AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-25-2010, 21:10   #11
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle geri dönmelidirler bencede.
Emine ayna gibi milliyetçi siyasetçileri bende sevmem.
Bence DTP'nin en ılımlı iki siyasetçisiydi Türk ve Tuğluk.
Ve bence Anayasa Mahkemesi onları "bilerek ve isteyerek" meclisten attı.
Bunu Kürt Sorunun çözümsüzlüğü için yaptı.
Tamamen katılıyorum size.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2010, 21:21   #12
Kullanıcı Adı
Hüseyin ŞİMŞEK
Standart
Ben geri dönüp dönmemesinde değilim. Aslında bunları, bırakın meclise ülkeye bile almayacaksın ama demokrasi işte ne yaparsın!

Referandum süresince ve referandum günü anayasa değişikliği için Güneydoğu halkına baskı kurarak zorla boykot ettireceksin. Anayasa referandumdan geçtikten sonra değişiklikler kendi lehlerine cereyan ettiğinde heme milletvekillerinin meclise girmeleri için Meclis Başkanı'ndan yardım isteyeceksin. Demokrasi işte ne yaparsın!
Hüseyin ŞİMŞEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2010, 21:57   #13
Kullanıcı Adı
ak sevda
Standart
bence alınmasınlar da özgürlüğü getirecek bir referandumu desteklememk görsünler

onlar saysın ki referandumu herkes boykot etti
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2010, 22:09   #14
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
neden olmasin.. sahinler yerine güvercinlerin siyasette yer almasi sürecin iyiye gitmesini dahada hizlandirir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2010, 23:54   #15
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Şimdi arkadaşlar DTP'de eşbaşkanlık sistemi neden var ? DTP'de kendi içinde sağcı ve solcu olarak ikiye ayrıldığı için var Sağcılar ılıman ve barışçıl kanadı Solcular ise sözde şahin ve çatışmacı kanat olarak bilinir Sağcılar Ahmet Türk önderdliğinde solcular ise Emine Ayna önderliğinde birleşmişlerdir .
Refarandum öncesi ülkedeki çatışma ortamın artmasının yolunu açmak isteyen Ergenekon terör örgütü yargıdaki kolunu kullanarak DTP'nin Sağ kanadını ezdi bu şekilde Solcu ve şahin kanadı DTP'de daha etkin posizyona getirdi öyleki Emine Ayna mitinglerde yaptığı konuşmaların hepsinde ağır sözler söylemeye başladı çünkü partide onu frenliyen kanat yoktu. Bu yüzden DTP'de tekrar sağ kanadı aktif hale getirmek lazım diye düşünüyorum .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-26-2010, 00:17   #16
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
aynen oyle sedat abi guzel acikladin...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-26-2010, 03:58   #17
Kullanıcı Adı
merve
Standart Boykot ettikleri anayasa değişikliği, BDP'ye umut oldu
12 Eylül referandumuyla kabul edilen anayasa değişikliği, Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişletti.




Birçok alanda reformların da önü açıldı. Paketin muhalifleri de 'evet'in nimetlerinden faydalanırken Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'ndaki seçimler bunun örneğiydi. Referandumu boykot eden BDP de anayasa değişikliğinden istifade etmek üzere harekete geçti. Anayasa değişikliğine göre, partisinin kapatılmasına sebep olsa bile artık milletvekillikleri düşmeyecek. BDP, bu maddeden hareketle bugün, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski milletvekili Aysel Tuğluk'un siyasi yasaklarının kalkması için Meclis Başkanlığı'na başvuracak. Dilekçeyi verecek olan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iki ismin bağımsız milletvekili sıfatıyla görevlerine dönmelerini talep edecek. Anayasa değişikliğinin ileriye dönük uygulanabileceğini savunan Kaplan, Türk ve Tuğluk'un geri dönüşlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını öne sürdü. Kaplan, BDP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili içine düştüğü durumu ise 'çelişki' olarak nitelemedi. "Bizim yaptığımız niye çelişki olsun? Anayasa değişikliği yapıldı. Bu süreçte ortaya çıkan sonuçların uygulaması yapılmak isteniyor." dedi. Ahmet Türk de 'yasağı değiştirdik' diyenlerin uygulamada bunu yapabileceklerini görmek istediklerini ifade etti. Türk, "Bizim amacımız milletvekilliğini tekrar yapmak değil, bir hakkın verilmesini sağlamaktır." diye konuştu.

Ancak Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un işi kolay görülmüyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in bireysel karar yetkisi bulunmuyor. Şahin'in önündeki en güçlü seçenek olarak, konuyu komisyona havale etmesi gösteriliyor. Meclis'te Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'a bu konuyla ilgili başvuru yapılma ihtimali yüksek. Bu durumda toplanacak olan Karma Komisyon, bir rapor hazırlayacak ve Meclis Genel Kurulu'na sunacak. Raporun büyük ihtimalle Türk ve Tuğluk'un geri dönemeyeceği yönünde olması bekleniyor.

