09-12-2007, 16:54 | #1 |
Türkiye de Türbanlı Sayısı
Bu gün Emre AKÖZ ün yazısı üzerine bu anketi hazırladım....Akpartiforum ne düşünüyor bu konuda
Emre AKÖZ ün bugünkü yazısının bir bölümü ''Ve işte benim komplo teorim... Tarhan Erdem'in röportajından sonra emin oldum: O soru soruldu. (Doğrudan olmasa da dolaylı yollarla... Bunun teknikleri vardır.) Türbanlı sayısında azalma olduğu görüldü. Ancak Tarhan Erdem ideolojik, politik (ya da ekonomik ?) kaygılarla gerçeği açıklamıyor. (Erdem gibi somut verilere önem veren bir kişinin türbanlı oranını merak etmemesi mümkün değildir.) Böyle düşünüyorum... Çünkü eğer türbanın arttığı saptansaydı, bunu davul zurna ile ilan ederlerdi. Böylece AKP'yi gönül rahatlığıyla suçlayabilirlerdi. Öte yandan, özellikle AKP döneminde türbanın azaldığını saptamak... Hele bunu Tarhan Erdem'in söylemesi tam bir deprem yaratır. Yok şeriat geliyormuş... Yok Milli Görüşçü mahalle baskısı alttan alta çalışıyormuş... Bütün bu kurgular çöküverir. Özetle: Türban azalıyor! Görüşümün değişmesi için; bağımsız, ciddi, güvenilir kuruluşların yaptığı en az 3 araştırmanın tersini göstermesi gerek. Not: Tarhan Erdem'e yönelttiğim tüm eleştiriler, anket gurusu olarak TV'lerde boy gösteren Prof. Yılmaz Esmer için de geçerli. Sen gel onca araştırma yap ama türban oranını merak etme! Ne biçim bilim adamlığı bu? ''
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-12-2007, 19:41 | #2 |
emre aköz güzel yazmış bence...yalnız türbanlı sayısının azalması veya artmasından daha çok bilinçli olması önemli yani herkes başörtüsü bağlasa ne olur bağlamasa ne olur...onların istedikleri dinlerine sıkı sıkı bağlı olsa da cahil olmaları böylelikle kandırabilirler.....ayrıca sanki başıaçık olan hiç dindar insan yok mu? bu tartışmalar bana abesle iştigal geliyor.....
|
|
09-12-2007, 20:11 | #3 |
yaşadığım yerde gittikçe azalıyor... ama türkiye genelinde arttığını düşünüyorum ve buna seviniyorum....
|
|
09-12-2007, 21:26 | #4 |
sıkma baş ne demek ya baş örtüsü demek zor mu geliyor? neden baş örtülülere hıncal uluç tarzı isim söylüyorsunuz ak partisini isiminizin önüne koymuşsunuz heralde ak partilisiniz hiç başbakanın sıkmabaş dediğini duydunuz mu dikkatli konuşalım baş örtüsü baş örtüsüdür ne türbandır onun adı ne de sıkmabaştır!
|
|
09-12-2007, 21:32 | #5 | |
Alıntı:
ayni sekilde türban da bana cok itici geliyor..güzelim basörtüsü dururken gerci terimlere o kadar takilmam ama insanlar artik terimler üzerinden gönderme yapma geregi duyuyor.. konuya gelecek olursak bana görede türkiye de kapanan bayan sayisi azaliyor buna karsin bilinclenme fazlasiyla artiyor.. yani eskisi gibi ailemden gördüm, annem takiyordu, babam zorladi gibi nedenlerle kapananlardan cok...dinimin ve inancimin geregi diyerek bilincli olarak kapananlarin sayisi artiyor.. bana görede sadece bas örtüsünü takmakla is bitmiyor asil ondan sonra is basliyor..önemli olanda onu takmak degil, onu tasiyabilmektir ;).. |
||
09-13-2007, 17:53 | #6 |
artsa nolcak ki sanki çok mu qüzel kapalılar onları qörnce kapanmak istemiyrm kapalılar ßöLe diyip qeneLlemee yapıyolar yasık yha...
|
|
09-13-2007, 19:15 | #7 | |
Alıntı:
|
||
09-14-2007, 00:27 | #8 | |
Alıntı:
|
||