|
![]() |
#1 |
![]() TÜRKİYE HALKI VURGUSU
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ilk defa bir sözlerinde haklı buluyorum..milliyetçilik, etnik ayrım vs.. bunlara karşıyım. Türkiye'de yaşıyorsa bir kişi, sadece Türk halkına mensuptur ifadesi gayet doğru..illa Türk olacak demek değildir başka bir milliyete ait olan herhangi bir kişi..eğer bir ifade kullanılacaksa, Türkiye'de sadece Türkler olmadığı için, türkiye halkı denmesi çok doğrudur..bu sözlerine katılıyorum sadece..
Konu Feride tarafından (04-15-2009 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() TSK kurumumuzun belkide Türkiye'de ilk kez yapılan tarihi konuşması gündemin ilk sırasına yerleşti.Uzun soluklu ve bütün konulara değinilen konuşmada herkesin payına düşecek satır araları çıktı diye düşünüyorum.Genel olarak oldukça isabetli ve olumlu gördüğüm konuşmanın bazı satır aralarında hala dinle çatışma yaşanmasından bir anlam çıkarmak imkansız..! Özeliklede Türkiye ve Dünya arenasında yaptığı hizmetlerle takdir toplayan Fethullah Hoca cemaatini hedef göstermesi ima etmesi konuşmanın samimiyet içermediğini göstermiştir.Türkiye halkı açılımı ise geç kalınmış bir söylem olarak görüyorum.Milletimizin şidetten kırıldığı ayrışma dönemlerinde böyle bir açılım getirilseydi bugün bazı sorunlarla karşı karşıya kalmayacağımızı düşünüyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bu bana Osmanlıcılık fikrini anımsattı. Ama bu topraklarda o günlerde olduğu gibi bu gün de olması gereken şey budur. Bunca farklı etnik kökenden insanın yaşadığı bir ülkenin halkına direk "Türk halkı" dersek, PKK'yı bile (kendilerince) haklı çıkarmış oluruz. Bir bütün, kardeş olduğumuzu bir Genelkurmay başkanı tarafından bu şekilde duymak gerçekten hoş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Haklısın gerçekten çok hoş... |
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Abd vatandası herhangı bırı nerelisin dıye soruldugunda abdliyim demıyor AMERIKALIYIM dıyor..Fransız ingiliz hintli türk ve daha bır cok mılletten olusan buyuk bır mozaik amerıkalı dıye kabul göruyor ve hiç kimse amerıkalıyım dedıgı için türklüğünü veya ingliz veya hintli olma özelligini yitirmiyor ve ülkeleride bölünmüyor anarşi ortaya cıkmıyor ve herkes tek bir bayragın altında rahatca yasayabılıyor .. amerıkalıyım deyınce bır butunu olusturan parcaların ne kadar güçlü oldugunu gösterıyor..Umarım bir gun Turkıyedede herkes bunu başarabılır ve artık bizler nasıl refah düzeyimizi yukseltırız vs gibi şeyler düşünürüz..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Genelkurmay Başkanı'nın sözlerini sürpriz buldum. Gerçi İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanlığı iken Kürt meselesinde hata yaptıklaırnı itiraf etmişti ama bu kadar cesur olabilecğeini tahmin etmemiştim. Son 10 yılda iyice süratlenen liberal fırtınanın güçlü esimtisinin sonucudur bu söylemler. Emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor. TSK'nın artık laiklik-atatürkçülük çığırtkanlığını bırakarak kamuoyunu ve milleti ayrıca basını gerçekten okumaya başladığını görüyoruz. Ve sonuç..
