![]() |
#1 | ||||
![]() Türkiye-Ermenistan ilişkileri gelişiyor.
![]() Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi, iki tarafça dün paraf edilen "Türkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti Arasında İlişkilerin Geliştirilmesine Dair Protokol" ile kararlaştırıldı. İşte Ermenistan mutabakatının detayları Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi, iki tarafça dün paraf edilen "Türkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti Arasında İlişkilerin Geliştirilmesine Dair Protokol" ile kararlaştırıldı. İşte o mutabakat ve Bakan Davudoğlu'ndan çok özel açıklamalar Alıntı:
Sarkisyan'dan şok açıklama Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, "Türkiye ile diyalog Karabağ'dan bağımsız" açıklamasını yaptı. Alıntı:
Erdoğan: Protokol, TBMM'den geçmek zorunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokolle ilgili olarak, "TBMM onayı olmadan protokolün işlerliği yok" dedi. Alıntı:
AB: Anlaşmadan memnunuz, ilişkiler normalleşmeli Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin parafa edilmesine "büyük önem verdiğini" açıkladı. Alıntı:
![]() Konu Yıldırım tarafından (09-01-2009 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Onca yazı içinden elle tutulur ve somut olanı "sınırın açılması", ne güzel bir protokol yapmışsınız böyle.
Böyle bir protokol söz konusu bile olmamalıydı, bu ne biçim bir dış politika yönetimidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Dış politika yönteminden şikayetçi olmuşsunuz komşularlar sıfır problem olmasından mı rahatsız oldunuz yoksa beslendiğiniz ırkçı milliyetçilik damarlarına kan pompalayan Türk Ermeni kavgasının yok olarak kansızmı kalmaktan korkuyorsunuz? Buyrun gelin Türkiye'nin bütün dış politikalarını birlikte değerlendirelim ama hepsi hakkında fikriniz olduğunu sanmıyorum.Fikriniz olsaydı böylesine önemli bir konuda ilk okul çocuğu gibi konuşmazdınız. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben şahsen seviniyorum ,Ermenistan bağların güçlenmesi önemlidir... İyi ki bu iş oluyor komşumuz komşusuz olurmu ? Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmiisine gerçekten çook seviniyorum..
Vesselam |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() dışişleri bakanı,ahmet davutoğlunun 'komşu ülkeler ile sıfır sorunlu' tezinin meyvelerini bu protokol ile verdiğini düşünüyorum.Bölgesel bir güç olma arzusu olan ve oyun kuran bir ülke olan Türkiye'nin,kangren olmuş sorunlarını çözmek ve her seferinde masaya tehdit unsuru olarak konulan 'ermeni diasporası' iddialarını çözüme kavuşturmak ve dağlık karabağ'dan çekilmesini sağlamak için;normalleşme süreci ve sınır kapılarının açılması büyük etken olacaktır.ermeni hükümetin de ortak tarih komisyonu tarafından verilecek karara saygı duyacağını açıklaması ile aramızdaki problemlerin biteceğini ve yerinin barışın alacağına inanıyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Özetle Türkiye artık böyle ufak tefek meselerle uğraşmamalı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() İnsanlar meselelerini konuşarak halledebilir . Bize düşman lazım değil dost lazım
Türkün Türkten başka dostlarıda vardır ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Milliyetçi ırkçı damarı ne besler?
Etnik çatışma olabilirmi? Bunu herkes biliyor ki bu etnik çatışma biterse milliyetçilik akımıda tarih sahnesinde hak ettiği yeri alarak sulara gömülecektir. Osmanlıyı zaten bu akım bitirmedi mi? Şimdide elimizde bir avuç toprak aklmış kasım kasım kasılıp biz böyleyiz biz şöyleyiz diyoruz.Bizim eski günlerimize dönmemiz için Osmanlı'nın büyük hoşgörü politikasını tekrar öğrenmemiz gerekir.Osmanlı Heistiyanı, Müslümanı,Museviyi nasıl idare ediyorduysa bizimde o şekilde devleti idare etmemiz gerekiyor.Bundan 200 sene önce kimse ben Türk'üm ben Kürt'üm deme ihtiyacı duymuyorduysa bugün ne olduda bu değişti diye düşünmemiz gerekiyor.Belkide Dünya telaşı müşlüman olduğumuzu unutturmuş olabilir.Müslümanlıkta etnik ayrımcılık yoktur.Sonuçta herkes Hz.Adem'im torunları.Niye bu kin niye bu düşmanlık.Ermeniler sütten çıkmış akkaşık değiller ama biz müslümanlar bütün dünyanın iyiliğini düşünmeliyiz.Bizler Mevlana'nın torunları olalım.Ben barışa hazırım peki siz hazırmısınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Sınır kapısının açılmasına HEP DESTEK-TAM DESTEK!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|