AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 04-17-2008, 09:58   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart 'Turkcell tüketiciyi yanıltıyor'
Tüketiciler Birliği, başlattığı EvTurkcell kampanyasında ''eksik ve yanıltıcı reklam yaptığı'' gerekçesiyle Turkcell firmasını Reklam Kurulu'na şikayet etme kararı aldı.

Turkcell’in “EvTurkcell” kampanyasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “eksik ve yanıltıcı reklâm nedeniyle Turkcell’i Reklâm Kuruluna şikâyet ediyoruz” dedi.

TARİFE PAKETLERİNDEKİ KARMAŞIKLIK
“Gerek sabit iletişim ve gerekse GSM hizmetlerini sunan firmalar, çok çeşitli tarife paketleri ile tüketicinin karşısına çıkmaktadırlar” diyen Kaya, buna karşın tarife paketlerindeki karmaşıklığın bir yandan tüketicinin algısını zorlayarak sağlıklı tercih yapmasını engellediğini, sabit ücret uygulamalarının da tüketiciyi rahatsız ettiğini kaydetti.

REKLAMLARDA EKSİK BİLGİLER VE KOŞULLAR VAR
örnek olarak Turkcell’in son kampanyasını gösteren Kaya, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Bunun son örneklerinden biri de Turkcell firması tarafından başlatılan EvTurkcell kampanyasıdır. Kampanya reklâmları ile tüketiciye ulaşan bilgiler ile kampanyaya ilişkin olarak http://turkcell.com.tr/bireysel/kamp...lar/evturkcell adresindeki sitede yer alan bilgiler karşılaştırıldığında, tüketicinin yapılan reklâmlar ile eksik ve yanlış bilgilendirildiği ortaya çıkmaktadır. öncelikle kampanyaya katılacak abone sayısının iki milyon kişi ile sınırlı olduğu bilgisi, kampanyaya ait reklâmlarda açıklıkla vurgulanmamakta, reklâm ve ilanları izleyen tüketicinin zihninde, isteyen tüm abonelerin yararlanabileceği bir çözüm olduğu algısı oluşturulmaktadır.”

KAMPANYAYI ŞİKAYET EDECEKLER
Kampanyaya katılacak abonenin her ay öİV ve KDV dahil 9.10 YTL. sabit ücret ödemesi gerektiğini hatırlatan Kaya, kampanyaya katılacak tüketicinin üstleneceği sabit ücret yükümlülüğünün, kampanyaya ilişkin televizyon reklamlarında yeterince açık şekilde belirtilmediğini de vurgulayarak, “Bu nedenle Turkcell firması tarafından başlatılan Evturkcell kampanyasını Reklâm Kuruluna şikâyet ediyoruz” dedi.

HAYATİ öNEME HAİZ TALEPLER
Kaya, Tüketiciler Birliği olarak taleplerini ise şöyle aktardı:
•İletişim hizmeti veren firmaların tarife paketlerinin sıradan tüketici için anlaşılır şekilde açıklanmasını,
•Tarife paketlerine ilişkin reklâmlarda tarife paketlerinin sağlayacağı avantajların yanında tüketicinin üstleneceği ek yükümlülüklerin de aynı biçimde ve oranda yer almasını,
•İletişim hizmeti veren tüm firmaların, ülkemiz tüketicisini mağdur ve rahatsız eden sabit ücret uygulamalarını sonlandırmalarını talep etmektedir.

Engin Kaşdaş-habervaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2008, 22:34   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Türkcell iyice fiyatları ve kampanyaları şaşırdı. Avea ve Vodafone şirketlerinin kampanyaları karşısında çok sönük kalmaya başladılar
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-28-2008, 04:48   #3
Kullanıcı Adı
hfy44
Vodafone ve Avea çok uygun tarifeler sunuyor ama kazıklandığımı bile bilede turkcellden vazgeçemiyorum bunu bende çözebilmiş değilim
hfy44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2008, 18:05   #4
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
hfy44 Nickli Üyeden Alıntı
Vodafone ve Avea çok uygun tarifeler sunuyor ama kazıklandığımı bile bilede turkcellden vazgeçemiyorum bunu bende çözebilmiş değilim
Evet bende çözemedim Hala Turkcell kullanıyorum.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2008, 03:31   #5
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Siz çözemeyedurun :D
Alt 05-03-2008, 03:43   #6
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Hayatımda memnun kaldığım tek hat TURKCELL.. hem kampuslu hemde gnc liyim..Tüm avantajlarından faydalandım..Hala her kampanyasındanda faydalanıyorum..Avea ve vodafone umda var ama Turkcell çok başka..Kaliteli ve asil ve Türk buluşu..
Alt 05-03-2008, 03:46   #7
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Hayatımda memnun kaldığım tek hat TURKCELL.. hem kampuslu hemde gnc liyim..Tüm avantajlarından faydalandım..Hala her kampanyasındanda faydalanıyorum..Avea ve vodafone umda var ama Turkcell çok başka..Kaliteli ve asil ve Türk buluşu..
senin avea nın kampanyalarından haberin yok sanırım duygu
Alt 05-03-2008, 03:50   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
98'den beri Turkcell'liyim. Numaramı değiştirmek istemediğim için fazla para ödemeye devam ediyorum. :'(
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2008, 03:52   #9
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Var aveda kullanıyorum..Telcimde var.. Ama hiç bir kampanyası beni bağlamaz..Turkcell bir tane üstüne tanımam..İlk hattım..4 sendir kullanıyorum ve kontür yüklemesem bile mutlaka bedava kontür hediye geliyor..Kapmuscellden ve gncden..Her doğumgünümde sınırsız konuşma,her özel günde hediye geliyor bedava dakika..Bu bayramda geldi..Çok çok memnunum..100 kontür yükledim bir aydır hem nardan hediye geldi hemde kampusten 200 dakika bedava geldi..Ve bir ay oldu hala bitmedi.. Pahalıda olsa kalite konuşuyor sonuçta..Diğerlerinden pahalı ama değer kullanmaya..En asil hat Turkcell hazırkart.. ;)
Alt 05-03-2008, 03:52   #10
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
200 dakika mı ne kadar az o öyle :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)