Genelkurmay Başkanı'nın en talihsiz sözleri; Marks'ın cemaat tasviri üzerinden ima ile Gülen Cemaatini yorumlaması ve aba altından sopa göstermesi oldu. Bunun da yavaş yavaş aşılacağını düşünüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin artık gerçek mecraına yönelmek üzere olduğunu görmek sevindirici. Türkiye Halkı ve Üst kimlik konusundan biz bahsettiğimizde terslendik, bölücü diye yaftalandık. Başbakan'a da aynısını yaptılar, şimdi utansınlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Türkiye halkı diye birşey olamaz mantıksızda.Türk milleti doğrudur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Buralara kadar gelebilmişsiz demek ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Konuyu iki yönden değerlendirmek istiyorum. Birincisi Türkiye açılımı. Bence tamamen sorunlu, dayanağı olmayan bir açılım. Ne demek Türkiye halkı? Paşamız Türkiye Halkı yerine Türk Halkı dendiğinde ırkçılık olacağını söylemiş. peki Türkiye'nin ne demek olduğunu araştırmış mı?
-iye eki asli olarak Arapça -iyye ekinden gelir. Arapça müennes bir kelimedir. Yani dişilik ifade eder. Türkçe'de Arapça'da olduğu gibi gramatikal bir cinsiyet ayrımı yoktur. Sadece tabi bir cinsiyet ayrımı vardır. Yani ülke isimleri Türkçe'de cinsiyet bildirmez. Bu ekin Türkçe'de kullanım şekli ise sahiplik, mensubiyet şeklindedir. Yani Türkiye, Türk'e ait olan veya Türk yurdu şeklinde çevrilebilir. Peki ne farkı kaldı Türk demekten? ikisi de aynı kapıya çıkmadı mı? Bu zihniyetle o zaman Türkiye'de ırkçı bir tabir oluyor. İkiincisi madem Türk demek, ırkçı bir söylem, paşası olduğu ordunun adı nedir? "Türk silahlı Kuvvetleri" O zaman bu askerler sadece Türk ırkına hizmet veriyor. Ordumuz ırkçı mı yani? Değilse bu ismi kullanmayın. "Türkiye Silahlı Kuvvetleri" olarak değiştirin. üçüncüsü bu ülkenin kurucu M. Kemal'in Türklükle ilgili çok söylemleri var. Mesela "Ne mutlu Türk'üm diyene" Bu durumda Atatürk ırkçı mı oluyor? Veya biz mehteren marşımızda bile "Hep kahraman Türk Milleti" diyerek, Osmanlı Devlet marşında bile "Türk milleti" vurgusu yaparak, yıllarca ırkçılık mı yaptık? Bu nasıl bir mantıktır? Daha onlarca örnek verilebilir. İşte bu yüzden dayanağı olmayan, iş olsun diye yapılmış, sözde çirkin bir çıkış. Ben beğenmedim. Ve hiçbir sorunumuzu çözeceğine de inanmıyorum. Diğer konu ise ordunun bu ve buna benzer son önemde yaptığı çıkışlar. Atatürk değil miydi askeri siyasetten çeken? Şimdi bu ittihatçı kokan tavrın neresi Atatürk'le bağdaşıyor? Bu nasıl bir Atatürkçü ordu? Yalçın abimizin bu husustaki sözlerine tamamen katılıyorum. -------------------------------------------- (Başbakanımız Türkiye açılımı yaparken, unutmayınız ki Türklüğü bir ırkçılık olarak göstermedi. Bir alt kimlik dedi, Türkiye'yi ise tüm kimlikleri içinde toplayan bir üst kimlik olarak gösterdi. Bunda bir sorun yok. Ama Türk demenin ırkçı bir yaklaşım olduğunun ima edilmesi bile çok çirkince ve kabul edilemez bir yaklaşım. Şimdi Türk olan biri "Türk'üm" demeye bile korkacaktır. "Acaba ırkçılık mı yapıyorum" diyecektir. Başbuğ siyasete el attı ama onu bile eline yüzüne bulaştırdı. Bu söylemleri bence istifasını gerektirir. Çünkü o mertebeye yakışmıyor artık.) Konu Eşref tarafından (04-18-2009 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
başbuğ, halkı, tsk, türkiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|