AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-10-2008, 12:44   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart Türk Savaş Gemisi Batum Açıklarında İddiası
Rus İnterfaks Ajansı, ”görgü tanıkları”na dayanarak, Batum açıklarında Türk deniz piyadelerini taşıyan bir Türk gemisinin beklediğini ileri sürdü.

Haberi Moskova’dan veren, ancak kaynak olarak Batum’dan telefonda konuştuğu görgü tanıklarını gösteren ajans, iddianın ayrıntılarına girmedi. Ajans, aynı görgü tanıklarına dayanarak, Batum’dan Güney Osetya yönüne giden trende NATO’ya ait araçların taşındığını da ileri sürdü.

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-10-2008, 13:02   #2
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Türkiye Gürcistan'a destekde veriyor olabilir. Savaşın kendi topraklarına sıçramasınıda engelliyor olabilir .Veya durum sakat diyip Misak-ı Milli sınırlarında bulunan Batum'uda geri almak istiyor olabilir.
Alt 08-10-2008, 13:04   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
muhafazakargenc Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye Gürcistan'a destekde veriyor olabilir. Savaşın kendi topraklarına sıçramasınıda engelliyor olabilir .Veya durum sakat diyip Misak-ı Milli sınırlarında bulunan Batum'uda geri almak istiyor olabilir.
Batum düşüncesi bence çok uzak bir ihtimal.
Alt 08-10-2008, 13:06   #4
Kullanıcı Adı
özgürtutsak
savaşın Türkiye sınırlarına taşmaması için bir önlemdir diye düşünüyorum
özgürtutsak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2008, 13:09   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
özgürtutsak Nickli Üyeden Alıntı
savaşın Türkiye sınırlarına taşmaması için bir önlemdir diye düşünüyorum
Yalnız Nato'ya ait araçlar iddiası var. Amerika Gürcülere destek olalım deyip Nato'yu harekete geçirirse bak sen şu işe. Ama bu da çok zayıf bir ihtimal. Dünya savaşı bile çıkartır bu seneryo.
Alt 08-10-2008, 13:26   #6
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Genel olarak durum kritik BTC hattında sorun yok ama; Rusya'nın Tiflis hattındaki boruları bombalamak istediği biliniyor. Abd Başkanı George W. Bush Gürcistan'ın yardım istemesi durumunda asker sevkiyatı yapacağını söylüyor;
Bir tarafdanda Abd Rusya ile güçlerini çarpıştıracağı yeni bir cephe arıyor. Eski SSCB ülkesi Gürcistan'ın yönünü batıya çevirmesi doğlagazda Rusya'ya bağımlılığı kırması Rusya'nın tepkisini çekiyordu. Kafkasya 19. yüzyıldan itibaren hep ama hep karışıktı bir kvılcım beklemiyordu olaylar zaten için için yanıyordu. Şimdi ise iyiden iyiye herşey su yüzünde
Alt 08-10-2008, 13:31   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Genel olarak durum kritik BTC hattında sorun yok ama; Rusya'nın Tiflis hattındaki boruları bombalamak istediği biliniyor. Abd Başkanı George W. Bush Gürcistan'ın yardım istemesi durumunda asker sevkiyatı yapacağını söylüyor;
Bir tarafdanda Abd Rusya ile güçlerini çarpıştıracağı yeni bir cephe arıyor. Eski SSCB ülkesi Gürcistan'ın yönünü batıya çevirmesi doğlagazda Rusya'ya bağımlılığı kırması Rusya'nın tepkisini çekiyordu. Kafkasya 19. yüzyıldan itibaren hep ama hep karışıktı bir kvılcım beklemiyordu olaylar zaten için için yanıyordu. Şimdi ise iyiden iyiye herşey su yüzünde
Hayırlısı diyelim. Yanı başımızdaki Irak savaşı bitmeden bir diğeri başladı. Çok güçlü olmak zorundayız. Ama gelde anlat. Adamlar nasıl darbe yaparız, nasıl hükümeti indirir ülkeyi karıştırırız derdinde. Hükümetimize ve milletimize Rabbim sabır ve güç versin.
Alt 08-10-2008, 13:41   #8
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Hayırlısı diyelim. Yanı başımızdaki Irak savaşı bitmeden bir diğeri başladı. Çok güçlü olmak zorundayız. Ama gelde anlat. Adamlar nasıl darbe yaparız, nasıl hükümeti indirir ülkeyi karıştırırız derdinde. Hükümetimize ve milletimize Rabbim sabır ve güç versin.
Şu an ülkemiz bana göre jeopolitik konumunun cezasını çekiyor. Bu bölgede yaşıyorsanız ne Kafkasya'daki savaşa nede Ortadoğu'daki savaşa şaşırmamalısınız .Tarih buralarda hep tekerrür eder. Tarih hep kanla tekerrür eder. Bugün çıkabilecel bir üçüncü dünya savaşında Türkiye tarafını belirlemek zorundadır. Durum İkinci dünya Savaşından daha kritik Fakat Rusya Dünya savaşını göze alamıyor. Bu durumda Rusya'nın Abd mültefiği bir ülkeye saldırması lazım görünüyor. Gürcistan'a doğabilecek batılı bir yardım Rusya istemesede bloklaşmayı bloklaşmada savaşı doğuracaktır. Bu sözlerim kimisine göre Felaket senaryosu Korku imparatorluğu kurmak gibi gelebilir . Ancak Ben kaafkasya'yı yıllardır takip ediyorum Ve gördüğüm şu Şangay işbirliği Örgütü Gücünü kanıtlkamak istiyor. Kore savaşının rövanşını almak istiyor. Ne Rusya Ne Abd bu sefer ortam hazırlamak zorunda değil ortam hazır 120 yıldır hazır ortam o ORTAMIN ADI KAFKASYA...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)