AK Gençliğin Buluşma Noktası
T.C. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül hakkında haberler, resimler, bilgiler ve diğer paylaşımlarımız bu bölümde.

Stil
Seçenekler

Alt 10-05-2009, 15:29   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Türkiye artık GELİŞMİŞ BİR ÜLKEDİR .

Cumhurbaşkanı Gül Ankara Üniversitesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmasında: " Türk eğitim sisteminde Üniversitemizin çok önemli yeri vardır. Bir insanın hayatta nasıl yönde gelişeceği, insanına, ailesine devletine nasıl katkı sağlayacağı üniversite ortamında belirlenmektedir. O açıdan üniversitelerden beklentimiz çoktur. Üniversiteler hem eğitim merkezidir hemde araştırmaların yapıldığı bilim merkezidir.

Eğitim açısından üniversiteler bir yarış içindedir. Sadece kendi arasında da değil dünya ve avrupa ile yarış içerisindedir. Avrupadan öğrenciler gelmekte, bizden öğrenciler avrupaya gitmektedir. Herkes birbirini gözlemleyebilmektedir. Eğitim kalitesinin arttırılması şarttır ve bu sonunda ölçülmektedir. Fakülteler tercih edilirken öğrenciler tarafından açıkça ölçülmektedir.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK HERŞEYİN BAŞINDA GELİR

Üniversitelerin başarılı olması için şüphesiz ki akademik özgürlük herşeyin başında gelmektedir. Bilim araştırma da sınır koyduğunuz zaman siz yönlendiriyorsunuzdur. Akademik çalışmalar doğruyu araştıracaktır. O açıdan akademik özgürlüğe çok önem veriyorum. İdari ve mali konular çok önemlidir. Bunlar engel olmamalıdır. Şüphesiz ki siyaset ülke meseleleri üniversitelerin konularıdır. Üniversiteler tabii ki ülke meseleleri ile yakından ilgileneceklerdir. Daha yukarı bir perdeden siyaset yapmalıdır. Daha resmi görünmelidir ki söyledikleri dikkate alınsın. Doğruyu söylemekten çekinmemelisiniz. Önemli olan söylediklerinizden faydalanılmasıdır. Söyleyiş şekliniz çok önemlidir. Günlük siyasetin bir parçası olarak bunu yaparsanız diğer siyaset bunu tam kabul etmez. Siyaset ülke meseleleri ile ilgilenmek tenkitler yapmak üniversitelerin işidir. Mülkiye'de ders öğretenler tabi ki bunu yapacaklardır. Eğer bir üst seviyeden yapılırsa bu yapılanların hepsinin ülkeye faydası olacağı kanaatindeyim.

Kendimizi devamlı gözden geçirerek bütün insanlığa faydalı olmamız gerektiğine inanıyorum. Yıllar önce üniversite mezunlarının önünde çok açık bir iş imkanı vardı devlet memuru olmak. Türkiye artık böyle değildir. Artık gelişmiş bir ülkeyiz. Önünüzde çok büyük imkanlar vardır. Sizler sadece belli bir iş yapmayacaksınız. Sadece Türkiye üniversitelerinden mezun olanlar yarışmayacak dünyadaki üniversite öğrencileri ile yarışacaksınız. Akademik kariyere devam ederseniz oradaki başarınız yapacağınız katkı ile olacaktır. Bu yılları çok iyi değerlendirmeniz gerekmektedir. Hayata nasıl başlarsanız öyle devam ediyor. Onun için kendinizi iyi hazırlayın ve iyi değerlendirin. Ailelerinizinde bu ülkenin beklentileri sizden başarı beklemektir. Ankara Üniversitesi fakülteleri dağınık olduğu için, ilk üniversiteler böyle büyüklüğü bilinmiyor. Ankara'nın her yerinde binalarınız var. Bunların bazıları ilk binalardır. Tıp Fakülteleri başlı başlına hizmetler veriyor. Bunların hepsi ile öğünüyoruz. Artık artık büyük üniversitelere bunu söylüyorum. Kendisini yenilemesini tavsiye ediyorum ve bunu en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Yeni yılınızın hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
/ İhlassondakika

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)