AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-14-2010, 18:59   #1
Kullanıcı Adı
novek
Post Türkiye Arjantin Olur mu? özelleştirmeler
forumdaki bazı arkadaşlar bana karsılar ama lutfen diyorum bunu sagduyu ile izleyin. iyi niyetli olarak açtım konuyu.
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

Konu novek tarafından (04-14-2010 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir..
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-14-2010, 19:07   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Türkiye'yi neden sürekli bir yerlere benzetme çabası içindesiniz...
yok iran yok malezya yok pakistan...
neden güzelim ülkemi hep bir yere benzetmeye çalışma çabası içindesiniz anlayamıyorum...
iyiniyetinizden de şüpheliyim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-14-2010, 19:13   #3
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
yasak site (: başka video yok mu?
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-14-2010, 22:09   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Polonyada üniversitelerde bizim hocalarımız yıllarca özelleştirme ve ekonomi dersi verdi özzelleştirmeyi öğrettik adamlar ab ye girdi ama biz maalesef kendimize uygulamadık.

Tek bir özelleştirme zamanında yapılsaydı şu an bambaşka bir halde olabilirdik.Çiller telekomu zamanında özelleştirecekti ve gelen meblada içborcumuzu ödemeye yetecekti ama cehape anayasa mahkemesine giderek iptal etti.

Ben şunu bilir şunu söylerim özelleştirme şart!!
Alt 04-14-2010, 22:16   #5
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Polonyada üniversitelerde bizim hocalarımız yıllarca özelleştirme ve ekonomi dersi verdi özzelleştirmeyi öğrettik adamlar ab ye girdi ama biz maalesef kendimize uygulamadık.

Tek bir özelleştirme zamanında yapılsaydı şu an bambaşka bir halde olabilirdik.Çiller telekomu zamanında özelleştirecekti ve gelen meblada içborcumuzu ödemeye yetecekti ama cehape anayasa mahkemesine giderek iptal etti.

Ben şunu bilir şunu söylerim özelleştirme şart!!
peki telekomu satın alan adam hesabını kitabını yaparak almıyormu herhalde kar edemiycegi bir yeri almaz.
e ozaman devlet satıcagına karını devlet yeseydi ozaman satıştan elde edilen paradan daha fazla para gelicekti.
yani altın yumrtlayan tavugu 1 senelik yumurta parasına satmaktansa
senelerce altınları yemek varken?? haksızmıyım?
Alt 04-14-2010, 22:47   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
peki telekomu satın alan adam hesabını kitabını yaparak almıyormu herhalde kar edemiycegi bir yeri almaz.
e ozaman devlet satıcagına karını devlet yeseydi ozaman satıştan elde edilen paradan daha fazla para gelicekti.
yani altın yumrtlayan tavugu 1 senelik yumurta parasına satmaktansa
senelerce altınları yemek varken?? haksızmıyım?
Haksızsınız
ne yazık ki kamu kuruluşları tamamen çürümüş.
Olaya o yönden yaklaşacaksanız ben size bir soru yönelteyim madem devletin bu payı yemesini düşünüyorsunuz.Peki bana şunun nedenini söylermisiniz neden bunca senelik türk telekom özelleştikten sonra bu büyüklüğe geldi?
Ne yazik ki kamu kuruluşlarında 9 kişi yatar 1 kişi çalışır gerçek emekçi budur.Ama diğer 9 u bankamatik emekçisidir tek emekleri bankamatiğe şifre girmektir.Zaten bu yüzden o 1 ler özelleştirmeye girsede birşey olmayacağını bilir.Çünkü yine işini yapacaktır.Ama o 9 lar bilirki özel sektör gözyaşına bakmaz meydanlara koşar hemen.

Kitlere hersene yaptığımız sübvansiyonların bize maliyeti yetti arttı bile
Alt 04-14-2010, 23:06   #7
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haksızsınız
ne yazık ki kamu kuruluşları tamamen çürümüş.
Olaya o yönden yaklaşacaksanız ben size bir soru yönelteyim madem devletin bu payı yemesini düşünüyorsunuz.Peki bana şunun nedenini söylermisiniz neden bunca senelik türk telekom özelleştikten sonra bu büyüklüğe geldi?
Ne yazik ki kamu kuruluşlarında 9 kişi yatar 1 kişi çalışır gerçek emekçi budur.Ama diğer 9 u bankamatik emekçisidir tek emekleri bankamatiğe şifre girmektir.Zaten bu yüzden o 1 ler özelleştirmeye girsede birşey olmayacağını bilir.Çünkü yine işini yapacaktır.Ama o 9 lar bilirki özel sektör gözyaşına bakmaz meydanlara koşar hemen.

Kitlere hersene yaptığımız sübvansiyonların bize maliyeti yetti arttı bile
ben telefon kullanmıyorum biliyormusun ama malasef internet için eve telefon hatta geliyor. ve her ay hiç ahizeyi açmadıgım halde 15 lirayı benden alıyor. ee ozaman tabiki buyur. yani ozelleştirmenin faturası vatandaştan çıktı.
ozelleştirme için hep aynı şey soylenir delvet olunca verimsiz oldugu.
e ozaman verimli hale getirin.
bakın bugunku turkiyede işsizligin asıl sebebi bazı açgozlu patronların işçiyi 13-14 saat çalıştırmalarıdır.
oysa işçiyi 7-8 saat çalıştırsalar işte ozaman aradaki farklı kapatmak için fazladan işçi alıcaklar ve işsizlik buyuk oranda çozulucek. ama ozaman kar dusucek ve her ay kendilerine luks araba alamıycak bazıları.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor.

videoyu izlediyseniz orda ingiltere demiryolu ozelleştirmesindne ornek veriyor.
satın alan iş adamı demiryolunu maksimum kar etmek için çalıştırıyor ama hiç yatırım falan yapmıyor en sonunda tren kazası olunca 20 yıl hiç yatırım yapılmadıgı ortaya çıkıyor.
Alt 04-14-2010, 23:22   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
ben telefon kullanmıyorum biliyormusun ama malasef internet için eve telefon hatta geliyor. ve her ay hiç ahizeyi açmadıgım halde 15 lirayı benden alıyor. ee ozaman tabiki buyur. yani ozelleştirmenin faturası vatandaştan çıktı.

Abonman parası özelleştirmelerden sonramı çıktı?Telefonu kullanıp kullanmamanız sizin hizmetten yararlanıp yararlanamadığınızı gösterir.O beni bağlamaz evine kapı gibi telefon hattını verdilerse hizmet parasınıda alacaklar.Ve ayrıca piyasada tek internet sağlayıcı türk telekom değil biri,smile vb onları kullanın o zaman.

Alıntı:
e o zaman verimli hale getirin
.
sen burada devletin 90 yıldır yapadığı şeyin hesabını eğer hükümetin suçu olarak görüyorsan buda senin yanlışındır.Siz bunun hesabını kitleri bu hale getiren zamanın solcu ve sosyalist devlet adamlarına sorun.

Alıntı:
bakın bugunku turkiyede işsizligin asıl sebebi bazı açgozlu patronların işçiyi 13-14 saat çalıştırmalarıdır.
oysa işçiyi 7-8 saat çalıştırsalar işte ozaman aradaki farklı kapatmak için fazladan işçi alıcaklar ve işsizlik buyuk oranda çozulucek. ama ozaman kar dusucek ve her ay kendilerine luks araba alamıycak bazıları.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor
.
Yaa sizin mantıktan gidelim 3000 kişi çalışlırken özelleştirilen şeker fabrikalarında bugün 300 işçi çalışmakta ve toplam çıktı miktarı eşit.peki siz bana anlatabilirmisiniz bu kadar işçi orada ne yapıyormuş?

Sığ sosyalist mantıkla bir yere gidilemez ne yazıkki.Hele ekonomide kapitalizm nasıl bir belaysa sosyalizm ondanda beter zaten görmekteyiz dünyada sosyalist mantıklı birtane bile büyük devlet yok.
Alt 04-14-2010, 23:39   #9
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
e ozaman verimli hale getirin.

patron diyorki 50 kişiye yaptıracagım işi nasıl osla 30 kişiye yaptırırım diyor.

videoyu izlediyseniz orda ingiltere demiryolu ozelleştirmesindne ornek veriyor.
satın alan iş adamı demiryolunu maksimum kar etmek için çalıştırıyor ama hiç yatırım falan yapmıyor en sonunda tren kazası olunca 20 yıl hiç yatırım yapılmadıgı ortaya çıkıyor.
Özelleştirmeden önce durum farklımıydı? o para'nın çoğunun da vergi olduğunu biliyorsundur herhalde. Özelleştide hiç değilse hizmet kalitesi yükseldi, teknolojisi yükseldi. Novek eski günleri özlüyor herhalde, devlet dairesinde adam yatsın, iş yapmasın, bir iş söyleyince yüzüne bile bakmasın. Benim verdiğim vergi neden bunlara gidecek ki? Novek gözünü aç azıcık 3000 işçiyle,500 işçiyle bunun gibi örneklerle gelme artık...

Konu unnamed tarafından (04-14-2010 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-14-2010, 22:32   #10
Kullanıcı Adı
Mavera
yok abicim bu kadroyla arjantin gibi olamayiz.. adamlarda bir messi var bizim takima bedel.. su anlik 40 firin ekmek yemeliyiz arjantin olmak icin ;)
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)