AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-16-2007, 12:29   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart 'Türkiye genel af ilan ederse PKK sorunu biter'


Eski ABD Büyükelçisi Peter Galbraith, “Türkiye, kapsamlı bir genel af ilan ederse PKK sorunu yok olur” iddiasında bulundu.


Kuzey Irak Kürt liderliğine danışmanlık yapmış olan eski ABD Büyükelçisi Peter Galbraith, Newsweek dergisinin son sayısında Kürt sınırının, “İran, Türkiye, Irak ve ABD’yi de içine sürükleyecek patlama tehlikesi olan bir tehdit oluşturduğu” savını dile getirdi.

“Tüm taraflar, Kandil’in başkalarının sorunu olduğu gibi davranıyor” diyen Galbraith, bölgenin nominal olarak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin kontrolü altında olduğunu belirterek “Ancak bölgesel hükümetin Kürt soydaşları ile savaşmayı ne içine sindirebiliyor ne de uzak olan Kandil’deki üsse ulaşmak için helikopterleri var” diye yazdı.

Peter Galbraith, ABD’nin ise, PKK ve PJAK’ı Kandil’den çıkartmak için gerekli askeri güce sahip olduğunu ancak yeni bir cephe açmak istemediğini belirterek Bush Yönetimi’nin, Ankara’ya kaygılarını anlayışla karşıladığını ancak PKK’ya vurmak için gerekli kaynaklarının olmadığını söylediğini kaydetti.

“TÜRKİYE KÜRT DEVLETİ GERÇEĞİNİ KABUL ETMİŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR”

ABD’nin Türkiye ile Kürt liderleri arasındaki ilişkileri kolaylaştırmak için daha çok çaba göstermesi gereğine işaret eden Galbraith, PKK sorunu dışında iki tarafın arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu öne sürdü.

Peter Galbraith, “Türkiye, büyük bir farkla Iraklı Kürdistan’da en büyük yatırımcıdır ve daha önemlisi bağımsız bir Kürdistan gerçeğini kabul etmiş gibi gözüküyor. PKK’ya karşı savaşı yürüten eski cumhurbaşkanı Kenan Evren bile Irak’ta halen bir ‘Kürt devleti’nin olduğunu ve Türkiye’nin buna alışması gerektiğini kabul etti” diye yazdı.

“KERKÜK REFERANDUMU BÜYÜK SORUN”


Kerkük referandumunun büyük bir sorun oluşturduğunu belirten Galbraith, ABD diplomatlarının, Türkiye’nin Türkmenler konusundaki kaygılarını gidermelerini istedi.

ABD’nin, ayrıca son yıllarda PKK’nın destek sağlamasına yol açan şikayetleri ele alması için Türkiye’yi cesaretlendirmesi gerektiğini savunan Galbraith, Türkiye’de şimdiye kadar atılan bazı adımlara değinirken DTP’nin artık TBMM’de temsil edildiğine dikkat çekti. Galbraith, PKK’nın da ılımlaştığını, ayrılıcılıktan vazgeçtiğini öne sürerken “Eğer Türkiye, (şimdiye kadar askerlerinin karşı direndiği) kapsamlı bir af ilan ederse, Kandil Dağı’ndaki savaşçıların çoğu evlerine döner ve PKK yok olur” iddiasında bulundu.

anka

hürriyet.com.tr

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2007, 13:13   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart 'Türkiye genel af ilan ederse PKK sorunu biter'
tabii canım siz isteyin yeter!!!sezerin affettiklerinden kuyruk acımız daha geçmedi!!!!ayrıca pişmanlık yasası var gelip teslim oluyorlar cezaları indiriliyor falan yasa ilk çıktığı zaman bayağı gelen oldu gelmeyenler zaten affedilmez!!!!
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi