmakla Adalet sınıfında Ateist bile olsa Haklı olduğunda örnek olacağımızı göstereceğimiz bir Müslümanlık söz konusu iken okumadıkça ! Neden ve nasıl birleşelim ! Deccal Tüm Peygamberlere öğütlenen en büyük tehlikelerden biriyken ! Düşmanlarımızı ve nefsi düşmanımızı tanımaz isek nasıl bir yol bulabiliriz ki ! Aklımızın rasyonelistliğini, ciddiyetini duygusallık ile duygusallığımızı da hamaset ve abartı ile, kibirimizi ve şımarıklığımızı hatta övünmemizi hak etmediğimiz ve hak olmadığını bildiğimiz halde ! Neden ve nasıl birleşelim !

İşte Bediüzzaman hazretlerinin izah ettiği gibi Rabbimizin madem adeti böyle cereyan ediyor rehberlerimizi analiz edip ders almak yerine ! detaylarda eleştirip hakarete vardıran nefsimizi göremediğimiz sürece ! Biz Müslümanları Mehdi a.s.'dan başka kimsenin birleştiremeyeceği gerçeğini Mütevatir Hadislerce de sabit olduğunu kabul etmekten başlasak belki bir öğüt vesilesi olabilir acizane !

Suçlamak yahut eleştirmek ilmi analiz dışında, ders almak dışında ise yalnız kendi nefsimiz olduğunu onun hakettiğini bilmemiz belki Kaderi yaratan Alllah c.c. Hakkı için bizlere önemli bir kazanım olabilir...

Biz böyle yönetilmeyi hak ediyor isek onu kabullenelim ! Davamıza dönmek için vaktimizi boşa harcamayalım ! Davamız Allah c.c. Rızasıdır ! Dinin sahibide O'dur !

Alemlerin Rabbi Olan Allah'a Hamd olsun... ! Hamd O'nun Hakkıdır, O'nun ortağı yoktur ! Rabbim bize Merhamet et, Düimanlarına karşı Ayaklarımızı sabit kıl ! Amin...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-27-2011, 12:09   #66
Kullanıcı Adı
Türkistan
Standart
büyük hayalimdir olmasını isteriz.
Türkistan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi