![]() |
#1 |
![]() Cepte Türkçe karakter kullanılarak yazılan kısa mesajlardan haksız yere 2 katı fazla kontör alınması bitiyor. Cepte Türkçe karakter kullandığı için çifte tarife ödeyen tüketiciye kesin çözüm sunan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Temmuz'dan itibaren telefonların üstünde ETSI TS işareti, yani 'Türkçe biliyorum' diyecek. Cep telefonu üreticilerini, dağıtıcılarının ve operatörlerin önlem almasını sağlayacak ve cihazların üstüne Türkçe desteği olduğuna dair ibare bulunacak. Yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmayan cihazların piyasaya arzına izin verilmeyecek, belirtilen şartlara uygun olmayan cihazların varlığının tespiti halinde, cihazların piyasaya arzı durdurulacak. Aynı zamanda cihazlar sırasıyla, imalatçısı, üreticisi, yetkili temsilcisi veya dağıtıcısı tarafından toplanacak veya toplattırılacak. ÜCRET AYNI KALACAK İşletmeciler, kısa mesaj altyapılarında unicode sistemi kullanılarak kodlanan, Türkçe karakterleri içeren ve 160 karaktere kadar olan kısa mesajı, tek bir mesaj olarak kabul edecek ve ücretlendirecek. Daha önce Türkçe karakterlerle yazılan mesajlar 1 yerine 2 SMS olarak ücretlendiriliyordu. Kaynak: haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tabi ya..Olması gereken de, adil olan da budur zaten.
Dilimiz iyice yozlaşıyor bu cepmiş bilgisayarmış. Zaten hep bu telefonla başladı: ) Sonra bilgisayara sıçradı: D (Sırası belki değişiklik gösterebilir: D) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu eziyeti çekmemizin hikayesi çok trajikomik.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Geç bile kalındı bu uygulama için...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() http://www.akpartiforum.com/turkce-s....html?t=103783
Saniyelerle kaybettim ![]() ![]() saolasın herkesin yararıa olur insallah ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kısmet kardeşim....
Bi programda izlemiştim bu karajter desteklememesinin olayını bi katılımcı uzman anlatmıştı anlattıklarına göre: Pariste bu farklı harflerin bildirilmesiyle ilgili bir toplantı yapılmış... Türkiyeden gönderilen görevliler parisi gezerken toplantıyı kaçırmışlar ve bu yüzden hem para hemde zaman bakımından ne kadar zararımız olduğunuda söylemştide unuttum şimdi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Çok iyi oldu bu ya. Bazen yanlışlıkla (!) Türkçe karakter kullanıyorduk işte... Güzel bir adım
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|