AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-21-2012, 14:04   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Türkçü ve Kürtçü Irkçılar Rahatsızlar
Türkçü ve Kürtçü ırkçılar rahatsız

Çelik, okullarda Kürtçe'nin seçmeli ders olarak verilmesi kararının Kürtçü bölücü ırkçıları ve Türkçü ırkçıları rahatsız ettiğini söyledi. Çelik, ‘Bu çok önemli tarihî bir karardır.’ dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, özel yetkili mahkemelere ilişkin düzenlemenin, terör örgütlerini cesaretlendirecek, terörle mücadelede yargının elini kolunu bağlayacak bir düzenleme olmayacağını belirterek, ”Silahlı terör örgütlerinin yargılanmasını zaafa uğratacak, şu anda derdest olan davaları boşa çıkartacak bir tavrı, bir düzenlemesi AK Parti’nin olmadı ve olmayacaktır.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, ”bu konuda biz de varız, bütün siyasi partilerle görüşelim, Meclis zemininde ne yapılacaksa biz varız tavrı” sergilediğini ve AK Parti olarak bu tavrı önemsediklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu: ”Kürtçü ırkçılar çözüm meselesinin gündeme gelmesinden rahatsız olmuşlardır; Türkçü ırkçılar rahatsız olmuşlardır.” Hüseyin Çelik, bir soru üzerine Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın basında yer alan açıklamalarının önemli bir kısmını, sürece katkı sağlayıcı, sağduyulu, kanın durmasından yana bir tavrın eseri olarak gördüğünü belirtti.

Kürtçe dersi

Çelik, devlet okullarında Kürtçe'nin seçmeli ders olarak verilmesi kararının Kürtçü bölücü ırkçıları ve Türkçü ırkçıları rahatsız ettiğini belirterek, bu kararın çok önemli tarihî bir karar olduğunu, sağduyulu insanların bu adımın başarıya ulaşması yönünde ortaya gayret koymaları gerektiğini söyledi.

BDP’nin seçmeli ders kararından memnuniyetsizliğini ifade ettiğini bildiren Çelik şöyle devam etti: ”Bu ülkenin yüzde 99’u Müslümandır, ama Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak getiriyorsunuz. Bir insan Müslüman olabilir, Müslüman çocuğu olabilir, ama Kuran-ı Kerim’i seçmeli ders olarak almak istemeyebilir, bu onun Müslüman olmadığı anlamına gelmez veya Müslüman çocuğuna Kuran-ı Kerim’i nasıl seçmeli ders olarak okutuyorsun diyemezsin. Hazreti Peygamber’in hayatını, siyer dersini de aynı şekilde diyemezsiniz. Sadece yabancılara ait olan yabancı diller seçmeli ders olarak okutulur tezi de doğru değildir. Bir insan Kürt bir anne babadan dünyaya gelmiş olabilir, Kürt olabilir, ama seçmeli Kürtçe dersini almak istemeyebilir.

Türk çocuğu da ’arkadaş ben bu insanlarla beraber yaşıyorum, Kürtçe öğrenmek istiyorum’ diyebilir. Kürtçe dersini bir etnik kökene hapsetmemek gerekiyor.” Çelik şöyle devam etti: “Anne çocuğuyla ceza evlerinde ana diliyle konuşamıyordu. Kamu alanlarında Türkçe’den başka dil kullanılmaz deniliyordu. İnsanlar kendi çocuklarına istediği ismi veremiyordu. İster çocuğunun ismini Suzan koy, ister Sozan koy, bu ortadan kaldırılmıştır.

Kültür Bakanlığı tarafından Kürt dili ve edebiyatının önemli eserleri devlet marifetiyle basılmaktadır, devlet tiyatrolarında Kürtçe eserler sahneye konmaktadır, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümler açılmaktadır, lisansüstü ve lisans düzeyinde eğitim yapılmaktadır.”

Kürtçe memnun etmedi

Çelik, seçmeli ders konusunda şunları söyledi: “TRT ŞEŞ de bölücüleri memnun etmedi; çünkü kendi doğrultularında propaganda yapan televizyon istiyorlar. Kürtçe ders de memnun etmedi.

İnsanlar kendi anadillerini seçmeli ders alıyor. Pakistan'da seçmeli ders alıyorlar, İngiltere'de seçmeli ders olarak alıyorlar. İngiltere’de eğitim dili İngilizce’dir, ama Pakistan’da, Bangladeş'te, Hindistan'da insanlar kendi ana dillerini okullarda seçmeli ders olarak alıyorlar, problem de teşkil etmiyor. Bu son derece insani, demokratik, pedagojik bir tavırdır, bunun takdir ve tebrik edilmesi gerekiyor, desteklenmesi, teşvik edilmesi gerekiyor.”

Dağa çıkmıyorlar

Hüseyin Çelik, “Gayrimüslimler adına eline silah alıp dağa çıkan birileri mi var? Alevi vatandaşlarımızla ilgili açılımlar yaptık, Alevi vatandaşlarımız adına eline silah alıp, dağa çıkan birileri mi var? Mütedeyyin insanların karşıladığı problemlerle ilgili birçok problemi çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Onlar adına silahlı mücadele eden birileri mi var? MHP ve BDP’yi bu konularda daha makûl olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. Gazetelerde, ders sayısının arttırıldığı ve eğitim süresinin uzatıldığını içeren haberlerin doğru olmadığını açıklayan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre sınıflar arasında dengeleme çalışmasının yapıldığını, tatilin kısalması ve eğitim süresinin uzatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Kaynak

Milliyet 15.06.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-21-2012, 14:53   #2
Kullanıcı Adı
Blur
Tamam Hüseyin sen böyle dedin ya bütün dertler bitti bütün sorunlar çözüldü 10 senedir o koltukta oturuyorsunuz ne gibi somut bir adım attınız..

Anca laf..

Açılım dediniz içini bile dolduramadınız.. Boş boş safsataları millet artık yutmaz.
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2012, 20:08   #3
Kullanıcı Adı
barayev
Kötüyü Yıkmak ve Değiştirmek ÇOK DAHA ZORDUR ..
Statükoyu değiştirmek demek TSK ya ,MOSSADA ve Gizli yapılara Emperyalizme, KARŞI OLMAKTIR varsa yüreği yeten hadi çıksın ortaya ?
Hüseyin Çelik ve Yoldaşları GÜCE Karşı çıkıyorlar bunun ne demek olduğunu bilmeden yazıyorsunuz. siz sokak kabadayısından korkarken birileri TANKLARA BOMBALARA, CELLATLARA karşı hepimi,zi ülkeyi SAVUNUYOR.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak parti sözcüsü, hüseyin çelik, kürtçe seçmeli ders, kürtçü, türkçü, ırkçı, ırkçılar rahatsızlar

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)