AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2010, 01:21   #1
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Arrow Türkiye BM'nin zirvesinde


Türkiye yarın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin başkanlığını devralacak. Bir ay boyunca bu görevi yürütecek olan geçici üye Türkiye, dönemi sırasında gündem maddesi olarak "barışı koruma"yı seçti
Yarın itibariyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin başkanlığını daimi üye Rusya'dan devralacak olan Türkiye, bu görevi eylül sonuna kadar yürütecek. Türkiye'nin başkanlığı sırasında 192 ülkenin katılımıyla BM Genel Kurul'unun yeni dönem çalışmalarına ilişkin oturumlar yapılacak ve 20-22 Eylül'de "Binyıllık Kalkınma Hedefleri Zirvesi" gerçekleşecek. Ayrıca eylül ortasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dahil olduğu üst düzey Türk heyeti temaslarda bulunmak üzere New York'a gidecek. Gül ve Davutoğlu'nun yoğun ikili ve çok taraflı görüşme ve toplantılara katılmaları bekleniyor. Gül, Genel Kurul'da oturumun açılışını yapacak ve yüzlerce lideri ağırlayacak. Ayrıca BM GüvenlikKonseyi'nin 15 üyesinin liderlerini de konuk edeceği bir resepsiyon düzenleyecek.

TÜRKİYE'NİN TAAHHÜTLERİ

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'nı devralması üzerine Alman haber kanalı Deutsche Welle'ye konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, başkan olarak Türkiye'nin "barışı koruma"yı gündem maddesi seçtiğini belirtti. Ünal, "Biz, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyelik kampanyamız sırasında belirli taahhütlerde bulunduk. Bu taahhütlerden biri şeffaflık. Bir diğeri de uluslararası camianın sorumlu bir üyesi olarak barışı koruma gibi önemli bir konuyu Güvenlik Konseyi'nde sürekli olarak canlı tutmak" dedi. Birleşmiş Milletler'in barışı koruma misyonunun çeşitli sıkıntılar yaşadığını söyleyen Ünal, bu doğrultuda bir Güvenlik Konseyi Zirvesi düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. DW'nin, "İran nükleer krizinin çözümüne yönelik herhangi bir girişim hazırlığı var mı?" sorusu üzerine de Sözcü şunları söyledi: "Türkiye bölgesinde hiçbir ülkenin nükleer silahlara sahip olmaması gerektiğini savunuyor. Öte yandan nükleer gücün barışçıl amaçlarla kullanılması taraftarı." Bu yıl sonuna kadar geçici üye olacak olan Türkiye, 1951-1952, 1954-1955 ve 1961 dönemlerinde de geçici üye olarak görev yapmıştı.










Sabah

 

Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım