02-02-2009, 18:26 | #1 |
Türkiye KKTC'nin hep arkasındadır
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dört İşlem Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmen heyetini kabul etti.
ANKARA (A.A) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dört İşlem Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmen heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ana vatan, KKTC'nin yavru vatan olduğunu hatırlatarak, “Türkiye, daima yavru vatana sahip çıkacaktır, daima KKTC'nin arkasında olacaktır, daima o da kendisini güvende hissedecektir ve daima da ileriye gidecektir” dedi. KKTC'ye yaptığı her ziyarette ülkenin bir adım daha ileri gittiğini gördüğünü belirten Gül, KKTC'nin güçlenmesinden ve modernleşmesinden her zaman gurur duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: “O bakımdan geleceğe herkes güvenle bakabilir. Öyle bakmanız gerekir. Kıbrıs Türkleri'nin çıkarı, menfaati, huzuru bizim için her şeydir. Ümit ederiz ki herkes bunu anlar. Ada'da kapsamlı bir barış olur. Bir daha sizin, o çocukluk günlerinde yaşadığınız, büyüklerinizin en sıkıntılı günleri yaşadığı dönemler, asla bir daha Kıbrıs'a geri gelmeyecektir. Bundan herkesin emin olması gerekir.” Cumhurbaşkanı Gül, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC'den gelen öğrencilerin ana vatanlarını göreceğini söyledi. Türkiye'den KKTC'ye öğrencilerin yaptığı ziyaretler de olduğunu anımsatan Gül, “Biz birbirimizin parçasıyız” dedi. Dört İşlem Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Hüseyin Rakibet de kendilerini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaparak kendilerini onurlandırdığını belirten Rakibet, ziyaret sırasında Lefkoşa sokaklarından geçerken Gül'ün, makam aracını durdurarak çocuklarla yakından ilgilendiğini, bundan sonra kendilerinin Cumhurbaşkanı Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret etmeye karar verdiklerini kaydetti. Heyetin Anıtkabir'i de ziyaret ettiğini ve çok duygulu anlar yaşadıklarını dile getiren Rakibet, Türkiye'nin kendileri için güven, şefkat, sevgi, cesaret ve ana vatan anlamına geldiğini söyledi. “Biz karanlık yıllar yaşamış insanlarız” diyen Rakibet, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında, “Filistin'in bir Türkiye'si yok” şeklinde düşündüklerini dile getirdi. Rakibet, sözlerini, “Bizim Türkiye'miz vardı. Biz özgürlüğe, bağımsızlığa ve güvenliğe kavuştuk. Şükür ki bugünleri gördük. Siz olduğunuz için çok şanslıyız. Allah Türkiye'mize kuvvet versin” diyerek tamamladı. Heyetteki öğrenciler de Cumhurbaşkanı Gül'e, KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin fotoğraf ve kendi yaptıkları resimleri hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül de çocukların sunduğu çiçeği “Siz zaten çiçeksiniz” diyerek aldı. Çocuklara isimlerini soran Gül, öğrencileri öperek teşekkür etti.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|