AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-02-2011, 22:35   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Arrow Türk olanlar sola geçsin (: Trajikomik bir gözaltı öyküsü ..
- Dönün lan! Türk olanlar sola geçsin. Sen! Dur lan, nereye?

- Sula?

- Nereye?

- Sen demedi sula geç? Bız de geçiyorun.

- Lan attırma tepemin tasını, şimdi seni ayaamın altına alır çiğnerim. Nerdeysen orda kal! Ne dedim ben? Türk olanlar sola geçsin demedim mi lan?

- Heee!

- E, sen niye sola gidiyorsun o zaman?

- E sen demedin sula git? Bız de ondan gidiyorum.

- Lan benimle taşşak yapma, kırarım kemiklerini. Kal orda, sen Türk değilsin.

- Ma nası deyilim?!

- Basbayağı değilsin lan!

- Yanlışın var abecikim.

- Ne demek yanlışın var lan! Uzatma, kal orda. Evet, Türk olanlar sola, hayde, hayde! Lan puşt! Ne dedim ben sana!

- Ama abe!..

- Sıçtırtma lan abine! Olduğun yerde kal demedim mi ben sana! Türkler sola geçecek, sen değil.

- Ma ben de ji Tırkim kaaarrrdeeeşimmm!

- Geç lan, geç ta o köşeye. Ağzını açar, parmağını oynatırsan oyarım. Dur şunların işini bi bitireyim, seninle özel ilgilenicem. İpneye bak ya! Kafa yapıyor benimle.

Hücreye konduğumda, yere çökmüş, konuşurken gördüm onu. Sanki girdiğimi fark etmemiş gibiydi. Kendi kendine söylenmeyi sürdürdü.

- Uruspi çuçiği! Ma ben bilmiyor ne diyeyim. Diyorsun Kürt, olmıyor. Diyorsun Tırk, olmıyor. Uruspi çuçiği!

Öyle ayakta dikelmiş ona bakıyordum. Selam versem mi diye geçirdim içimden ya, öylesine dalmıştı ki, rahatsız etmeye çekindim. Neden sonra beni fark etti. Başını kaldırıp baktı. O karanlıkta birbirimizi ne kadar görebilirsek o kadar görebildik.

- Selam!

- Aleyküme selam! Huş geldin abe.

“Hoş geldim!”

Gülmeyeyim dedim ama, beceremedim. Yani o çok samimi ve sıcak, yüreğinden duyarak söylemişti ya bunu, lafın edildiği mekan, ve lafın tarafları olarak bizim halimizi düşününce, komik geldi. Belki de gözaltına alınmış olmanın yarattığı gerginlik de bu gülmeyle defedilmeliydi bedenimizden.

- Hoş bulduk!

- Dügdüler?

- Biraz.

- Hı! Uruspi çuçiğlari. Sen nede geldin?

- Burası siyasi şube. Buraya siyasileri getiriyorlar.

- Hııı! Uruspi çuciğlari.

- Kime sövüyorsun?

- Polese süvüyorum abe.

- Niye?

- E uruspi çuçiğidirler onu için.

“Ne oldu, ne yaptılar” diye sorunca, polisle arasında geçen yukardaki diyaloğu anlattı.

- Niye aldılar seni gözaltına?