Türk ve Tuğluk'un dönüşü zor görünüyor

Meclis tarihinde ilk olduğu için başvuruyla ilgili kafa karışıklığı had safhada. Genel görüş, Türk ve Tuğluk'un yeniden milletvekili olmalarının zor olduğu yönünde. İki isme bu hakkın tanınmasının 1982 yılından bugüne Anayasa Mahkemesi kararıyla milletvekilliği düşürülenlere "emsal" olacağı kaygısı yaşanıyor. Bu durumda Nazlı Ilıcak'tan Şevki Yılmaz'a onlarca siyasetçiye yeniden dönüş kapısı aralanacak. Referandum paketine bu doğrultuda geçici bir madde konulmaması da bu yönde bir iradenin oluşmadığı şeklinde nitelendiriliyor. Uyum yasasına yapılacak bir eklemenin iki isme bağımsız milletvekilliği hakkı kazandıracağı ancak bunun da 'emsal oluşturma' riskini beraberinde getireceği belirtiliyor.

ZAMAN
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-26-2010, 22:33   #18
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart
Yeniden Meclis’e dönebilirler

BDP, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un düşen vekilliklerinin iadesi için TBMM’ye başvururken, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, “Vekillikleri iade edilmeli” dedi.



Anayasa’da yapılan değişiklik, Anayasa Mahkemesi tarafından 11 Aralık 2009 tarihinde vekillikleri düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yeniden TBMM’ye dönmesini gündeme getirdi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iki eski vekilin yeni anayasa değişikliği kapsamında, bağımsız milletvekili sıfatıyla görevlerine geri dönmeleri için bugün TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Taraf’a konuşan Anayasa hukukçusu ve eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, “Yasama dönemi devam ediyor. Hükümler ilgilinin lehine kullanılır. Bu açıdan baktığımız zaman Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un isteklerinin kabul edilmesi gerekir” dedi.
Anayasa Mahkemesi, 11 Aralık 2009 tarihinde Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılmasına karar verirken, Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un vekilliğini düşürüp, ikisine de beş yıl siyasi yasak kararı verdi. Anayasa’da 12 Eylül’de yapılan referandumla gerçekleşen değişiklik, 2007 yılında seçilerek geldikleri Meclis’e veda eden Türk ve Tuğluk’a yeniden kapı araladı. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, iki eski vekilin, yeni anayasa değişikliği kapsamında bağımsız milletvekili sıfatıyla görevlerine geri dönmeleri için hazırladıkları dilekçeyi bugün saat 10.00’da TBMM Başkanlığı’na sunacak.
Kaplan, “12 Eylül’de, Anayasanın ilgili maddesi değişti. Sayın Türk ve Tuğluk’un seçildiği yasama dönemi halen devam ediyor. Vereceğimiz dilekçe ile Sayın Türk ve Tuğluk’un devam eden yasama dönemi için bağımsız milletvekili olarak görevlerini sürdürmeleri için talepte bulunacağız. Anayasa değişikliği bu andan itibaren ileriye dönük uygulanabilir” dedi. Türk ve Tuğluk’un geri dönüşlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını öne süren Kaplan, yargının Anayasanın üzerinde olamayacağını ifade etti.


Tuğluk: Yanlış düzeltilmeli

Tuğluk ve Türk hakkındaki kararı ise TBMM Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu verecek. Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, “Benim görüş belirtmem hukuki ve siyasi olarak doğru olmaz. Hassas bir konu. Başvurular geldiğinde komisyonumuz gerekli incelemeyi yaparak hukuki bir karar verecektir” dedi. Taraf’a konuşan Aysel Tuğluk ise şunları söyledi: “Bu karar baştan beri hukuki olmadığını, siyasi olduğunu savundum. Yüksek mahkemenin aldığı karar halkın iradesine konulmuş bir ipotekti. Bu yanlış kararı düzeltmek için Meclis’in önüne bir fırsat geliyor. Umarım bu ayıbı ortadan kaldırır.”


Türk: Vekillik peşinde değiliz

Ahmet Türk ise, amaçlarının temelinde tekrar Meclis’e girmek olmadığını belirtti. Hukuku sonuna kadar kullanma açısından bir teşebbüsleri olacağını kaydeden Türk, şunları söyledi: ‘’Biz burada milletvekilliğinin peşinde değiliz. Ama bu bir haktır. Hukuku sonuna kadar kullanma açısından bir teşebbüsümüz oldu, olacak. Bu süreci takip etmesi için arkadaşlarımıza yekti verdik. Burada parlamentonun nasıl bakacağına dair yanıt bekleyeceğiz. Yarın birileri, ‘biz yasa değiştirdik ve bunu kullanmadılar’ şeklinde bir eleştiri getirmesinler diye bir çalışma başlattık.’’


TBMM’ye dönüş talebi kabul edilmeli

Hikmet Sami Türk(Eski Adalet Bakanı): Anayasa’da daha önce 84’ncü maddenin son fıkrasında ‘partisinin kapatılmasına beyan öz ve eylemleri ile sebep olduğu’ belirlenenlerin vekillikleri sona eriyordu. Anayasa değişikliği ile bu fıkra kaldırıldı. Yasama dönemi devam ediyor. Ceza hukukunda temel bir ilke var. Zaman içerisinde bir konuda farklı hükümler varsa bu hükümlerden ilgilinin lehinde olan kullanılır. Bu ilkeyi uyguladığımızda Türk ve Tuğluk henüz yasama dönemi devam ettiği için böyle bir talepte bulunabilirler. Anayasa da yapılan değişiklik sonucunda bu isteklerinin kabul edilmesi gerekir.


FİKRET KARAGÖZ/ANKARA - Istanbul - 26.10.2010- Taraf
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi