![]() |
#1 |
![]() AFGANİSTAN
2005 yaz ayında Kabil’e yakın bir köyde oturan velimiz öğrencileri köyünde pikniğe davet eder. 12 sınıflardan oluşan bi grup öğrenci ve öğretmen kalkıp köye giderler velimizin bahçesinde piknik yapılırken öğrenciler köyden uzaklaşır ve mayınlı bir tepeye ulaşırlar. Bir öğrencimizin mayına basmasıyla birinin bacağı dizden itibaren kopar, diğerinin parçalanır. Köylüler gelir ama öğrencilere yaklaşamazlar. R. bey (biyoloji) ve başka bir öğretmen arkadaş mayınlara aldırmadan koşarlar. Gömleklerini yaraya sararlar. Omuzlarına alıp getirirler öğrenciler kabile hastaneye kaldırırlar. Tüm öğretmenler kan vermek için sırada beklerler. Yaralı öğrencinin babası bakan yardımcısıdır. Olan biteni şaşkınlıkla izlemektedir. Bir süre sonra bir ortamda şunları söyler; Afgan öğretmen ve alimlerde bu insanlar gibi olsalarda Afganistan böyle olmazdı Kahraman bu insanlar diye Ağustos 2005 Pakistan 1 Hizmetin kurmuş olduğu 4 çadırkentte 12.000 kişiyle günlük yemek veriliyor Burada görev yapan arkadaşları gören bir Pakistanlı Allahım bu insanlara yardım et diye dua ediyor. Bu sözü söyleyen bir Pakistanlı öğrenci velimiz. AVUSTRALYA Parlamentoda iftar vermişler. Ezan okumuş, topluca namaz kılınmış. Kuran-ı kerim okunmuş. Anglasakson bir bakan, hayatımda İslamlı tanıştım. İslamı yanlış tanımışım. Emniyet müdürü vasıtasıyla, polis akademisinde iftar vermişler. Akademi binası 130 yıllık kilise binasıymış. Emniyet Müd. Müslümanların toplu ibadetlerini gözyaşlarıyla izledim. Burada ilk defa ezan okundu. Hıristiyan ve Yahudi özel okullarında 30’ar dakikalık, tanıtımlar yapıyoruz. İslamı anlatıyoruz. Öğrenciler sorular soruyorlar. B.Paso “Bir beyazın bana çay vermesi beni çok etkiledi.” “Aynı bardaktan su içmek çok etkili oldu.” Piknikte, çocuklar etrafımızda dönüp duruyorlar Görevli birine sorduk bu çocuklar ne istiyorlar diye Abi kemikleri fazla sıyırmayın kemikleri bekliyorlar dedi .........................
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bir beyazın bana çay vermesi beni çok etkiledi.”
“Aynı bardaktan su içmek çok etkili oldu.” Piknikte, çocuklar etrafımızda dönüp duruyorlar Görevli birine sorduk bu çocuklar ne istiyorlar diye Abi kemikleri fazla sıyırmayın kemikleri bekliyorlar dedi allah razı olsun emğien bereket... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|