- Telebeler urtalıği karıştırdi. Ben de urda geçiyordun. Dedi kilmik. Verdim. Dedi Kürtsün? Dedim he! Dedi gel. Dedim sebep? Dedi fazla gonuşma uruspi çuçiği, gel. Dedim abe benim işim var. Möhittin abenin yanına gidecem, bene iş verecek. Dedi senin de Möhittinin de anasini... Dedim kardeşim niye bele terbiyesiz kunuşyorsun. Möhittin abenin anesi ülmüş, ayıp yav. Undan sonra gım gım vurdular, erabaya koydular, aha buraya getirdiler. Yulda bene bir sürü küfür yaptılar. Hem vuriyorlar, hem süvüyorlar, anasini avradini bılmem ne ettiğimin Kürdi diye. Urispi çuçiğleri. Kafami kaldırdım, yav dedim, abecikim niye vuriyorsın? Dedi konuşma lan, pezevenk. Yav dedim karrrdeşimmm, küfür yapma, ayıp bir bişeydir. Bah dedi, hala kunuşuyor uruspi çuçiği. Konuşma, ağzına sıçarım. Kurktum sustum. Sunra buraya getirdiler. Tekme tukat küfür, bir udaya koydilar. Sunra güzümü bağladılar. Bir başka udaya gütürdiler. Bir sandaleye uturttular. Adımi surdi, sölemedim. Suyadımi surdi, onu da söylemedim. Ulan konışsana uruspi çuçiği dedi. Dedim konuşmıyorum karrrdeşimmm. Bele sağdan suldan zınk rınk başladilar vurmaya. Sandaleyle birlikte yere düşdüm. Tekme vurdilar. Yumruh vurdilar. Küfür yaptilar. İllayim konuş. Yav dedim karrrdeşim bu nası bir bişeydir. Arabada konuştım, vurdınız. Dema dedim bunlar konuşmayı sevmiyolar. Burda sustım vurdınız. Ben bilmiyorum ne zaman susam ne zama konuşam! Uruspi çuçiğlari. Adamın kaffasini karıştıriyorlar. Sonra adımi surdi, söledim. Nerelisin dedi, söledim. Dedi Kürtsün? Dedim vallayi düvmeyecekseniz, he, Kürdüm. Arhadan bi tenesi kafama bi yapıştırdi, ele sandaleyle birlikte yere düştüm. Uruspi çuçiği. Kürt mürt yoh ulan, hepimiz Tırkiz, heppimiz kardeşiz. Aynı bayrakın altısında yaşıyoruz. Heppimiz müslemanız. Ne Kürdü! E dedim şimdi karrrdeşim ben nası yalan konuşiyim yav! E Kürdüm! Halla halla! Gene başladilar vurmaya. Pezevenk Kürt yoh, heppimiz kardeşiz. Ula oğlım bu nassı kardeşlik? Kardeş kardeşe bele eder? Uruspi çuciğlari. Sunra dedi Kürtce biliyorsın? Dedim he abe. Anadilimdir nası bilmem! Dedi vay senin de ananın da... Kürtce diye bir bi şey yoh. Bülücülük yapma ittoğluitt! Yav abe, ben niye bülücülük yapayım. Sen surdun ben süyledim. Dedi konuşma lan! E sustum gene. Sunra dedi urda ne arıyordun. Konuşmadım. Cevap versene lan, ittoğluitt dediler. Yav dedim abecikim, bu nedir yav? Bi konuş diyosunuz, bir konuşma diyosunuz! Karar verin karrrdeşim, konuşayım, konuşmayayım? Ünce biraz güldüler, sonra gene rınk zınk vurdiler. Uruspi çuçiğlari. Dedi güsteriye niye katıldın? Dedim ben bi şey güstermedim karrrdeşimmm. Ulan dedi yalan konuşma. Dedim abecikim, Kur’an çarpsın yalan demiyorum. Dedi hangi ürgettensin? Dedim vallayi ben ürgüt mürgüt bilmiyorum. Yalan atıyorsun dediler. Bi kamyon dayah da bu yüzde yedim. Uruspi çuciğlari. A bele kaç gündür burda, Kürtsün? diyorlar, he diyorum, dayah yiyorum. Kürtce biliyorsun diyorlar, he diyorum, dayah yiyorum. A bugün de bizi topladilar. Dedi Tirkler oraya diğerleri buraya. Ben de oraya gideyim dedim. Ne bileyim belik Tırkim dersem vurmazlar yani, onu için. Yoh, bırahmadılar. Yav dedim karrrdeşimmm, ben de ji Tırkim. Gene düvdüler süvdüler. Uruspi çuciğlari. Valla abe ben anlamadım. Kürdüm diyorum, düvüyorlar. Türküm diyorum, gene düvüyorlar. A sen bi şey anladın? Yo zate kendime karar almışım. Burdan çıham, valayi dağa gidecem. Ben zate bu yüzden küyden kaçtım buraya geldim. Askerler geliyor milleti surguluyor. E millet Tırkce bilmiyor, bene diyor, sen tercüme yap. Yapıyorum. Üç gün sonra karakola gütürüyorlar. Dünyanın dayağıni atıyorlar, Kürtce diye bir dil yoh diye. Yav dedim karrrdeşim, ma yohtur, o zaman niye bene tercümanlıh yaptırıyorsunuz. Uruspi çuciğlari. Çıhtım buraya geldim. A burda da halimi gürüyorsun. E ma günahkar olduk Kürt olduk? Sanki dersin hırhızlıh yapmışız. Ulan oğlım sen nası Türksen ben de Kürdüm. Yo yo, bele olmaz bu. Ben burdan çıkam, aynen de dağa gidecem.

Hücre arkadaşım, ben yanına geldikten bir kaç gün sonra salıverildi.

Bırakıldıktan sonra, bana verdiği numarayı aradım, ama ulaşamadım kendisine.

Muhtemelen gitti dağa.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-05-2011, 21:11   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Uzun ama komik bir o kadar da trajik bir hikaye ...
Alt 04-05-2011, 21:29   #3
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Ağlanacak bir hal varmış zamanında ne günler yaşanmış.
Güldürürken de düşündürdü ama ne yazık gerçekler bunlar.
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-05-2011, 21:35   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
bunlar lele bile değil lololar yazılsa insan inanamıyor.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)